27 de ani
de presa libera
Marti, Octombrie 24, 2017 08:51 AM

Politic

Prefectul Carmen Ichim, „alături sentimental“ de foștii colegi de la Garda de Mediu, aflați în grevă generală

de Călin BOSTAN
Politic  |
11.05.2017, 00:00
804

   Angajații Gărzii de Mediu din întreaga țară se află, în­ce­pând de miercuri dimi­neață, în grevă generală pe termen nelimitat, în semn de protest față de salariile pe care le primesc - care au rămas aceleași din anul 2009 - și față de condițiile de muncă.

   Conform sindicaliștilor de la nivel central, angajații Gărzii de Mediu vor veni la birouri, însă nu vor face controale și nu vor lucra cu publicul. „Inechitățile salariale sunt atât comparativ cu angajații din Ministerul Mediului, cât și cu angajații altor autorități de control, cum este cazul comisarilor Gărzii Forestiere. Spre exemplu, salariul mediu net al unui comisar de mediu este de 1.500 de lei, în timp ce cel al unui comisar al Gărzii Forestiere este de 4.000 de lei“, a susține liderul de sindicat Valentin Neagoe, citat de www.news.ro.

   La Buzău, Garda de Mediu își desfășoară activitatea cu nouă angajați, dintre care un secretar, un jurist și șapte comisari. Aceștia s-au întâlnit, miercuri, cu prefectul Carmen Ichim, care s-a aflat la condu­cerea instituției în ultimii ani. Ichim a discutat cu foștii subalterni pentru a se asigura că protestul lor decurge pașnic și le-a recomandat acestora să adreseze memorii Comisiei de Dialog Social din cadrul Instituției Prefectului. „Sindicatul Național a declanșat greva națională, în conformitate cu legea. Sunt respectate toate condițiile și s-a declanșat conflictul de muncă. Am avut o discuție cu toți reprezentanții Gărzii de Mediu, totul va fi pașnic, dar vor să tragă un semnal de alarmă, pentru că salariile sunt între 1.100 și 2.200 de lei și li se par foarte mici comparativ cu răspunderea pe care o au, cu amenzile pe care trebuie să le aplice și, mai ales că sunt toți cu studii superioare. Acum, pentru că au raporturile de serviciu suspendate, nu pot face nimic până când reprezentanții sindicatului nu se vor întâlni cu angajatorul, Ministerul Mediului. Noi, ca Prefectură, i-am invitat să se adreseze cu un memoriu Comisiei de Dialog Social, urmând ca Prefectura să facă un raport către Ministerul Muncii, Ministerul de Dialog Social și altele“, a declarat prefectul județului Buzău, Carmen Ichim. Ea a mai spus că, sentimental, este alături de foștii săi colegi, însă acum reprezintă interesele Instituției Prefectului și nu poate face mai multe pentru a-i ajuta. În schimb, ea i-a invitat pe foștii săi colegi să participe la lucrările Comisiei de Dialog Social, care se va întruni în data de 18 mai 2017.

Comentarii

Dacă tot ne dăm europeni păi și salariile să fie tot europene! (11 May, 08:09)
Pixelu trolu' personal al lui Putin după cum zice Unu'

Cu inima strânsă, sunt pentru salarii nejustificat de mari, cât mai mari posibile, în sectorul bugetar. Este singura pârghie care a mai rămas statului român pentru a determina sectorul privat, majoritar străin, să ofere salarii cât de cât rezonabile chiar dacă acest lucru va avea drept consecință și dispariția unui procent important din sectorul privat românesc. Grila de salarizare de la stat trage după ea și salariile din sectorul privat. Să fie limpede, cum zice Veolia, sectorul privat (străin și autohton) nu pune din proprie inițiativă nici măcar un leu în plus la salarii dacă nu este forțat să o facă. Știu din proprie experiență. Și din postura de angajat și din cea de angajator.

Raspunde

Stiri Agerpres

O avalanșă a provocat moartea a 12 alpiniști pe cel mai înalt pisc din Mongolia
Marti, Octombrie 24, 2017 08:41 AM

Douăsprezece alpiniști au murit și alți cinci sunt dați dispăruți în urma unei avalanșe care s-a produs pe muntele Otgontenger, din centrul Mongoliei, potrivit agenției de presă Montsame, citată de EFE.

INHGA: Cod galben de inundații pe râuri din județele Dâmbovița și Prahova, până la ora 15:00
Marti, Octombrie 24, 2017 08:21 AM

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, marți dimineața, o atenționare Cod galben de inundații, valabilă până la ora 15:00, în două bazine hidrografice de pe raza județelor Dâmbovița și Prahova.

Modificarea Legii de organizare și funcționare a AGERPRES îi pune în pericol independența, atrage atenția OSCE
Marti, Octombrie 24, 2017 08:14 AM

Reprezentantul Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) pentru libertatea presei, Harlem Désir, este îngrijorat de recentul amendament la Legea privind organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Presă AGERPRES, care a primit aviz favorabil la 11 octombrie 2017 din partea Comisiei de Cultură a Senatului României. El i-a scris luni, 23 octombrie, în acest sens ministrului de externe al României, Teodor Meleșcanu, informează organizația într-un comunicat publicat pe site-ul său.

Apariție neașteptată a lui Katy Perry la o nuntă
Marti, Octombrie 24, 2017 08:02 AM

Cântăreața americană Katy Perry și-a făcut o apariție inopinată sâmbătă în timpul petrecerii de nuntă a unui cuplu din St. Louis (Missouri), unde s-a pozat cu mirii și a dansat alături de ei, relatează marți AFP.

ÎCCJ ar putea da sentința în dosarul lui Cristian David
Marti, Octombrie 24, 2017 07:48 AM

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție ar putea pronunța marți sentința în primă instanță în dosarul în care fostul ministru Cristian David a fost acuzat de DNA că ar fi primit o mită de 500.000 de euro.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Oct, 19:34 Domnul a dat,Domnul a luat!Domnul fie laudat !
Scaraotchi a comentat pentru articolul Catedrala Arhiepiscopală, prădată de hoți. Ce sumă au sustras:
Domnul a dat,Domnul a luat! Domnul fie laudat!...........O fi saracit biserica? Poate ca este doar o manevra pentru naivii care vor sari sa despagubeasca biserica.
23 Oct, 15:06 pentru SUBIECTIV
Q. a comentat pentru articolul Buzoienii, deschizători de drumuri? Scutirea populaţiei de la plata apei meteorice ar putea deveni lege:
Domnule, nu știu ce iei, dar vreau și eu! Cine ți-a zis așa ceva? Iar folosirea literelor mari echivalează în spațiul virtual cu țipatul.
23 Oct, 14:46 Urare de bine
Priceputu' a comentat pentru articolul Mocanu: “Guvernul PSD-ALDE joacă «alba-neagra» cu legea pensiilor”:
Vedea-te-as muncind la firma privata , domnule parlamentar beizadea!
Google PageRank Checker