27 de ani
de presa libera
Marti, August 22, 2017 14:09 PM

Educatie

13 premii și mențiuni, obținute de buzoieni la olimpiadele naționale de franceză și spaniolă

de Cristian IONESCU
Educatie  |
04.05.2017, 00:00
3954

   Buzăul are mari șanse să găzduiască anul viitor faza națională a Olimpiadei la Limba franceză. Acest lucru este posibil în urma rezultatelor bune obținute de elevii buzoieni la faza națională a olimpiadei recent încheiate la Gura Humorului, dar și datorită modului în care oficialii buzoieni au reușit să organizeze, luna trecută, Olimpiada Națională de Istorie.

   În perioada 24-28 aprilie s-a desfășurat la Gura Humorului faza națională a Olimpiadei la Limba Franceză, concurs la care elevii buzoieni au obținut nouă mențiuni și premii speciale. Aceștia sunt: Ioana Dogaru (clasa a XI-a, Colegiul „B.P. Hasdeu”, prof. Tamara Popescu) -  mențiune și Premiul Special pentru Interacțiune Orală, Alexandra Ionescu (clasa a XII-a, Colegiul „B.P. Hasdeu”, prof Tamara Popescu) - mențiune și Premiul Special pentru Traducere Creativă, Oana Ene (clasa a VII-a, Școala „G.E. Palade”, prof. Oana Bold) – mențiune, Bianca Ion (clasa a VIII-a, Școala nr 11, , prof. Mădălina Cocle) – mențiune, Cătălina Nistor (clasa a IX-a, bilingv, Colegiul „Mihai Eminescu”, prof. Mihaela Iorga) – mențiune, Ovidiu Anghel (clasa a X-a, Colegiul „B.P. Hasdeu”, prof. Simona Cremarenco) – mențiune, Beatrice Cofeleașă (clasa a XI-a, bilingv, Colegiul „Mihai Eminescu”, prof. Florentina Dobre) – mențiune.

   Rezultate bune au obținut și elevii buzoieni care au participat la Olimpiada Națională la Limba Spaniolă, desfășurată în perioada 24-28 aprilie la Botoșani. Buzoieni s-au întors de la Botoșani cu patru premii și mențiuni: Raluca Boboc (clasa a XI-a, Colegiul „M. Eminescu”, prof. Mariana Grațiela Dobre), premiul III, Evelyn Onuț (clasa a X-a, Colegiul „M. Eminescu”, prof. Mariana Grațiela Dobre) – mențiune, Alina Andrei (Colegiul „M. Eminescu”, prof Mariana Grațiela Dobre) – mențiune, Dănuț Gorgoteanu (clasa a IX-a, Liceul cu Program Sportiv, prof. Mariana Grațiela Dobre) -  mențiune.

 

Comentarii

nu chiar asa multe (04 May, 17:26)
...

https://onlr2017.wixsite.com/onlr/copy-of-regulament-3

Raspunde
Mentiune (06 May, 10:59)
Raluca

Felicitari doamnei profesoare Cremarenco Simona pentru mentiunea luata cu eleva Ioana Dogaru!

Raspunde
olimpici (08 May, 15:31)
Cristina

Felicitari !!!!!!!!!!!

Raspunde

Stiri Agerpres

Jandarmii au confiscat 22 de bilete comercializate ilegal pentru meciul FCSB - Sporting Lisabona
Marti, August 22, 2017 13:57 PM

Jandarmii bucureșteni au confiscat marți, în urma unei acțiuni desfășurate în zona Arenei Naționale, 22 de bilete la partida de fotbal dintre FCSB și Sporting Lisabona comercializate la suprapreț de către o persoană, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Capitalei.

Teleorman: Autoritățile locale se opun realizării centralei de la Belene
Marti, August 22, 2017 13:52 PM

Autoritățile locale din Teleorman și reprezentanții Fundației pentru Mediu și Agricultură din Sofia se împotrivesc realizării Centralei Nucleare de la Belene, cele două părți stabilind, marți, în cadrul unei întâlniri oficiale desfășurate la sediul Palatului Administrativ din Alexandria, măsurile ce se impun a fi luate pentru stoparea proiectului de la Dunăre, situat la 13 kilometri de Zimnicea.

Rusia nu crede că noua strategie a lui Trump privind Afganistanul va aduce vreo schimbare pozitivă
Marti, August 22, 2017 13:48 PM

Rusia nu crede că noua strategie a președintelui american Donald Trump cu privire la Afganistan va duce la vreo schimbare pozitivă în această țară, a declarat pentru Interfax o sursă din cadrul Ministerului de Externe al Federației Ruse, potrivit Reuters.

Schi fond/Dopaj: Norvegianca Therese Johaug va rata JO 2018 după ce TAS i-a mărit suspendarea
Marti, August 22, 2017 13:46 PM

Tribunalul de Arbitraj pentru Sport (TAS) de la Lausanne a mărit marți la 18 luni suspendarea dictată împotriva norvegiencei Therese Johaug, pentru încălcarea regulamentului antidoping, decizie în urma căreia multipla campioana mondială de schi fond va rata Jocurile Olimpice de iarnă ediția 2018 de la PyeongChang (Coreea de Sud), informează AFP.

Furtuni violente de zăpadă se produc pe planeta Marte în timpul nopții
Marti, August 22, 2017 13:44 PM

Furtuni violente de zăpadă se dezlănțuie pe planeta Marte în timpul nopților, potrivit unui studiu publicat luni, însă asta nu înseamnă că vom putea face oameni de zăpadă sau schia pe ''Planeta Roșie'', explică autorul cercetării pentru AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
22 Aug, 13:47 Isj
Bogdan a comentat pentru articolul Ministrul Educaţiei a desfăcut din greşeală contractul altcuiva când a demis-o pe Florina Stoian:
https://www.facebook.com/groups/CostinNenitescu/permalink/1502194739841212/
22 Aug, 13:44 Nenitescu
Observator a comentat pentru articolul Ministrul Educaţiei a desfăcut din greşeală contractul altcuiva când a demis-o pe Florina Stoian:
Are dreptate Pixelul corporatist...daca castigatorul o ia razna in timpul mandatului este firesc sa fie indepartat...aceeasi masura sunt sigur ca se va lua si cu unii directori din municiupiu. Stiu sigur ca mai multe documente si inregistrari ale unei directoare au fost trimise la minister si se asteapta rasuns
22 Aug, 13:36 Nenitescu
Observator a comentat pentru articolul Ministrul Educaţiei a desfăcut din greşeală contractul altcuiva când a demis-o pe Florina Stoian:
Daca dvs inchideti ochii la abuzurile conducerii Lic Tehn C. Nenitescu, uite ca ministerul nu a inchis ochii la neregulile ISJ. ISJul de ce nu raspunde petitiilor depuse la secretariatul inspectoratului?Ei nu functioneaza dupa legislatia in vigoare? Acelasi lucru care se intampla acum dnei insp general o sa i se intample si conducerii liceului mai sus mentionat. Sper ca cei din minister sa raspunda solicitarilor trimise.
Google PageRank Checker