27 de ani
de presa libera
Sambata, Octombrie 21, 2017 22:40 PM

Educatie

13 premii și mențiuni, obținute de buzoieni la olimpiadele naționale de franceză și spaniolă

de Cristian IONESCU
Educatie  |
04.05.2017, 00:00
4044

   Buzăul are mari șanse să găzduiască anul viitor faza națională a Olimpiadei la Limba franceză. Acest lucru este posibil în urma rezultatelor bune obținute de elevii buzoieni la faza națională a olimpiadei recent încheiate la Gura Humorului, dar și datorită modului în care oficialii buzoieni au reușit să organizeze, luna trecută, Olimpiada Națională de Istorie.

   În perioada 24-28 aprilie s-a desfășurat la Gura Humorului faza națională a Olimpiadei la Limba Franceză, concurs la care elevii buzoieni au obținut nouă mențiuni și premii speciale. Aceștia sunt: Ioana Dogaru (clasa a XI-a, Colegiul „B.P. Hasdeu”, prof. Tamara Popescu) -  mențiune și Premiul Special pentru Interacțiune Orală, Alexandra Ionescu (clasa a XII-a, Colegiul „B.P. Hasdeu”, prof Tamara Popescu) - mențiune și Premiul Special pentru Traducere Creativă, Oana Ene (clasa a VII-a, Școala „G.E. Palade”, prof. Oana Bold) – mențiune, Bianca Ion (clasa a VIII-a, Școala nr 11, , prof. Mădălina Cocle) – mențiune, Cătălina Nistor (clasa a IX-a, bilingv, Colegiul „Mihai Eminescu”, prof. Mihaela Iorga) – mențiune, Ovidiu Anghel (clasa a X-a, Colegiul „B.P. Hasdeu”, prof. Simona Cremarenco) – mențiune, Beatrice Cofeleașă (clasa a XI-a, bilingv, Colegiul „Mihai Eminescu”, prof. Florentina Dobre) – mențiune.

   Rezultate bune au obținut și elevii buzoieni care au participat la Olimpiada Națională la Limba Spaniolă, desfășurată în perioada 24-28 aprilie la Botoșani. Buzoieni s-au întors de la Botoșani cu patru premii și mențiuni: Raluca Boboc (clasa a XI-a, Colegiul „M. Eminescu”, prof. Mariana Grațiela Dobre), premiul III, Evelyn Onuț (clasa a X-a, Colegiul „M. Eminescu”, prof. Mariana Grațiela Dobre) – mențiune, Alina Andrei (Colegiul „M. Eminescu”, prof Mariana Grațiela Dobre) – mențiune, Dănuț Gorgoteanu (clasa a IX-a, Liceul cu Program Sportiv, prof. Mariana Grațiela Dobre) -  mențiune.

 

Comentarii

nu chiar asa multe (04 May, 17:26)
...

https://onlr2017.wixsite.com/onlr/copy-of-regulament-3

Raspunde
Mentiune (06 May, 10:59)
Raluca

Felicitari doamnei profesoare Cremarenco Simona pentru mentiunea luata cu eleva Ioana Dogaru!

Raspunde
olimpici (08 May, 15:31)
Cristina

Felicitari !!!!!!!!!!!

Raspunde

Stiri Agerpres

Mureș: Membrii Ștafetei Invictus au ținut un moment de reculegere la mormântul unui ofițer ucis în Afganistan
Sambata, Octombrie 21, 2017 22:14 PM

Membrii Ștafetei Veteranilor Invictus 2017 de pe traseul galben, care au parcurs sâmbătă, în alergare și pe bicicletă, distanța de 55 de kilometri între Sighișoara și Târgu Mureș, au depus flori și au ținut un moment de reculegere la mormântul maiorului post-mortem Tiberius-Marcel Petre, ucis într-un schimb de focuri, pe 3 aprilie 2009, în Afganistan.

Sibiu: Iosif Demian a obținut cu filmul "Baloane de curcubeu" premiul de excelență la Festivalul Astra Film
Sambata, Octombrie 21, 2017 21:26 PM

Cineastul român Iosif Demian, stabilit în Australia, a obținut sâmbătă seara premiul de excelență la Festivalul Astra Film, cu "Baloane de curcubeu", o creație cinematografică lansată după 35 de ani la festivalul de la Sibiu.

Simona Halep, despre Turneul Campioanelor - Fiecare meci va fi ca o finală
Sambata, Octombrie 21, 2017 20:46 PM

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, a declarat, sâmbătă, la Singapore, că fiecare meci de la Turneul Campioanelor va fi ca o finală, potrivit site-ului WTA.

Protest în Piața Universității pentru legalizarea parteneriatului civil
Sambata, Octombrie 21, 2017 20:43 PM

Asociația MozaiQ a organizat, sâmbătă, în Piața Universității din Capitală, un protest pentru a cere legalizarea parteneriatului civil în România.

UPDATE Manifestație cu sute de mii de persoane la Barcelona, în frunte cu liderul catalan Carles Puigdemont (GALERIE FOTO)
Sambata, Octombrie 21, 2017 20:20 PM

Sute de mii de manifestanți catalani, în frunte cu liderul separatist Carles Puigdemont, au umplut sâmbătă centrul Barcelonei pentru a cere independența după ce guvernul central a solicitat destituirea executivului catalan, relatează AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker