27 de ani
de presa libera
Miercuri, Mai 24, 2017 05:13 AM
dragaica

Educatie

13 premii și mențiuni, obținute de buzoieni la olimpiadele naționale de franceză și spaniolă

de Cristian IONESCU
Educatie  |
04.05.2017, 00:00
3722

   Buzăul are mari șanse să găzduiască anul viitor faza națională a Olimpiadei la Limba franceză. Acest lucru este posibil în urma rezultatelor bune obținute de elevii buzoieni la faza națională a olimpiadei recent încheiate la Gura Humorului, dar și datorită modului în care oficialii buzoieni au reușit să organizeze, luna trecută, Olimpiada Națională de Istorie.

   În perioada 24-28 aprilie s-a desfășurat la Gura Humorului faza națională a Olimpiadei la Limba Franceză, concurs la care elevii buzoieni au obținut nouă mențiuni și premii speciale. Aceștia sunt: Ioana Dogaru (clasa a XI-a, Colegiul „B.P. Hasdeu”, prof. Tamara Popescu) -  mențiune și Premiul Special pentru Interacțiune Orală, Alexandra Ionescu (clasa a XII-a, Colegiul „B.P. Hasdeu”, prof Tamara Popescu) - mențiune și Premiul Special pentru Traducere Creativă, Oana Ene (clasa a VII-a, Școala „G.E. Palade”, prof. Oana Bold) – mențiune, Bianca Ion (clasa a VIII-a, Școala nr 11, , prof. Mădălina Cocle) – mențiune, Cătălina Nistor (clasa a IX-a, bilingv, Colegiul „Mihai Eminescu”, prof. Mihaela Iorga) – mențiune, Ovidiu Anghel (clasa a X-a, Colegiul „B.P. Hasdeu”, prof. Simona Cremarenco) – mențiune, Beatrice Cofeleașă (clasa a XI-a, bilingv, Colegiul „Mihai Eminescu”, prof. Florentina Dobre) – mențiune.

   Rezultate bune au obținut și elevii buzoieni care au participat la Olimpiada Națională la Limba Spaniolă, desfășurată în perioada 24-28 aprilie la Botoșani. Buzoieni s-au întors de la Botoșani cu patru premii și mențiuni: Raluca Boboc (clasa a XI-a, Colegiul „M. Eminescu”, prof. Mariana Grațiela Dobre), premiul III, Evelyn Onuț (clasa a X-a, Colegiul „M. Eminescu”, prof. Mariana Grațiela Dobre) – mențiune, Alina Andrei (Colegiul „M. Eminescu”, prof Mariana Grațiela Dobre) – mențiune, Dănuț Gorgoteanu (clasa a IX-a, Liceul cu Program Sportiv, prof. Mariana Grațiela Dobre) -  mențiune.

 

Comentarii

nu chiar asa multe (04 May, 17:26)
...

https://onlr2017.wixsite.com/onlr/copy-of-regulament-3

Raspunde
Mentiune (06 May, 10:59)
Raluca

Felicitari doamnei profesoare Cremarenco Simona pentru mentiunea luata cu eleva Ioana Dogaru!

Raspunde
olimpici (08 May, 15:31)
Cristina

Felicitari !!!!!!!!!!!

Raspunde

Stiri Agerpres

DOCUMENTAR: Cântărețul de muzică populară Benone Sinulescu, la 80 de ani
Miercuri, Mai 24, 2017 04:09 AM

Cântărețul de muzică populară Benone Sinulescu s-a născut la 24 mai 1937, în localitatea Siriu din județul Buzău.

Ziua europeană a parcurilor naționale
Miercuri, Mai 24, 2017 04:04 AM

La data de 24 mai, în fiecare an, este sărbătorită Ziua europeană a parcurilor naționale, cu scopul de a conștientiza comunitățile, factorii de decizie și publicul larg privind valoarea și beneficiile ariilor protejate din Europa.

Ziua Limbii Bulgare
Miercuri, Mai 24, 2017 04:01 AM

În fiecare an, la data de 24 mai se sărbătorește Ziua Limbii Bulgare.

ZILE NAȚIONALE: Statul Eritreea
Miercuri, Mai 24, 2017 03:41 AM

Statul Eritreea sărbătorește la 24 mai Ziua Națională, marcând proclamarea independenței în 1993. Situat în nord-estul Africii, statul se întinde pe o suprafață de 117.600 kmp și se învecinează cu Sudanul, Etiopia, Djibouti, fiind mărginit de Marea Roșie.

CITATUL ZILEI
Miercuri, Mai 24, 2017 03:33 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
24 May, 00:31 Mai usor sa previi decat sa tratezi
Radav a comentat pentru articolul Interlopul Vadar, trimis după gratii, dar lăsat cu mașinile de lux dobândite în urma furturilor din Marea Britanie:
Inca nu l-ati facut sapun pe acest individ?
23 May, 22:36 Învățămint dual
C. Tănase a comentat pentru articolul Continuă înscrierile pentru elevii buzoienii care vor o calificare și un loc de muncă sigur:
Corect, dacă ar înțelege unii profesori că trebuie să muncească, nu să se prefacă, dacă elevii chiar ar învăța și nu s-ar preface, dacă unii părinți i-ar educa cu adevărat și nu s-ar preface, ce bine ar fi!
23 May, 20:00 Drăgaica
NIQ a comentat pentru articolul Municipalitatea vrea să aducă Drăgăicii gloria de odinioară:
O sărbătoare nulă pentru cultura locală. Care tradiție, mirosul de fum și lumea (tri)coloră din jur? Toma a inventat roata, apoi spița și spițeria. Acum vrea să ridice cultura locală pe cele mai înalte culmi ale falimentului multilateral-involuntat. Să trăiască Benone, această obsesie a viitorului fost primar. În doi ani, Buzăul va ajunge sat, reședință a comunei Mărăcineni. E greu de înțeles ce l-a putut schimba pe acest om în clipa în care a devenit primar. Cine l-a pus acolo nu are decât să aibă dureri de cap. Să treacă pe ”zebre” străzilor buzoiene cu conștiința lor dublă. Domnul Toma nu e primar, e doar un nailon al partidului. Îmi pare tare rău că sunt de acord cu cei care îi contestă calitățile invizibile. Așadar, la Drăgaică, la Matusalem Sinulescu, la cârnați de toate dimensiunile, la ”muzică tradițională”. La anul 1965 sau undeva pe acolo. Se aude că dl. Toma va fi retras de bună voie de la Primărie. Cum i-a plecat un galonat din șefie, cum a adus în loc un puști cu umeri sovietici, general pe timp de pace. Tristă situație. Nu mai sunt cadre, nici luptători. Răzbelul e pe sfârșite. PSD nu e la Primărie, ci cam pe la mijlocul bulevardului. Primăria e pe o uliță, în buricul din spate al târgului. Dl. T a intrat cu tractorul în curtea orășenilor. Dle Q, oricine ai fi ai dreptate. Știu alții cine suntem. Mâine știe și primarul. Nu e rău să vorbim în somn măcar aici. Peste niște ani, vom avea dreptate. Și n-o să fie târziu nici atunci.
Google PageRank Checker