27 de ani
de presa libera
Miercuri, Mai 24, 2017 05:14 AM
dragaica

Politic

Prefectul Carmen Ichim, „alături sentimental“ de foștii colegi de la Garda de Mediu, aflați în grevă generală

de Călin BOSTAN
Politic  |
11.05.2017, 00:00
674

   Angajații Gărzii de Mediu din întreaga țară se află, în­ce­pând de miercuri dimi­neață, în grevă generală pe termen nelimitat, în semn de protest față de salariile pe care le primesc - care au rămas aceleași din anul 2009 - și față de condițiile de muncă.

   Conform sindicaliștilor de la nivel central, angajații Gărzii de Mediu vor veni la birouri, însă nu vor face controale și nu vor lucra cu publicul. „Inechitățile salariale sunt atât comparativ cu angajații din Ministerul Mediului, cât și cu angajații altor autorități de control, cum este cazul comisarilor Gărzii Forestiere. Spre exemplu, salariul mediu net al unui comisar de mediu este de 1.500 de lei, în timp ce cel al unui comisar al Gărzii Forestiere este de 4.000 de lei“, a susține liderul de sindicat Valentin Neagoe, citat de www.news.ro.

   La Buzău, Garda de Mediu își desfășoară activitatea cu nouă angajați, dintre care un secretar, un jurist și șapte comisari. Aceștia s-au întâlnit, miercuri, cu prefectul Carmen Ichim, care s-a aflat la condu­cerea instituției în ultimii ani. Ichim a discutat cu foștii subalterni pentru a se asigura că protestul lor decurge pașnic și le-a recomandat acestora să adreseze memorii Comisiei de Dialog Social din cadrul Instituției Prefectului. „Sindicatul Național a declanșat greva națională, în conformitate cu legea. Sunt respectate toate condițiile și s-a declanșat conflictul de muncă. Am avut o discuție cu toți reprezentanții Gărzii de Mediu, totul va fi pașnic, dar vor să tragă un semnal de alarmă, pentru că salariile sunt între 1.100 și 2.200 de lei și li se par foarte mici comparativ cu răspunderea pe care o au, cu amenzile pe care trebuie să le aplice și, mai ales că sunt toți cu studii superioare. Acum, pentru că au raporturile de serviciu suspendate, nu pot face nimic până când reprezentanții sindicatului nu se vor întâlni cu angajatorul, Ministerul Mediului. Noi, ca Prefectură, i-am invitat să se adreseze cu un memoriu Comisiei de Dialog Social, urmând ca Prefectura să facă un raport către Ministerul Muncii, Ministerul de Dialog Social și altele“, a declarat prefectul județului Buzău, Carmen Ichim. Ea a mai spus că, sentimental, este alături de foștii săi colegi, însă acum reprezintă interesele Instituției Prefectului și nu poate face mai multe pentru a-i ajuta. În schimb, ea i-a invitat pe foștii săi colegi să participe la lucrările Comisiei de Dialog Social, care se va întruni în data de 18 mai 2017.

Comentarii

Dacă tot ne dăm europeni păi și salariile să fie tot europene! (11 May, 08:09)
Pixelu trolu' personal al lui Putin după cum zice Unu'

Cu inima strânsă, sunt pentru salarii nejustificat de mari, cât mai mari posibile, în sectorul bugetar. Este singura pârghie care a mai rămas statului român pentru a determina sectorul privat, majoritar străin, să ofere salarii cât de cât rezonabile chiar dacă acest lucru va avea drept consecință și dispariția unui procent important din sectorul privat românesc. Grila de salarizare de la stat trage după ea și salariile din sectorul privat. Să fie limpede, cum zice Veolia, sectorul privat (străin și autohton) nu pune din proprie inițiativă nici măcar un leu în plus la salarii dacă nu este forțat să o facă. Știu din proprie experiență. Și din postura de angajat și din cea de angajator.

Raspunde

Stiri Agerpres

DOCUMENTAR: Cântărețul de muzică populară Benone Sinulescu, la 80 de ani
Miercuri, Mai 24, 2017 04:09 AM

Cântărețul de muzică populară Benone Sinulescu s-a născut la 24 mai 1937, în localitatea Siriu din județul Buzău.

Ziua europeană a parcurilor naționale
Miercuri, Mai 24, 2017 04:04 AM

La data de 24 mai, în fiecare an, este sărbătorită Ziua europeană a parcurilor naționale, cu scopul de a conștientiza comunitățile, factorii de decizie și publicul larg privind valoarea și beneficiile ariilor protejate din Europa.

Ziua Limbii Bulgare
Miercuri, Mai 24, 2017 04:01 AM

În fiecare an, la data de 24 mai se sărbătorește Ziua Limbii Bulgare.

ZILE NAȚIONALE: Statul Eritreea
Miercuri, Mai 24, 2017 03:41 AM

Statul Eritreea sărbătorește la 24 mai Ziua Națională, marcând proclamarea independenței în 1993. Situat în nord-estul Africii, statul se întinde pe o suprafață de 117.600 kmp și se învecinează cu Sudanul, Etiopia, Djibouti, fiind mărginit de Marea Roșie.

CITATUL ZILEI
Miercuri, Mai 24, 2017 03:33 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
24 May, 00:31 Mai usor sa previi decat sa tratezi
Radav a comentat pentru articolul Interlopul Vadar, trimis după gratii, dar lăsat cu mașinile de lux dobândite în urma furturilor din Marea Britanie:
Inca nu l-ati facut sapun pe acest individ?
23 May, 22:36 Învățămint dual
C. Tănase a comentat pentru articolul Continuă înscrierile pentru elevii buzoienii care vor o calificare și un loc de muncă sigur:
Corect, dacă ar înțelege unii profesori că trebuie să muncească, nu să se prefacă, dacă elevii chiar ar învăța și nu s-ar preface, dacă unii părinți i-ar educa cu adevărat și nu s-ar preface, ce bine ar fi!
23 May, 20:00 Drăgaica
NIQ a comentat pentru articolul Municipalitatea vrea să aducă Drăgăicii gloria de odinioară:
O sărbătoare nulă pentru cultura locală. Care tradiție, mirosul de fum și lumea (tri)coloră din jur? Toma a inventat roata, apoi spița și spițeria. Acum vrea să ridice cultura locală pe cele mai înalte culmi ale falimentului multilateral-involuntat. Să trăiască Benone, această obsesie a viitorului fost primar. În doi ani, Buzăul va ajunge sat, reședință a comunei Mărăcineni. E greu de înțeles ce l-a putut schimba pe acest om în clipa în care a devenit primar. Cine l-a pus acolo nu are decât să aibă dureri de cap. Să treacă pe ”zebre” străzilor buzoiene cu conștiința lor dublă. Domnul Toma nu e primar, e doar un nailon al partidului. Îmi pare tare rău că sunt de acord cu cei care îi contestă calitățile invizibile. Așadar, la Drăgaică, la Matusalem Sinulescu, la cârnați de toate dimensiunile, la ”muzică tradițională”. La anul 1965 sau undeva pe acolo. Se aude că dl. Toma va fi retras de bună voie de la Primărie. Cum i-a plecat un galonat din șefie, cum a adus în loc un puști cu umeri sovietici, general pe timp de pace. Tristă situație. Nu mai sunt cadre, nici luptători. Răzbelul e pe sfârșite. PSD nu e la Primărie, ci cam pe la mijlocul bulevardului. Primăria e pe o uliță, în buricul din spate al târgului. Dl. T a intrat cu tractorul în curtea orășenilor. Dle Q, oricine ai fi ai dreptate. Știu alții cine suntem. Mâine știe și primarul. Nu e rău să vorbim în somn măcar aici. Peste niște ani, vom avea dreptate. Și n-o să fie târziu nici atunci.
Google PageRank Checker