Guvernul a aprobat, miercuri, transferul terenului, aflat în vecinătatea Cartierului Micro XIV, pe care urmează să fiinţeze noul cimitir municipal ,,din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Apărării Naţionale în domeniul public al municipiului Buzău, precum şi declararea acesteia din bun de interes public naţional, în bun de interes public local”.

Acesta reprezintă un pas înainte în demersurile municipalităţii de a rezolva criza acută a locurilor de veci cu care se confruntă Buzăul, respectiv construirea unui nou cimitir municipal de capacitate mare, pe o suprafaţă de 5,7 hectare de teren.

După preluare, înfiinţarea cimitirului municipal trebuie să fie făcută în termen de maxim trei ani, sub sancţiunea revenirii terenului respectiv în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Apărării Naţionale. Predarea-preluarea părţii de imobil se face pe bază de protocol încheiat între Ministerul Apărării Naţionale şi municipiul Buzău, prin structurile de specialitate din subordine, în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a hotărârii de Guvernadoptate miercuri.

,,Sunt foarte mulţi oameni îngrijoraţi, persoane în vârstă care vin la audienţe şi ar dori un loc de veci, pentru că în momentul ăsta sunt foarte-foarte puţine locuri în cimitirele parohiale şi municipale şi, din păcate, costă foarte mulţi bani. Deci, încercăm să rezolvăm şi această problemă, după ce în prealabil, am dat Parohiei din Simileasca 5.000 de metri pătraţi, pentru a rezolva o altă problemă acolo, deoarece cimitirul din Simileasca era deja acoperit la maxim, dacă vreţi. Asta e viaţa”, declara, la începutul lunii octombrie, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.

DISTRIBUIȚI
loading...