27 de ani
de presa libera
Marti, Iunie 27, 2017 06:37 AM

Educatie

13 premii și mențiuni, obținute de buzoieni la olimpiadele naționale de franceză și spaniolă

de Cristian IONESCU
Educatie  |
04.05.2017, 00:00
3850

   Buzăul are mari șanse să găzduiască anul viitor faza națională a Olimpiadei la Limba franceză. Acest lucru este posibil în urma rezultatelor bune obținute de elevii buzoieni la faza națională a olimpiadei recent încheiate la Gura Humorului, dar și datorită modului în care oficialii buzoieni au reușit să organizeze, luna trecută, Olimpiada Națională de Istorie.

   În perioada 24-28 aprilie s-a desfășurat la Gura Humorului faza națională a Olimpiadei la Limba Franceză, concurs la care elevii buzoieni au obținut nouă mențiuni și premii speciale. Aceștia sunt: Ioana Dogaru (clasa a XI-a, Colegiul „B.P. Hasdeu”, prof. Tamara Popescu) -  mențiune și Premiul Special pentru Interacțiune Orală, Alexandra Ionescu (clasa a XII-a, Colegiul „B.P. Hasdeu”, prof Tamara Popescu) - mențiune și Premiul Special pentru Traducere Creativă, Oana Ene (clasa a VII-a, Școala „G.E. Palade”, prof. Oana Bold) – mențiune, Bianca Ion (clasa a VIII-a, Școala nr 11, , prof. Mădălina Cocle) – mențiune, Cătălina Nistor (clasa a IX-a, bilingv, Colegiul „Mihai Eminescu”, prof. Mihaela Iorga) – mențiune, Ovidiu Anghel (clasa a X-a, Colegiul „B.P. Hasdeu”, prof. Simona Cremarenco) – mențiune, Beatrice Cofeleașă (clasa a XI-a, bilingv, Colegiul „Mihai Eminescu”, prof. Florentina Dobre) – mențiune.

   Rezultate bune au obținut și elevii buzoieni care au participat la Olimpiada Națională la Limba Spaniolă, desfășurată în perioada 24-28 aprilie la Botoșani. Buzoieni s-au întors de la Botoșani cu patru premii și mențiuni: Raluca Boboc (clasa a XI-a, Colegiul „M. Eminescu”, prof. Mariana Grațiela Dobre), premiul III, Evelyn Onuț (clasa a X-a, Colegiul „M. Eminescu”, prof. Mariana Grațiela Dobre) – mențiune, Alina Andrei (Colegiul „M. Eminescu”, prof Mariana Grațiela Dobre) – mențiune, Dănuț Gorgoteanu (clasa a IX-a, Liceul cu Program Sportiv, prof. Mariana Grațiela Dobre) -  mențiune.

 

Comentarii

nu chiar asa multe (04 May, 17:26)
...

https://onlr2017.wixsite.com/onlr/copy-of-regulament-3

Raspunde
Mentiune (06 May, 10:59)
Raluca

Felicitari doamnei profesoare Cremarenco Simona pentru mentiunea luata cu eleva Ioana Dogaru!

Raspunde
olimpici (08 May, 15:31)
Cristina

Felicitari !!!!!!!!!!!

Raspunde

Stiri Agerpres

ZILE NAȚIONALE: Djibouti
Marti, Iunie 27, 2017 03:45 AM

Djibouti, cu denumirea oficială Republica Djibouti (Republique de Djibouti/Jumhuriyat Jibuti), sărbătorește, la 27 iunie, Ziua națională (aniversarea independenței, obținută în 1977), conform site-ului Ministerului Afacerilor Externe.

CITATUL ZILEI
Marti, Iunie 27, 2017 03:30 AM

"Iertăm atâta timp cât iubim. " - La Rochefoucauld, "Reflexii sau sentințe și maxime morale" (Cugetări franceze, Colecția Cogito, Ed. Albatros, 1982)

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 27 iunie
Marti, Iunie 27, 2017 03:15 AM

Premierul Republicii Moldova s-a întâlnit cu delegația României la APCE și a insistat asupra prelungirii gazoductului Iași-Ungheni
Marti, Iunie 27, 2017 03:07 AM

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, s-a întâlnit luni la Strasbourg cu delegația României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), condusă de senatorul Titus Corlățean, informează guvernul de la Chișinău într-un comunicat trimis AGERPRES.

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 27 iunie
Marti, Iunie 27, 2017 03:00 AM

Este a 178-a zi a anului 2017.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
27 Jun, 00:21 Jos comunismu din scoli
Democrat a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Dacă judecam reusitele din plan profesional după calitatea vieții de familie atunci dinu trebuie sa nu mai iasă în societate. ..A uitat Cum domnul goidescu, despre care tot vorbește așa murdar pe unde apuca și cât de tare poate, a ales sa ascundă adevărul despre starea lui psihica după marele necaz de care a avut parte! Întrebat, în calitatea de director , la una din inspecțiile la clasa ale lui dinu despre starea lui psihica, a ales sa fie domn si sa ascundă prostiile pe care le făcea. ..josnic dinule ce faci acum legandu-te de tatăl sau
26 Jun, 23:50 razbunare
marcu camataru a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Ati facut campanie pentru Dobrita, l-ati votat, m-ati vrut la scoala! Lasa ca va arat eu! Cel mai prost director, asta o sa aveti!
26 Jun, 23:43 Rusine
tot profesor titular a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Ghici ghicitoarea mea: cine se ascunde in spatele acestui comentariu plin de mizerii? Toata lumea stie ca frustratul fost director Dinu, care sufera de sindromul strutului si are impresia ca daca se ascunde, lumea nu stie cine a scris. Nu te-ai saturat sa improsti cu venin in toate partile? Nu-ti mai schimbi strategia asta de a denigra numele celor care ar putea sa conduca scoala asta si care ar face o treaba mult mai buna decat tine? Mai bine fa-ti orele, ca s-au saturat copiii de povesti cu porumbei si cu pescuit si de luat note din burta. Ne-am saturat de tine ca de mere padurete. Lasa-neeeee, lasa-neeee!!!!
Google PageRank Checker