91 de elevi și 43 de profesori din județ au luat parte miercuri, 12 decembrie, la festivitatea de premiere a olimpicilor organizată de Consiliul Județean. La eveniment au luat parte, alături de președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, inspectorul general al Inspectoratului Școlar, Florina Stoian, și cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean, Adrian Petre și Romeo Lungu.

Olimpicii și profesorii care i-au pregătit au fost răsplătiți cu premii în bani, în valoare totală de 45.600 lei, agende, diplome și ­pi­xuri. Premiile la olimpia­dele internaționale au fost recompensate cu câte 600 lei (atât elevul, cât și profesorul care l-a pregătit), iar premiile la olimpiadele naționale astfel: 500 lei (premiul I), 400 lei (Pre­miul II), Premiul 300 lei (Premiul III).

„Uitându-mă la voi cred că în sfârșit viitorul țării o să ajungă pe mâni bune”

„Vă felicit pe toți, elevi și cadre didactice. Voi sunteți cei care ați muncit și ne dați nouă speranță. Voi, elevii olimpici sunteți cei mai buni ambasadori ai județului Buzău și ai României, pentru că ați reprezentat țara în străinătate. Eu cred că doar prin voi mai avem o șansă în viitor. Îmi pare rău că societatea face prea puțin pentru voi, elevii, și pentru profesorii voștri, dar sper ca într-o zi să ajungem să învățăm să ne respectăm valorile. Voi sunteți cei care puteți inversa scara valorilor care acum este dată peste cap. Poate vom învăța astfel să iubim mai mult țara în care trăim. Ceea ce facem noi astăzi pentru voi este un gest minor, meritați mult mai mult. Este o recunoaștere a ­va­lorii voastre. Au trecut o sută de ani de când visul de aur al României s-a îndeplinit, și uitându-mă la voi cred că în sfârșit viitorul țării o să ajungă pe mâni bune”, a spus președintele Consi­liului Județean, Petre Emanoil Neagu.

Trei medalii la nivel internațional

Cele mai mari premii obținute de buzoieni la olimpiade sunt cele pe plan internațional. Este vorba despre Diana-Gabriela Oprea, din Colegiul Hasdeu – medalie de argint la Olimpiada Internațională de Chimie „D.I. Mende­leev” Belarus, Minsk (profesor Viviana Gaitanovici), Eugen Piron, din Colegiul Hasdeu – medalie de argint la Olimpida Internațională „Științe pentru Juniori”, Botswana (profesori Viviana Gaitanovici, Cristina Velniceru, Cristina Moise și Aurelia Ignătescu) și Cristian Ardeleanu, de la Școala 11 –  medalie de bronz la Olimpiada Internațională de Astronomie din China (profesori Ticuța Iftime și Dănuț Ilie).

„Mulțumesc din toată inima Consiliului Județean pentru că și de data asta nu a uitat elevii și profesorii merituoși. Este foarte important pentru elevi că se simt încurajați, alături de profesorii lor. Vă felicit pentru rezultatele obți­nute la olimpiade și vă doresc să reușiți să vă autodepășiți în anii următori. Suntem mândri de voi și vă doresc să ajungeți să conduceți acest județ”, a declarat șefa Inspectoratului Școlar Jude­țean, Florina Stoian.

Balul Olimpicilor Buzoieni, o propunere pentru 2019

La finalul întâlnirii, președintele Consiliului Județean a venit cu o pro­punere ce a stârnit ropote de aplauze în rândul olimpicilor din sală.

„Aș vrea ca de la anul, la fiecare început de primă­vară, când lumea se trezește la viață, și sper să ne trezim și noi cu toții într-o zi pentru a avea un nou început, să organizăm un eveniment special. Poate că în loc de Ziua Îndrăgostiților sau Balul Mărțișorului, ar fi bine să organizăm în fiecare an un fel de bal al olimpicilor, o recepție. Vom lua legătura cu cei de la Inspectoratul Școlar și cu colegii mei din Consiliul Județean, pentru ca la finalul lunii februarie sau la începutul lunii martie să ne întâlnim cu cadrele didactice și olimpicii”, a spus Petre Emanoil Neagu.

DISTRIBUIȚI
loading...

1 COMENTARIU

  1. O picătură într-un pahar cu apă, domnule președinte! Unde sunt olimpicii din ultimii 20-30 de ani? Pe cine am promovat în politică? Cum ne interesăm de parcursul lor , cum îi vedem, pe cei de acum, în viitor. Un compartiment special ar trebui să fie și la primăria Buzăului și la Consiliu județean, care să aibă această grijă. Altfel, premiem, facem festivități și baluri dar incompetența se extinde ca o râie la toate nivelurile(cu mici excepții)…N-ar fi lipsit de interes ca acum, când mulți olimpici, studenți, se întorc pe la casele părintești , din peregrinările lor prin lume, să-i invitați și să le deschideți o fereastră de lumină asupra viitorului lor în România??

Comments are closed.