27 de ani
de presa libera
Duminica, Octombrie 22, 2017 05:31 AM

Politic

Primarul Toma explică de ce s-au cumpărat autobuze second-hand pentru Trans Bus

de Călin BOSTAN
Politic  |
09.10.2017, 00:00
1316

   Primarul Constantin Toma a explicat, în raportul săptămânal către buzoieni, pe care îl postează în format video pe pagina sa oficială de Facebook, de ce a prefe­rat municipalitatea achiziţionarea unui număr important de autobuze second-hand şi de ce aceste achiziţii vor fi stopate la finele acestui an.

   Primarul spune că, în momentul în care muncipalitatea va depune proiectul de mobilitate urbană, care va fi finanţat din fonduri europene, nu va mai fi permisă nicio achiziţie de mijloace de transport în comun second-hand: „Am avut şi circ în ceea ce priveşte autobuzele; treburile sunt sub control, autobuzele sunt bune, circulă, am satisfăcut inclusiv ce­re­rea pe Mărăcineni şi Săpoca, am aprobat în Consiliul Local inclusiv introducerea comunei Vadu Paşii, până la Stănceşti, în transportul local al municipiului Buzău; sunt foarte mulţi oameni din Vadu Paşii care lucrează în Buzău şi trebuie să îi aducem la muncă aici, dar şi e­levi de liceu care învaţă aici şi avem nevoie de forţă de muncă pentru economia buzoiană. Intenţionăm să mai luăm încă 15-20 de autobuze second-hand până la sfârşitul anului, pentru că, de anul viitor, când vom depune proiectele pe fonduri europene pentru mobilitate urbană, unde putem obţine 31,15 milioane euro, nu vom mai putea cumpăra niciun autobuz second-hand. Din această cauză ne grăbim acum, pentru că acele autobuze noi sunt extrem de scumpe - cel mai ieftin este 270.000 euro, cel mai scump în jur de 500.000 euro - şi putem lua doar câteva bucăţi. Din aceşti bani, am ales ca din o treime, respectiv 10,5 milioane de euro, să facem străzile importante din Buzău, cele mai circulate: Unirii, Transilvaniei şi tot ce ţine de traficul spre Zona Industrială, cea mai importantă zonă economică a municipiului”, a explicat primarul Constantin Toma, în raportul săptămânal către buzoieni, pe care îl postează în format video pe pagina sa oficială de Facebook.

Comentarii

Dreptate (09 Oct, 04:56)
Cristina

DOMNUL primar are dreptate ,dansul vrea sa dezvolte orașul ,viitorul este dezvoltarea mediului privat. Boscodeala a ținut orașul pe loc numai în ajutoare sociale

Raspunde
Poate Cristina (09 Oct, 18:32)
Vasile

Poate Cristina știe ceva, eu nu văd nici o strategie, nici un studiu dat publicității ci din contră, luăm vechituri, primim comisioane că, vezi doamne , vin autobuze de 500000 de euro, care au de toate, tae lemne, bat și cuie...au și rachte Patriot pe ele , salon de busines și de masaj, etc. Mă da proști ne mai crede primiarul ista! Unde-i studiu devenirii viitoare a Buzăului? Vreți să ziceți că nu se iau comisioane?Hm., mai priviți pe Las Fierbinți:„mă ești prost?”-„mă ești nebun?

Raspunde

Stiri Agerpres

DOCUMENTAR: 135 de ani de la moartea pictorului Ion Andreescu
Duminica, Octombrie 22, 2017 05:01 AM

Pictorul Ion Andreescu s-a născut la București, la 15/27 februarie 1850.

Baschet: Kobe Bryant "nu va merge" la Casa Albă dacă îl va invita președintele Trump
Duminica, Octombrie 22, 2017 04:01 AM

Fostul baschetbalist american Kobe Bryant "nu va merge" la Casa Albă dacă președintele SUA, Donald Trump, îl invită, a afirmat el sâmbătă, în timpul unei călătorii în Franța în legătură cu o operațiune de comunicare cu unul dintre sponsorii personali.

CITATUL ZILEI
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:30 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 22 octombrie
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:19 AM

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 22 octombrie
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:03 AM

Este a 295-a zi a anului 2017.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker