• CSM Roman – SCM Gloria 18-19 (6-9)

Prima deplasare, prima victorie pentru handbalistele Gloriei! După un început ratat de campionat, înfrângerea la 10 goluri diferenţă de la Sala Sporturilor în faţa SCM Rm. Vâlcea, elevele lui Dumitru Muşi şi-au luat revanşa duminică dimineaţă, într-o deplasare dificilă, la Roman, în etapa a 2-a a Ligii Naţionale.

Faţă de precedentul joc, echipa buzoiană a primit forţe proaspete, Dziyana Ilyna şi Ionela Goran reluându-şi locul în lotul Gloriei. Buzoiencele au început perfect partida şi au reuşit să se desprindă la 7-3 după 20 de minute. Jocul exact a continuat până la finalul primei reprize pe care Gloria a încheiat-o în avantaj, 9-6. Tot echipa buzoiană a început mai bine şi partea secundă, ţinând la distanţă formaţia gazdă, care s-a lovit şi de forma excelentă a portăriţei Alina Iordache, iar Gloria conducea în minutul 48 cu 16-12.

Finalul este marcat însă de o puternică revenire în joc a Romanului, care a recuperat pas cu pas din handicap, ba chiar în minutul 57 a reuşit să treacă şi la conducere, 18-17! Ar fi fost însă nedreaptă o înfrângere! Din fericire, buzoiencele au ştiut cum să gestioneze finalul, marcând de două ori la rând şi obţinând prima victorie în Liga Naţională! Duminică, la Sala Sporturilor, este aşteptată vizita uneia dintre cele mai puternice echipe din campionat, Măgura Cisnădie.

SCM Gloria: Alina Iordache, Mădălina Puşcaş – Alina Ilie – 5 goluri, Dziyana Ilyna – 5 goluri, Mădălina Predoi – 2 goluri, Diana Predoi – 2 goluri, Marija Gedroit – 2 goluri, Ionela Goran, Cristina Nan, Cristiana Ciuplea – câte un gol, Andreea Mărginean, Marinela Gherman, Alexandra Banciu, Cristina Strahan, Ro­xana Tabarcea. Antrenor: Dumitru Muşi.

Liga Naţională, Etapa a 2-a, rezultate:

CSU Cluj-Napoca – CSM Slatina 20-21

Dunărea Brăila – Minaur Baia Mare 24-24

CSM Roman – SCM Gloria Buzău 18-19

CSM Galaţi – HC Zalău 24-24

Corona Braşov – CSM Bucureşti 20-22

Măgura Cisnădie – Gloria Bistriţa 22-21

SCM Rm. Vâlcea – SCM Craiova – se joacă joi

Clasament

 1. CSM Bucureşti 6 p.
 2. Cisnădie 6 p.
 3. Baia Mare 4 p.
 4. Rm. Vâlcea 3 p.
 5. Craiova 3 p.
 6. Bistriţa 3 p.
 7. Corona 3 p.
 8. CSM Slatina 3 p.
 9. SCM GLORIA 3 p.
 10. HC Zalău 1 p.
 11. CSM Galaţi 1 p.
 12. Brăila 1 p.
 13. Cluj Napoca 0 p.
 14. CSM Roman 0 p.

DISTRIBUIȚI
loading...