27 de ani
de presa libera
Marti, Noiembrie 21, 2017 13:58 PM

Economic

Premierul bulgar Boyko Borissov a vizitat standul GRUP ROMET de la Târgul Technical Fair de la Plovdiv (galerie foto)

de
Economic  |
26.09.2012, 21:00
2214

       În intervalul 24 – 29 septembrie, 12 companii româneşti participă la ediţia 120 a Târgului Internaţional Technical Fair 2012 de la Plovdiv – Bulgaria, eveniment la care participă şi o companie buzoiană, Grup Romet.

       În intervalul 24 – 29 septembrie, 12 companii româneşti participă la ediţia 120 a Târgului Internaţional Technical Fair 2012 de la Plovdiv – Bulgaria, eveniment la care participă şi o companie buzoiană, Grup Romet.

     „Am mai luat parte la târguri internaţionale, însă suntem pentru prima dată în această ţară din vecinătatea României şi sperăm că evenimentul va fi unul de bun augur pentru noi. De altfel, ţările din Europa de Sud – Est beneficiază în această perioadă de fonduri foarte mari pentru diferite investiţii în foarte multe domenii. Piaţa Bulgariei este semnificativă, iar participarea la acest eveniment poate reprezenta un avantaj major pentru compania noastră”,  ne-a declarat ing. Simona Săvulescu, director general executiv al Grup Romet.

     Grup Romet Buzău este un holding industrial, aflat în topul primelor zece grupuri industriale din România după cifra de afaceri, şi cel mai mare producător de stingătoare de incendiu din ţara noastră şi din regiune, cu peste 50 de ani de tradiţie. În componenţa sa intră şi Aromet – prima firmă industrială înfiinţată în judeţul Buzău, în anul 1928.

     În cadrul acestui târg, compania buzoiană participă cu un stand propriu, la fel şi societăţile  HiFi Filter Rol, ICMET Craiova, Kroll Rada Instal şi Polteks SRL. De asemenea, celelalte şapte companii româneşti participante sunt producători din domeniile alimentar, cosmetic şi mobilier, şi anume Anaantonia SRL Oneşti, Econatura Brăila, Farmec Cluj, Mobexpert, Phoenix Ind SRL, Phoenix Y SRL şi Rommac.

     Technical Fair este cel mai important eveniment expoziţional din Bulgaria, la ediţia din acest an expunând peste 1.200 de companii din 42 de ţări, standul naţional al României fiind obţinut cu titlu gratuit de BPCE Sofia. Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, premierul bulgar Boyko Borissov a deschis evenimentul după care a vizitat pavilionul ţărilor care participă cu stand naţional, şi anume Austria, Belgia, Cehia, Croaţia, Italia, Slovacia, Polonia, Marea Britanie, România şi Ungaria. În cadrul vizitei prim-ministrului bulgar la standul românesc, reprezentantul BPCE Sofia a făcut o scurtă prezentare a domeniilor de activitate a firmelor româneşti expozante. Premierul bulgar a apreciat, cu această ocazie, trendul ascendent al relaţiilor comerciale bilaterale, menţionând, totodată, că finalizarea lucrărilor noului pod peste Dunăre, Calafat - Vidin, va contribui la dezvoltarea şi intensificarea acestora. Standul românesc s-a bucurat de un real interes în rândul vizitatorilor, companiile prezente demarând tratative preliminare cu parteneri bulgari.

{loadposition zgalerie09272}

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Băsescu: Pentru ieșirea Republicii Moldova din zona gri trebuie luată în considerare varianta reunificării cu România
Marti, Noiembrie 21, 2017 13:53 PM

Menținerea Republicii Moldova într-o zonă gri nu este o soluție, a declarat marți fostul președinte Traian Băsescu, lider al PMP, în opinia sa o soluție fiind varianta reîntregirii țării.

Dragnea: Aprobarea legii de achiziționare a rachetelor Patriot mută România într-un alt nivel de dotare militară
Marti, Noiembrie 21, 2017 13:50 PM

Aprobarea proiectului de lege pentru realizarea "Capabilității de apărare aeriană cu baza la sol" aferentă programului de înzestrare esențial "Sistem de rachete sol-aer cu bătaie mare (HSAM)" mută România într-un alt nivel de dotare militară, a declarat marți președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

Moneda națională se depreciază în raport cu euro; BNR anunță un curs record de 4,6551 lei/euro
Marti, Noiembrie 21, 2017 13:41 PM

Moneda națională a atins marți cea mai slabă cotație în raport cu euro, cursul anunțat de Banca Națională a României (BNR) fiind de 4,6551 lei pentru un euro, în creștere cu 0,82 bani (0,18%) în comparație cu valoarea din ședința precedentă, de 4,6469 lei pentru un euro.

Suceava: Cinci copii loviți de o mașină într-o stație de autobuz din localitatea Liteni
Marti, Noiembrie 21, 2017 13:38 PM

Cinci copii care se aflau într-o stație de autobuz în localitatea Liteni, din comuna Moara, au fost răniți ușor după ce un autoturism a intrat în ei, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Suceava.

Conflict în Balcani: Procurorul TPIY aduce un omagiu supraviețuitorilor, 'adevărații eroi'
Marti, Noiembrie 21, 2017 13:31 PM

Procurorul Tribunalului Penal Internațional pentru fosta Iugoslavie (TPIY, cu sediul la Haga) Serge Brammertz a adus un omagiu luni supraviețuitorilor conflictului din Balcani veniți să depună mărturie în mai multe procese și a lansat un apel la reconciliere într-o regiune care este încă fracturată, relatează marți AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Nov, 10:28 Prima ,,plimbare,, deasupra Buzaului cu un avion alaturi de parasutisti !!!
Vasile Bugeac a comentat pentru articolul Români de excepţie care au promovat Buzăul / Primul general de paraşutişti, Grigore Baştan, omul care a sărit din avion cu fiul său în braţe:
In una din vizitele mele acasa (Fam.Bugeac era prietena cu Fam. Bastan )Gr. Bastan ma dat in ,prmire , cdt.de zbor ca sa vad cum se antreneaza parasutisti .Afost deosebit mai ales ca avionul era un aparat german cu 3 motoare di al doilea razboi . Nu voi uita nici-o data grija prieteneasca pe care a avuto Gr. Bastsn pentru mine !!
21 Nov, 07:55 e bine, bine, e foarte bine
bady@sula a comentat pentru articolul O fostă judecătoare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a băgat în corzi decidenţii Prefecturii pentru un teren de 5,44 ha:
Oricum,titlul de proprietate nr.109917/20.07.2017 era un document fals.A se vedea corespondenta ulterioara emiterii acestuia,dintre OCPI Buzau si Comisaia locala Beceni.Se vede treaba ca n-o sa le mearga smecheriile cu doamna judecator Circei.
21 Nov, 07:19 4,64 mld $ patrioate ~ 1/4 din 19,95 mld $ cât a împrumutat Băse de la FMI și BM
Pixelu patriot, ca și ținătorul mâinii drepte în dreptul inimii a comentat pentru articolul Ciolacu: ,,E important ca achiziţia de rachete Patriot să treacă săptămâna asta de Parlament“:
Interesantă este metoda prin care Dragnea a intrat în clubul select al imunilor la detenție, alături de Băsescu, Tăriceanu, Ponta, Iohannis și Isărescu. Nu s-a pus niciodată problema blocării achiziției (tehnică militară de pe vremea războiului din Vietnam), amânarea adoptării proiectului de achiziție a avut doar scopul de a obține asigurări că cele două noi dosare ale lui Dragnea se vor finaliza cu achitări. Pentru acest lucru a fost nevoie de vizita fulger a secretarului de stat american, Tillerson, care să parafeze înțelegerea. Happy end. Americanii cu banii pe patrioate expirate iar Dragnea cu imunitate la pușcărie.
Dacă chiar se dorea întărirea securității naționale, de ce nu s-au achiziționat patrioate de ultimă generație precum au făcut polonezii? Este drept, prețul era dublu, dar măcar aveai garanția că în eventualitatea unui conflict, chiar făceau ceva.
Google PageRank Checker