Membrii Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară ,,Buzău 2008” s-au întrunit luni în Adunare Generală unde au avut de aprobat un singur punct aflat pe ordinea de zi. Vorbim despre aprobarea listei de persoane pentru funcţia de membru în cadrul Consiliului de Administraţie al Companiei de Apă Buzău, selectate conform OUG nr. 109/2011 privind Guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, din rândul cărora adunarea generală a ­ope­ratorului are dreptul să numească membrii consiliului de administraţie al operatorului regional Compania de Apă SA Buzău.

Neagu: „Sunt ferm convins că situaţia se va îmbunătăţi”

Şapte candidaţi şi-au depus dosarele, iar în urma selecţiei finale au fost desemnaţi cinci dintre aceştia.  Este vorba despre inginer Mariana Săvulescu, Manuela Zoiţa, inginer Petruş Hintă, avocatul Alexandru Sălcuţan şi consilierul judeţean Ion Bogdan. Preşedintele ADI ,,Buzău 2008”, Petre Emanoil Neagu a menţionat că odată ce s-a trecut şi de această etapă, lucrurile în cadrul Companiei de Apă vor merge pe un făgaş normal. ,,În urma selecţiei făcute împreună cu firma de management s-a ajuns la un rezultat final, cel pe care l-am prezentat în şedinţa Aunării Generale al ADI 2008. Eu sunt ferm convins că situaţia se va îmbunătăţi. Lucrurile au fost normale până acum, dar fiecare trebuie să facem ca lucrurile să meargă şi mai bine. Aţi observat că s-a votat cu majoritate de voturi, deci nu a fost niciun vot împotrivă, deci nu sunt motive ca acest Consiliu de Administraţie să nu fie votat de către AGA”, a menţionat Petre Emanoil Neagu.

Toma: „Prima şi cea mai importantă măsură ar fi legată de investiţii”    

La rândul său, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma şi-a exprimat speranţa ca în acest mod obiectivele Companiei de Apă să fie ţintite către sarcinile pe care aceasta le are de realizat în interesul buzoienilor. În acelaşi timp, Toma a adăugat că printre măsurile pe care noii membri ai Consiliului de Administraţie ar trebui să le ia, ar fi reducerea de personal în cadrul Companiei. ,,Pare un Consiliu la prima vedere, independent, cu oameni mult mai bine pregătiţi şi sper ca după vechea butadă <Uşurel şi apăsat, ca la Râmnicu Sărat>, să se întâmple lucruri bune şi la această Companie, care până acum a fost ocupată de altcineva, ce se ocupa de orice altceva în afară de această Companie şi de buzoieni, pe livrarea serviciului producţiei şi serviciilor de alimentare cu apă potabilă, tratarea apei uzate, colectarea acesteia şi apa pluvială. (…) Prima şi cea mai importantă măsură ar fi legată de investiţii, pentru că sunt o mulţime de probleme şi în oraş şi în judeţ.  În al doilea rând, numărul de personal extrem de mare, având în vedere că fondul de salariu era la un moment dat peste 56 la sută din total costuri, ceea ce este enorm, având în vedere că avem preţul cel mai mare al apei din România”, a declarat Constantin Toma.

Tescaru: „Următorul pas va fi convocarea AGA”

În viziunea primarului municipiului Buzău, o echipă completă ce ar putea aduce performanţă ar fi cea în care nu ar fi inclus directorul Companiei de Apă. ,,Echipa completă este fără domnul Tescaru”. De menţionat că în urmă cu ceva timp, trei dintre candidaţi au mai fost membri în cadrul Consiliului de Administraţie al Companiei de Apă Buzău. ,,Noul Consiliu de Administraţie e unul care prin lege, toată activitatea strict de acolo trebuie să fie în intersul Companiei de Apă. Domnul Hintă a făcut parte şi din Consiliul de Administraţie trecut, domnul Bogdan şi doamna Săvulescu au făcut parte din Consiliul de Administraţie provizoriu, doamna de la Târgovişte ştiu că a lucrat în domeniu, chiar la Compania de Apă din Dâmboviţa. Deci eu aştept, ne întâlnim şi dăm drumul. Următorul pas va fi convocarea AGA, care va definitiva procedura de numire a noului Consiliu de Administraţie al Companiei de Apă. Noi am cerut ca şedinţa AGA să fie cât mai repede. E benefic pentru Companie, să lucrăm cu Consiliul de Administraţie, pentru că avem multe decizii de luat. Şi aşa avem bugetul aprobat…când s-a aprobat. Deci, noi ne dorim o dată în care majoritatea acţionarii să aibă acces la ea, ar fi în jur de 6 august, urmând ca preşedintele Consiliului de Administraţie să dea drumul la convocator. Dacă nu, o să aşteptăm termenul acela de 30 de zile, care ne lungeşte”, a adăugat Ionel Tescaru, directorul Companiei de Apă Buzău.

Săptămâna trecută, în cadrul şedinţei AGA a fost votat în unanimitate bugetul Companiei de Apă pentru acest an, care este de 68.000 de lei, cu 2.450 de lei mai mic faţă de 2017. La vremea res­pectivă, conducerea companiei menţiona că întârzierea de şase luni pentru aprobarea bugetului va ridica probleme în buna funcţionare a acti­vităţii din lunile următoare.

 

DISTRIBUIȚI
loading...

4 COMENTARII

  1. ÎN SFÂRȘIT „o realizare” la care, de doi ani „se muncește”. Până la AGA se va alege praful. Mai trec 2 luni apoi mai vedem. Buzău a ajuns de tot râsul. Politicu „e-n toate, în cele ce sânt și-n cele ce mâine vor râde la soare”… triste relații interumane, triste vremuri, noroc cu natura care nu va fi „condusă”politic. Ea există și va exista oferind cu generozitate bucuriile vieții. ..Halal !!!

  2. ACUM NU MAI SUNT SALARII NESIMTITE LA COMP. DE APA DE CAND A VENIT D-NA SAVULESCU DIRECTOR 2 ??? DUPA CUM SPUNEA DOMNUL PRIMAR ???

  3. Altă anomalie legiferată de minunatul guvern de dreapta (dictată de colonialiștii colectivi) condus de ilustrul constituționalist Boc! Guvernanța corporativă a întreprinderilor publice este o mizerie inimaginabilă! Astăzi a generat un membru în Consiliul de Administrație care nici măcar nu este buzoian. Să nu vă mirați când, în viitorul apropiat, Consiliile de Administrație ale întreprinderilor PUBLICE vor fi pline de cetățeni europeni, nativi ai limbii franceze și care au domiciliul stabil la Paris!

  4. Ce mult mi-as dori sa nu l mai vad pe javra de tescaru in functie……este un mare bandit.

Comments are closed.