27 de ani
de presa libera
Marti, Iunie 27, 2017 06:38 AM

Politic

Prefectul Carmen Ichim, „alături sentimental“ de foștii colegi de la Garda de Mediu, aflați în grevă generală

de Călin BOSTAN
Politic  |
11.05.2017, 00:00
726

   Angajații Gărzii de Mediu din întreaga țară se află, în­ce­pând de miercuri dimi­neață, în grevă generală pe termen nelimitat, în semn de protest față de salariile pe care le primesc - care au rămas aceleași din anul 2009 - și față de condițiile de muncă.

   Conform sindicaliștilor de la nivel central, angajații Gărzii de Mediu vor veni la birouri, însă nu vor face controale și nu vor lucra cu publicul. „Inechitățile salariale sunt atât comparativ cu angajații din Ministerul Mediului, cât și cu angajații altor autorități de control, cum este cazul comisarilor Gărzii Forestiere. Spre exemplu, salariul mediu net al unui comisar de mediu este de 1.500 de lei, în timp ce cel al unui comisar al Gărzii Forestiere este de 4.000 de lei“, a susține liderul de sindicat Valentin Neagoe, citat de www.news.ro.

   La Buzău, Garda de Mediu își desfășoară activitatea cu nouă angajați, dintre care un secretar, un jurist și șapte comisari. Aceștia s-au întâlnit, miercuri, cu prefectul Carmen Ichim, care s-a aflat la condu­cerea instituției în ultimii ani. Ichim a discutat cu foștii subalterni pentru a se asigura că protestul lor decurge pașnic și le-a recomandat acestora să adreseze memorii Comisiei de Dialog Social din cadrul Instituției Prefectului. „Sindicatul Național a declanșat greva națională, în conformitate cu legea. Sunt respectate toate condițiile și s-a declanșat conflictul de muncă. Am avut o discuție cu toți reprezentanții Gărzii de Mediu, totul va fi pașnic, dar vor să tragă un semnal de alarmă, pentru că salariile sunt între 1.100 și 2.200 de lei și li se par foarte mici comparativ cu răspunderea pe care o au, cu amenzile pe care trebuie să le aplice și, mai ales că sunt toți cu studii superioare. Acum, pentru că au raporturile de serviciu suspendate, nu pot face nimic până când reprezentanții sindicatului nu se vor întâlni cu angajatorul, Ministerul Mediului. Noi, ca Prefectură, i-am invitat să se adreseze cu un memoriu Comisiei de Dialog Social, urmând ca Prefectura să facă un raport către Ministerul Muncii, Ministerul de Dialog Social și altele“, a declarat prefectul județului Buzău, Carmen Ichim. Ea a mai spus că, sentimental, este alături de foștii săi colegi, însă acum reprezintă interesele Instituției Prefectului și nu poate face mai multe pentru a-i ajuta. În schimb, ea i-a invitat pe foștii săi colegi să participe la lucrările Comisiei de Dialog Social, care se va întruni în data de 18 mai 2017.

Comentarii

Dacă tot ne dăm europeni păi și salariile să fie tot europene! (11 May, 08:09)
Pixelu trolu' personal al lui Putin după cum zice Unu'

Cu inima strânsă, sunt pentru salarii nejustificat de mari, cât mai mari posibile, în sectorul bugetar. Este singura pârghie care a mai rămas statului român pentru a determina sectorul privat, majoritar străin, să ofere salarii cât de cât rezonabile chiar dacă acest lucru va avea drept consecință și dispariția unui procent important din sectorul privat românesc. Grila de salarizare de la stat trage după ea și salariile din sectorul privat. Să fie limpede, cum zice Veolia, sectorul privat (străin și autohton) nu pune din proprie inițiativă nici măcar un leu în plus la salarii dacă nu este forțat să o facă. Știu din proprie experiență. Și din postura de angajat și din cea de angajator.

Raspunde

Stiri Agerpres

ZILE NAȚIONALE: Djibouti
Marti, Iunie 27, 2017 03:45 AM

Djibouti, cu denumirea oficială Republica Djibouti (Republique de Djibouti/Jumhuriyat Jibuti), sărbătorește, la 27 iunie, Ziua națională (aniversarea independenței, obținută în 1977), conform site-ului Ministerului Afacerilor Externe.

CITATUL ZILEI
Marti, Iunie 27, 2017 03:30 AM

"Iertăm atâta timp cât iubim. " - La Rochefoucauld, "Reflexii sau sentințe și maxime morale" (Cugetări franceze, Colecția Cogito, Ed. Albatros, 1982)

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 27 iunie
Marti, Iunie 27, 2017 03:15 AM

Premierul Republicii Moldova s-a întâlnit cu delegația României la APCE și a insistat asupra prelungirii gazoductului Iași-Ungheni
Marti, Iunie 27, 2017 03:07 AM

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, s-a întâlnit luni la Strasbourg cu delegația României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), condusă de senatorul Titus Corlățean, informează guvernul de la Chișinău într-un comunicat trimis AGERPRES.

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 27 iunie
Marti, Iunie 27, 2017 03:00 AM

Este a 178-a zi a anului 2017.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
27 Jun, 00:21 Jos comunismu din scoli
Democrat a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Dacă judecam reusitele din plan profesional după calitatea vieții de familie atunci dinu trebuie sa nu mai iasă în societate. ..A uitat Cum domnul goidescu, despre care tot vorbește așa murdar pe unde apuca și cât de tare poate, a ales sa ascundă adevărul despre starea lui psihica după marele necaz de care a avut parte! Întrebat, în calitatea de director , la una din inspecțiile la clasa ale lui dinu despre starea lui psihica, a ales sa fie domn si sa ascundă prostiile pe care le făcea. ..josnic dinule ce faci acum legandu-te de tatăl sau
26 Jun, 23:50 razbunare
marcu camataru a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Ati facut campanie pentru Dobrita, l-ati votat, m-ati vrut la scoala! Lasa ca va arat eu! Cel mai prost director, asta o sa aveti!
26 Jun, 23:43 Rusine
tot profesor titular a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Ghici ghicitoarea mea: cine se ascunde in spatele acestui comentariu plin de mizerii? Toata lumea stie ca frustratul fost director Dinu, care sufera de sindromul strutului si are impresia ca daca se ascunde, lumea nu stie cine a scris. Nu te-ai saturat sa improsti cu venin in toate partile? Nu-ti mai schimbi strategia asta de a denigra numele celor care ar putea sa conduca scoala asta si care ar face o treaba mult mai buna decat tine? Mai bine fa-ti orele, ca s-au saturat copiii de povesti cu porumbei si cu pescuit si de luat note din burta. Ne-am saturat de tine ca de mere padurete. Lasa-neeeee, lasa-neeee!!!!
Google PageRank Checker