Premii în valoare de aproape 22.000 lei pentru cei mai buni elevi buzoieni de gimnaziu, din partea Consiliului Judeţean

După ce, în urmă cu două săptămâni, olimpicii buzoieni de liceu au fost premiaţi de către Consiliul Judeţean, joi, a fost rândul elevilor de gimnaziu să primească, din partea preşedintelui Petre Emanoil Neagu, un stimulent financiar.

Au primit premii în bani 18 olimpici care au obţinut premii importante la olimpiadele naţionale şi internaţionale, dar şi membrii Corului „Crescendo”, de la Liceul de Arte „Margareta Sterian”, care au obţinut premiul I la Olimpiada Naţională Corală. Alături de elevi au fost premiaţi şi cei 20 de profesori care i-au pregătit.

Valoarea totală a premiilor acordate joi de către Consiliul Judeţean a fost de 21.750 lei. Mai exact, olimpicii internaţionali şi profesorii lor au fost răsplătiţi cu câte 600 lei, iar olimpicii naţionali cu 500 lei (premiul I), 400 lei (premiul II) şi 300 lei (premiul III).

Cele mai importante rezultate, obținute la fazele internaționale ale olimpiadelor, au fost înregistrate de buzoienii: Eugen Piron, Școala 15, momentan Colegiul Hasdeu (medalie de argint la Olimpiada Interdisciplinară Știinte pentru Junior), Maria Teodora Rotărescu, Școala 15 „G. E. Palade” (premiul I – Olimpiada Internațională de Lectură) și Cristian Ardeleanu, Școla 11 (premiul III la Olimpiada Internațională de Astronomie).