27 de ani
de presa libera
Marti, August 22, 2017 14:08 PM

Politic

Prefectul Carmen Ichim, „alături sentimental“ de foștii colegi de la Garda de Mediu, aflați în grevă generală

de Călin BOSTAN
Politic  |
11.05.2017, 00:00
776

   Angajații Gărzii de Mediu din întreaga țară se află, în­ce­pând de miercuri dimi­neață, în grevă generală pe termen nelimitat, în semn de protest față de salariile pe care le primesc - care au rămas aceleași din anul 2009 - și față de condițiile de muncă.

   Conform sindicaliștilor de la nivel central, angajații Gărzii de Mediu vor veni la birouri, însă nu vor face controale și nu vor lucra cu publicul. „Inechitățile salariale sunt atât comparativ cu angajații din Ministerul Mediului, cât și cu angajații altor autorități de control, cum este cazul comisarilor Gărzii Forestiere. Spre exemplu, salariul mediu net al unui comisar de mediu este de 1.500 de lei, în timp ce cel al unui comisar al Gărzii Forestiere este de 4.000 de lei“, a susține liderul de sindicat Valentin Neagoe, citat de www.news.ro.

   La Buzău, Garda de Mediu își desfășoară activitatea cu nouă angajați, dintre care un secretar, un jurist și șapte comisari. Aceștia s-au întâlnit, miercuri, cu prefectul Carmen Ichim, care s-a aflat la condu­cerea instituției în ultimii ani. Ichim a discutat cu foștii subalterni pentru a se asigura că protestul lor decurge pașnic și le-a recomandat acestora să adreseze memorii Comisiei de Dialog Social din cadrul Instituției Prefectului. „Sindicatul Național a declanșat greva națională, în conformitate cu legea. Sunt respectate toate condițiile și s-a declanșat conflictul de muncă. Am avut o discuție cu toți reprezentanții Gărzii de Mediu, totul va fi pașnic, dar vor să tragă un semnal de alarmă, pentru că salariile sunt între 1.100 și 2.200 de lei și li se par foarte mici comparativ cu răspunderea pe care o au, cu amenzile pe care trebuie să le aplice și, mai ales că sunt toți cu studii superioare. Acum, pentru că au raporturile de serviciu suspendate, nu pot face nimic până când reprezentanții sindicatului nu se vor întâlni cu angajatorul, Ministerul Mediului. Noi, ca Prefectură, i-am invitat să se adreseze cu un memoriu Comisiei de Dialog Social, urmând ca Prefectura să facă un raport către Ministerul Muncii, Ministerul de Dialog Social și altele“, a declarat prefectul județului Buzău, Carmen Ichim. Ea a mai spus că, sentimental, este alături de foștii săi colegi, însă acum reprezintă interesele Instituției Prefectului și nu poate face mai multe pentru a-i ajuta. În schimb, ea i-a invitat pe foștii săi colegi să participe la lucrările Comisiei de Dialog Social, care se va întruni în data de 18 mai 2017.

Comentarii

Dacă tot ne dăm europeni păi și salariile să fie tot europene! (11 May, 08:09)
Pixelu trolu' personal al lui Putin după cum zice Unu'

Cu inima strânsă, sunt pentru salarii nejustificat de mari, cât mai mari posibile, în sectorul bugetar. Este singura pârghie care a mai rămas statului român pentru a determina sectorul privat, majoritar străin, să ofere salarii cât de cât rezonabile chiar dacă acest lucru va avea drept consecință și dispariția unui procent important din sectorul privat românesc. Grila de salarizare de la stat trage după ea și salariile din sectorul privat. Să fie limpede, cum zice Veolia, sectorul privat (străin și autohton) nu pune din proprie inițiativă nici măcar un leu în plus la salarii dacă nu este forțat să o facă. Știu din proprie experiență. Și din postura de angajat și din cea de angajator.

Raspunde

Stiri Agerpres

Jandarmii au confiscat 22 de bilete comercializate ilegal pentru meciul FCSB - Sporting Lisabona
Marti, August 22, 2017 13:57 PM

Jandarmii bucureșteni au confiscat marți, în urma unei acțiuni desfășurate în zona Arenei Naționale, 22 de bilete la partida de fotbal dintre FCSB și Sporting Lisabona comercializate la suprapreț de către o persoană, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Capitalei.

Teleorman: Autoritățile locale se opun realizării centralei de la Belene
Marti, August 22, 2017 13:52 PM

Autoritățile locale din Teleorman și reprezentanții Fundației pentru Mediu și Agricultură din Sofia se împotrivesc realizării Centralei Nucleare de la Belene, cele două părți stabilind, marți, în cadrul unei întâlniri oficiale desfășurate la sediul Palatului Administrativ din Alexandria, măsurile ce se impun a fi luate pentru stoparea proiectului de la Dunăre, situat la 13 kilometri de Zimnicea.

Rusia nu crede că noua strategie a lui Trump privind Afganistanul va aduce vreo schimbare pozitivă
Marti, August 22, 2017 13:48 PM

Rusia nu crede că noua strategie a președintelui american Donald Trump cu privire la Afganistan va duce la vreo schimbare pozitivă în această țară, a declarat pentru Interfax o sursă din cadrul Ministerului de Externe al Federației Ruse, potrivit Reuters.

Schi fond/Dopaj: Norvegianca Therese Johaug va rata JO 2018 după ce TAS i-a mărit suspendarea
Marti, August 22, 2017 13:46 PM

Tribunalul de Arbitraj pentru Sport (TAS) de la Lausanne a mărit marți la 18 luni suspendarea dictată împotriva norvegiencei Therese Johaug, pentru încălcarea regulamentului antidoping, decizie în urma căreia multipla campioana mondială de schi fond va rata Jocurile Olimpice de iarnă ediția 2018 de la PyeongChang (Coreea de Sud), informează AFP.

Furtuni violente de zăpadă se produc pe planeta Marte în timpul nopții
Marti, August 22, 2017 13:44 PM

Furtuni violente de zăpadă se dezlănțuie pe planeta Marte în timpul nopților, potrivit unui studiu publicat luni, însă asta nu înseamnă că vom putea face oameni de zăpadă sau schia pe ''Planeta Roșie'', explică autorul cercetării pentru AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
22 Aug, 13:47 Isj
Bogdan a comentat pentru articolul Ministrul Educaţiei a desfăcut din greşeală contractul altcuiva când a demis-o pe Florina Stoian:
https://www.facebook.com/groups/CostinNenitescu/permalink/1502194739841212/
22 Aug, 13:44 Nenitescu
Observator a comentat pentru articolul Ministrul Educaţiei a desfăcut din greşeală contractul altcuiva când a demis-o pe Florina Stoian:
Are dreptate Pixelul corporatist...daca castigatorul o ia razna in timpul mandatului este firesc sa fie indepartat...aceeasi masura sunt sigur ca se va lua si cu unii directori din municiupiu. Stiu sigur ca mai multe documente si inregistrari ale unei directoare au fost trimise la minister si se asteapta rasuns
22 Aug, 13:36 Nenitescu
Observator a comentat pentru articolul Ministrul Educaţiei a desfăcut din greşeală contractul altcuiva când a demis-o pe Florina Stoian:
Daca dvs inchideti ochii la abuzurile conducerii Lic Tehn C. Nenitescu, uite ca ministerul nu a inchis ochii la neregulile ISJ. ISJul de ce nu raspunde petitiilor depuse la secretariatul inspectoratului?Ei nu functioneaza dupa legislatia in vigoare? Acelasi lucru care se intampla acum dnei insp general o sa i se intample si conducerii liceului mai sus mentionat. Sper ca cei din minister sa raspunda solicitarilor trimise.
Google PageRank Checker