27 de ani
de presa libera
Luni, Octombrie 23, 2017 11:17 AM

Politic

Primăria a lansat licitaţia pentru proiectul care va oferi tablete tuturor elevilor buzoieni

de Călin BOSTAN
Politic  |
10.10.2017, 00:00
1506

   Municipiul Buzău a lansat o licitaţie estimată la 2,5 milioane de lei, fără TVA, pentru realizarea unei platforme de ma­nagement educaţional care va permite părinţilor să ­vizua­lizeze orarul şi situaţia şcolară a copiilor - note, absenţe, conduită -, precum şi observaţiile din partea profesorilor. De asemenea, părinţii vor putea comunica cu profesorii, dirigintele, secretariatul şi conducerea şco­lii.

   Platforma va avea un mo­dul dedicat elevilor care, pe lângă informaţii despre orar, note, absenţe motivate şi nemotivate, plusuri şi minusuri pri­mite pentru activitatea la ore sau observaţii din partea profesorilor, va furniza informaţii şi despre probabilitatea de ascultare şi va permite accesul la o librărie online gratuită cu minim 8.000 de titluri, precum şi cumpărarea de rechizite şcolare direct în contul fiecărui elev. De asemenea, elevii vor avea acces la teste de autocunoaştere pe partea de carieră şi teste de inteligenţă, precum şi o prezentare a facultăţilor din România. Modulul ,,Director şi secretariat” al platformei va permite, printre altele, realizarea clasamentului general al elevilor, rapoarte statistice, rapoarte de activitate ale cadrelor didactice sau listarea fişei matricole şi a catalogului în format fizic.

   Platforma va permite Primăriei Buzău, care finanţează în totalitate proiectul, să acceseze toate informaţiile şcolare din cataloagele tuturor claselor şi să comunice cu toţi membrii unităţilor de învăţământ din oraş.

   Cu o durată de implementare de 12 luni, proiectul prevede achiziţionarea unui număr de 1.173 de tablete PC de ultimă generaţie, conexiuni 4G pentru aceste dispozitive şi un număr de 21.143 licenţe anuale pentru accesarea de către e­levi a tuturor opţiunilor platformei în limba română şi engleză. Viitorul câştigător al licitaţiei va întocmi baze de date iniţiale pentru fiecare unitate de învăţământ - elevi, cadre didactice, părinţi etc. - în format electronic, va asigura manualul de utilizare online şi tutorialele, biblioteca virtuală gratuită şi cursurile de training pentru profesori, directori, se­cretariat, inspectorat şi apara­tul de specialitate al primarului. De asemenea, furnizorul va asigura asistenţă telefonică prin callcenter. Ofertele vor fi des­chise la finele primei jumătăţi a lunii noiembrie, potrivit anunţului de participare la licitaţie.

   În aceste fel, Buzăul va deveni primul oraş din România în care toate şcolile vor beneficia de acces la sistemul de ma­nagement educaţional Adservio. Conform iniţiatorului proiectului care a fost aprobat de Consiliul Local, primarul Constantin Toma, platforma facilitează cooperarea profesor-părinte-elev şi contribuie la reducerea abandonului şcolar. Ea va fi accesibilă tuturor şcolilor din municipiu, fiind aplicabilă tuturor nivelelor de şcolarizare, şi va costa bugetul municipiului 7,5  lei/lună per elev. În luna noiembrie a anului trecut, 18 cadre didactice din Buzău au efectuat o vizită la Iaşi, acolo unde proiectul funcţionează cu succes de opt ani. În cadrul şcolilor care au ales Adservio, rata absenteismului a scăzut cu 60% iar, în unele cazuri, media pe clasă a crescut cu un punct, ceea ce i-a făcut pe profesorii buzoieni să ia în considerare înscrierea în acest proiect.

Ce este Adservio

   Adservio este o platformă care oferă în timp real toate informaţiile de care părintele sau elevul are nevoie, fără a mai fi nevoit să caute prin rapoarte, cataloage şi dosare. Profesorii primesc tablete şi pot posta subiecte de discuţie, pot primi temele elevilor direct în cont şi le pot oferi feed-back. La rândul lor, părinţii pot obţine orice informaţie despre notele şi absenţele elevilor, iar directorii au acces la orice informaţie, de absolut oriunde.

Comentarii

licitatie sau dedicatie? (10 Oct, 12:29)
Bobby Voicu

Se pare ca s-a ales deja castigatorul :))))

Raspunde
„Licitație”? (10 Oct, 22:35)
Tili Raicovici

Dacă va câștiga, pe față sau mascat, tot ghizuroiul preferat al lui Ciolacu, Sorin Lazăr, penibilul sfertodoct negroid făcut pe baza afacerilor cu bani publici ba ministru secretar de stat la mafia retrocedărilor, ba deputat, treaba e clară: pe ăștia îi mănâncă pielea rău de tot.

Raspunde
catalog scolar (11 Oct, 12:58)
mihaela

tablete vor primi doar profesorii, nu si elevii cum scrie in titlu!

Raspunde
cati elevi are Buzaul??? (12 Oct, 03:50)
Andrei Crivat

Astia doteaza elevii cu 1173 de tablete...dar cati elevi are Buzaul? Majoritatea elevilor au smartphone-uri mult mai performante decat niste pseudo chinezarii oferite de primarie.. se... pe ele de tablete elevii.

Raspunde

Stiri Agerpres

Muzicianul australian George Young, 'mentorul' trupei AC/DC, a murit la 70 de ani
Luni, Octombrie 23, 2017 11:02 AM

Muzicianul australian George Young, cunoscut ca 'mentor' trupei AC/DC, a murit la 70 de ani, potrivit unui anunț difuzat luni de legendara trupă de hard rock, citat luni de AFP.

MDRAPFE: AM POIM - proiecte de 69 milioane euro referitoare la ocrotirea ariilor naturale protejate
Luni, Octombrie 23, 2017 11:00 AM

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructura Mare (AM POIM) a primit, până la 16 octombrie, 62 de proiecte, în valoare totală eligibilă de 69 milioane de euro, care vizează elaborarea planurilor de management, seturilor de măsuri de conservare, planurilor de acțiune pentru ariile naturale protejate, informează un comunicat al MDRAPFE transmis luni AGERPRES.

Tenis: Clasamentul ATP - Marius Copil a coborât pe locul 78
Luni, Octombrie 23, 2017 10:56 AM

Tenismanul român Marius Copil a coborât patru locuri și se află pe poziția a 78-a în clasamentul mondial al jucătorilor profesioniști de tenis (ATP), dat publicității luni.

PORTATIV ROMÂNESC: Bianca Ionescu
Luni, Octombrie 23, 2017 10:53 AM

Soprana Bianca Ionescu s-a născut la 20 mai 1961. A absolvit Liceul de muzică nr.1 din București în 1978, apoi a urmat cursurile Conservatorului de muzică "Ciprian Porumbescu", la clasa de canto a Artei Florescu, absolvind facultatea în 1983, potrivit site-ului www.opereta.ro.

Auto: Verstappen a calificat drept "stupide deciziile care ucid Formula 1" după penalizarea sa
Luni, Octombrie 23, 2017 10:53 AM

Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull) a denunțat, duminică, decizia juriului Marelui Premiu al Statelor Unite care l-a penalizat cu cinci secunde și a fost privat de locul al treilea pe podium, apreciind că "aceste decizii stupide ucid Formula 1", a spus el cu regret.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Oct, 08:50 Scutirea populaţiei de la plata apei meteorice este „apă de ploaie”!
Pixelu cu prosteli a comentat pentru articolul Buzoienii, deschizători de drumuri? Scutirea populaţiei de la plata apei meteorice ar putea deveni lege:
UAT Municipiul Buzău (Primăria Municipiului Buzău), acționarul majoritar al Companiei de Apă Buzău S.A., dă dovadă de maximă ipocrizie. Dacă Toma ar dori ca buzoienii să beneficieze de tarife mai mici atunci ar renunța la redevența de 1% pe cifra de afaceri pe care trebuie să o plătească operatorul acționarilor și care este parte integrantă în algoritmul de calcul al tarifului perceput de operator. Peste tot, în țările suverane, se adoptă principiul non-profitului în administrarea utilităților publice. Doar în țări asociate neocolonialismului se mai întâlnesc contracte de parteneriat public privat sau contracte de concesiune. În cazul nostru, ca să nu bată la ochi, le-au botezat contracte de delegare.
În Contractul de Delegare la Art. 39-2. (pag.34) găsim un text legat de redevență. Ce caută redevența de 1% pe cifra de afaceri? Chipurile primăria se luptă pentru tarife mai mici pentru populație dar vrea o parte din profitul operatorului unde este acționară, profit care se obține tocmai de la populație. Ce dovadă mai clară de prosteală vreți!
23 Oct, 02:09 Actuala stagiune - revitalizare teatrală sau menţinerea aceluiasi fundal cenuşiu?
Nik Şimandan a comentat pentru articolul „Tele-Encounters”, proiectul Teatrului „G. Ciprian”, o premieră mondială lansată în prezenţa partenerilor din Spania şi Portugalia:
Dar mai mult teatru, la nivel de institutie profesionistă de spectacole, când o sa avem? Stie cineva, la aceasta oră , ce proiecte ne oferă Teatrul "George Ciprian"în actuala stagiune? Vom asista la vreo premieră...proprie? Când? Că doar stagiunea s-a deschis demult - cel puţin la celelalte teatre similare din ţară. Nu există niciun panou sau afişier care să menţioneze măcar un spectacol teatral pe săptămână, ca ofertă pentru marele public -aşa cum s-ar cuveni din partea acestei importante instituţii cu profil educaţional expres!
22 Oct, 16:24 Sigur
Eu a comentat pentru articolul Catedrala Arhiepiscopală, prădată de hoți. Ce sumă au sustras:
Sigur e unul școlit la pușcăriile țării, trăit în mizerie, eliberat înainte de termen și care are ceva habar de furtul bine acoperit...
Google PageRank Checker