Zi de sărbătoare, marți, pentru Seminarul Teologic și Catedrala Arhiepiscopală. Elevii seminariști și sute de enoriași buzoieni, alături de ÎPS Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, i-au sărbătorit pe patronii spirituali ai celor două instituții, pe Sfinții Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur.

La liturghie a participat și un sobor de preoți și diaconi, din care au făcut parte consilieri eparhiali, actuali și foști profesori ai renumitei școli teologice și  Corala Ortodoxă Mixtă „Nea­gu Ionescu” a Catedralei Arhiepiscopale.

Așa cum este tradiția, un elev seminarist din clasa a XII-a a predicat despre viața și activitatea Sfinților Trei Ierarhi.

La finalul liturghiei, pr. Ionuț Constantin a fost hiro­tesit întru iconom stavrofor, un rang onorific ce îi conferă dreptul de a purta ca semn distinctiv cruce pectorală, brâu roșu, iar la serviciile religioase, bederniță. De asemenea, a fost oficiată și o slujbă de pomenire pentru ctitorii Catedralei, precum și pentru profesorii, absolvenții Seminarului Teologic din Buzău, trecuți la cele veșnice.

Premii în bani pentru 65 de elevi

Tot cu acest prilej, 65 de elevi de elită din județele Buzău și Vrancea au primit din partea Arhiepiscopului Ciprian premii în bani și cărți, în semn de apreciere pentru rezultatele obținute în anul 2017 la toate olimpiadele școlare din calendarul Ministerului Educației Naționale, faza națională și chiar internațională.

În ajunul praznicului, luni, 29 ianuarie 2018, a avut loc tradiționala serbare de hram. După slujba Vecerniei, Corala Bărbătească Ortodoxă „Credo in Deo”, dirijată de arhid. prof. Gianin-Cristian Oprea, a interpretat o suită de cântări religioase și patriotice, în Catedrala Arhiepiscopală.

Programul s-a încheiat cu punerea în scenă a unei dramatizări originale a lucrării „Confesiuni” a Fericitului Augustin, realizată de elevul Teodor-Ionuț Însurățelu, împreună cu ceilalți colegi din clasa a XII-a.

DISTRIBUIȚI
loading...