27 de ani
de presa libera
Marti, Iunie 27, 2017 06:41 AM

Educatie

Premii la olimpiadele naționale de Religie și de Limbi Clasice pentru elevii buzoieni

de Cristian IONESCU
Educatie  |
10.05.2017, 00:00
315

   Șapte elevi buzoieni au fost răsplătiți cu premii și mențiuni la Olimpiada Națională de Li­mbi Clasice și Olimpiada Națională de Religie pentru Seminariile și Liceele Teologice Ortodoxe. Cele două concursuri organizate la sfârșitul lunii trecute, au fost găzduite Timișoara, respectiv Cluj-Napoca.

   Seminarul Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul” din Buzău a fost reprezentat de cinci elevi, dintre care patru au obținut rezultate deosebite, după cum urmează:

• Premiul I la disciplina Limba greacă veche a fost obținut de elevul Teodor Însurățelu, pentru al treilea an consecutiv (profesor îndrumător: Nicoleta Moraru);

• Mențiune la disciplina Dogmatica Ortodoxă a fost obținută de elevul Daniel Năstase (profesor îndrumător: Pr. Gheorghe Sava-Popa);

• Mențiune la disciplina Istoria Bisericii Ortodoxe Române a fost obținută de elevul Mihăiță Vădănoiu (profesor îndrumător: Pr. Nicolae Moraru);

• Premiul special la disciplina Vechiul Testament a fost obținut de elevul Ionel Cătălin Artene (profesor îndrumător: Pr. Mihail Milea).

   De asemenea, în perioada 24-28 aprilie 2017, la Colegiul Național „Elena Cuza” din Craiova, a avut loc Olimpiada Națională de Religie, destinată elevilor din clasele VII-XII.

   În urma desfășurării acestui concurs, trei elevi de la școlile buzoiene au fost premiați, obți­nând următoarele rezultate:

• Premiul al II-lea - Ioana Rotărescu, clasa a VII-a, de la Școala Gimnazială „George Emil Palade” din Buzău (profesor îndrumător: Daniela Zaharioiu);

• Premiul special - Monica Postolache, clasa a IX-a, de la Colegiul Național „Bogdan Pe­triceicu Hasdeu“ din Buzău (profesor îndrumător: Pr. Damian Aurelian);

• Premiul special - Irina Barbu, clasa a XII-a, de la Liceul de Arte „Margareta Sterian” din Buzău (profesor îndrumător  Pr. Marius Rădulescu).

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

ZILE NAȚIONALE: Djibouti
Marti, Iunie 27, 2017 03:45 AM

Djibouti, cu denumirea oficială Republica Djibouti (Republique de Djibouti/Jumhuriyat Jibuti), sărbătorește, la 27 iunie, Ziua națională (aniversarea independenței, obținută în 1977), conform site-ului Ministerului Afacerilor Externe.

CITATUL ZILEI
Marti, Iunie 27, 2017 03:30 AM

"Iertăm atâta timp cât iubim. " - La Rochefoucauld, "Reflexii sau sentințe și maxime morale" (Cugetări franceze, Colecția Cogito, Ed. Albatros, 1982)

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 27 iunie
Marti, Iunie 27, 2017 03:15 AM

Premierul Republicii Moldova s-a întâlnit cu delegația României la APCE și a insistat asupra prelungirii gazoductului Iași-Ungheni
Marti, Iunie 27, 2017 03:07 AM

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, s-a întâlnit luni la Strasbourg cu delegația României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), condusă de senatorul Titus Corlățean, informează guvernul de la Chișinău într-un comunicat trimis AGERPRES.

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 27 iunie
Marti, Iunie 27, 2017 03:00 AM

Este a 178-a zi a anului 2017.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
27 Jun, 00:21 Jos comunismu din scoli
Democrat a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Dacă judecam reusitele din plan profesional după calitatea vieții de familie atunci dinu trebuie sa nu mai iasă în societate. ..A uitat Cum domnul goidescu, despre care tot vorbește așa murdar pe unde apuca și cât de tare poate, a ales sa ascundă adevărul despre starea lui psihica după marele necaz de care a avut parte! Întrebat, în calitatea de director , la una din inspecțiile la clasa ale lui dinu despre starea lui psihica, a ales sa fie domn si sa ascundă prostiile pe care le făcea. ..josnic dinule ce faci acum legandu-te de tatăl sau
26 Jun, 23:50 razbunare
marcu camataru a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Ati facut campanie pentru Dobrita, l-ati votat, m-ati vrut la scoala! Lasa ca va arat eu! Cel mai prost director, asta o sa aveti!
26 Jun, 23:43 Rusine
tot profesor titular a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Ghici ghicitoarea mea: cine se ascunde in spatele acestui comentariu plin de mizerii? Toata lumea stie ca frustratul fost director Dinu, care sufera de sindromul strutului si are impresia ca daca se ascunde, lumea nu stie cine a scris. Nu te-ai saturat sa improsti cu venin in toate partile? Nu-ti mai schimbi strategia asta de a denigra numele celor care ar putea sa conduca scoala asta si care ar face o treaba mult mai buna decat tine? Mai bine fa-ti orele, ca s-au saturat copiii de povesti cu porumbei si cu pescuit si de luat note din burta. Ne-am saturat de tine ca de mere padurete. Lasa-neeeee, lasa-neeee!!!!
Google PageRank Checker