Elevii buzoieni cu medii de 10 la examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională au fost, ieri, premiați de către Inspectoratul Școlar Județean. Este vorba despre Robert Nea­gu (Colegiul „B.P. Hasdeu“), singurul buzoian care a promovat Bacalaureatul cu me­­die maximă, și de cei șapte elevi care au obținut media ma­ximă la Evaluarea Națio­na­lă: Alexandru Kullman (Școa­la nr. 11), Irina Pană (Școala nr. 1), Matei Alexandru Sava (Colegiul Hasdeu), Marius Robert Sterian (Școala „Gene­rală Grigore Baștan“), Ion Tighel (Școala nr. 7), Alexandru Ungureanu (Colegiul Hasdeu) și Andreea Zotescu (Școala „Sf. Apostol Andrei“).

   Premierea a fost făcută în ba­za ordinului Ministerului Edu­cației 5166/08.09.2016. Po­trivit ordinului, fiecare elev premiat pentru media de la Evaluarea Națională a fost răsplătit cu câte 1.000 lei, iar buzoianul cu singura medie de 10 la Bac a primit suma de 3.000 lei.

   Buzoianul Robert Neagu a fost admis la Oxford, unde va studia matematica. Absolventul Colegiului Hasdeu a mărturisit că premiul primit nu îl motivează să învețe în continuare, ci îl face să se simtă apreciat.

DISTRIBUIȚI
loading...