Monden

Prima plimbare cu bebelușul în mașină? Ce trebuie să știi pentru o călătorie fără griji!

Apariția primului copil în viața unei familii este pe cât de emoționantă și frumoasă, pe atât de stresantă. Grija față de siguranța copilului este o sursă principală și nesfârșită de stres în cazul celor mai mulți părinți cărora li se pare că nu vor reuși niciodată să fie destul de pregătiți pentru a face față provocărilor de care se vor lovi. Primele plimbări ale nou-născutului cu mașina pot fi destul de problematice dacă părinții nu respectă câteva reguli de bază în ceea ce privește siguranța micuțului / micuței.

La fel cum se pregătește casa pentru venirea noului membru, trebuie pregătit și automobilul familiei, în care bebelușul va călători încă din primele sale zile.

Iată, așadar, câteva lucruri esențiale de care părinții trebuie să țină cont în prima călătorie cu bebelușul în mașină:

 

  • Pregătirea propriu-zisă a mașinii

 

Transportul bebelusului în primele zile de viața sa trebuie să fie confortabil, dar mai ales sigur. Chiar dacă parcurgi distanțe scurte prin oraș cu bebelușul în mașină, este de datoria ta ca părinte să te asiguri că autombilul este într-o condiție perfectă și că nu are absolut niciun fel de problemă tehnică, electrică sau de orice altă natură. Așadar, înainte de a pune copilul în autovehicul și de a pleca la drum, fă-i mașinii o revizie completă. Doar așa poți avea 100% certitudinea că drumul vostru va fi parcurs în siguranță.

După ce te asiguri că mașina este într-o stare de funcționare impecabilă, vine momentul achiziționării unui scaun pentru transportul copilului. Chiar dacă un adult va sta pe tot parcursul drumului lângă copil, pe bancheta din spate, bebelușul are nevoie de un scaun special, confortabil și sigur. Alegerea scaunului ține de preferințele personale și de buget, dar este bine să nu optezi pentru varianta second hand de scaun, din motive lesne de înțeles.

Instalarea corectă a scaunului este la fel de importantă ca alegerea sa. Scaunul pentru bebeluș va fi montat întotdeauna pe bancheta din spate, cu spatele la direcția de mers (până la vârsta de 1 an și jumătate), iar centura de siguranță trebuie să fie corect pusă și închisă temeinic.

Pe lângă scaun, vei mai avea nevoie în mașină și de un sistem de depozitare a accesoriilor pentru bebeluș. Aceste sisteme se fixează cu ajutorul centurilor pe spatele scaunelor și sunt prevăzute cu o mulțime de buzunare. Foarte important este ca în ele să nu depozitezi obiecte sau lucruri care i-ar putea face rău copilului (obiecte ascuțite, lichide fierbinți etc.).

 

  • Sfaturi utile pentru un drum liniștit

 

Dacă mașina este echipată cum trebuie, acum puteți porni la drum. Ca orice lucru nou, prima călătorie trebuie făcută în etape. Este recomandat să nu mergeți pe distanțe foarte mari cu bebelușul de prima oară. Un drum de maximum o jumătate oră este suficient prima dată, până când micuțul / micuța se va adapta în mașină.

Mare atenție la drum! Din pricina fricii că bebelușul nu s-ar simți bine sau a stresului cauzat de plânsul copilului, șoferul ar putea fi bruiat și neatent la drum. Indiferent de situație, nimic nu trebuie să-ți distragă atenția de la condus, mai ales că ai acum o responsabilitate și mai mare cu un nou-născut pe bancheta din spate.

 

Nu uita să iei la tine pe un stick câteva melodii liniștitoare pentru copil și gata, de acum sunteți pregătiți de călătorie! Drum bun!

 

Sursa foto: shutterstock.com

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker