Primarul comunei Calvini vrea să dovedească în instanţă că nu sa aflat în stare de incompatibilitate, aşa cum a stabilit de Agenţia Naţională de Integritate în cazul său. ANI a anunţat, în luna iulie a acestui an, că, în perioada 27 iulie 2012 – 4 septembrie 2013, Nicolae Curelea, primarul comunei Calvini, a deţinut simultan funcţia de primar şi calitatea de membru în cadrul Consiliului de administraţie al Şcolii Gimnaziale „Dumitru I. Ionescu“ Calvini.

Acesta a încălcat astfel prevederile „art. 87, alin. (1), lit. d) şi g) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia ,,Funcţia de primar şi viceprimar, primar ­ge­neral şi viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu (…) lit.d) funcţia de preşe­dinte, vicepreşedinte, director gene­ral, director, manager, admi­nistrator, membru al consiliului de administraţie ori cenzor sau orice funcţie de conducere ori de execuţie la societăţile comerciale, inclusiv băncile sau alte instituţii de credit, societăţile de asigurare şi cele financiare, la regiile autonome de interes naţional sau local, la companiile şi societăţile naţionale, precum şi la instituţiile publice, (…) lit.g) ca­litatea de comerciant persoană fizică“, după cu se preciza în comunicatul Agenţiei Naţionale de Integritate.

Curelea a contestat decizia ANI la Curtea de Apel Ploieşti, iar în noiembrie, la al doilea termen, procesul a fost suspendat până la soluţionarea cauzei aflată pe rolul Tribunalului Prahova, unde primarul comunei Calvini a chemat în judecată Şcoala Gimnazială ,,Dumitru Ionescu“ pentru anularea unui proces verbal al Consiliului de Administraţie al unităţii de învăţământ din data de 16.10.2012.

DISTRIBUIȚI
loading...