27 de ani
de presa libera
Sambata, Septembrie 23, 2017 04:55 AM
opinia-balcescu

Politic

Predoiu: ,,Sistemul judiciar este blocat chiar de către ministrul Justiţiei“

de Călin BOSTAN
Politic  |
14.09.2017, 00:00
112

   Sistemul judiciar este blocat chiar de către ministrul Justiţiei, a afirmat, marţi, deputatul PNL Cătălin Predoiu, care a calificat atitudinea ministrului Tudorel Toader, prezent la dezbaterea moţiunii simple pe Justiţie, ca fiind arogantă şi jignitoare faţă de parlamentari, acesta afişând ,,o superioritate neconfirmată de niciun rezultat din perioada mandatului”.

   ,,Îl invit pe domnul Toader, ca fost ministru, tot indepen­dent, să observe că în Parlament există oameni care au fost aleşi de popor şi, indiferent dacă unii sunt mai mult sau mai puţin ­res­pectabili - în ceea ce-i priveşte pe ultimii, ar trebui să-i caute în PSD -, să trateze Parlamentul cu respect, indiferent ce crede domnia-sa despre propriile cunoştinţe juridice sau nu. Continuăm să avem un sistem judiciar care este blocat chiar de către ministru. Am fost neplăcut surprins că văd că domnul Toa­der nici măcar n-a pronunţat cuvântul «corupţie» şi sintagma «combaterea corupţiei», care este unul dintre obiectivele prioritare din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare”, a declarat fostul ministru buzoian al Justiţiei în Parlament.

    Predoiu consideră că o urgenţă pentru sistemul judiciar era ajustarea celor 40 de articole din Coduri pe legile fundamentale pe care le aplică sistemul judiciar şi punerea lor în acord cu deciziile Curţii Constituţionale a României şi Directiva europeană privind drepturile omului: ,,Aceasta nu necesita o muncă mai lungă de o lună o lună şi jumătate, fapt ce s-ar fi putut realiza până acum în condiţiile în care ministrul Toader a preluat mandatul de mai bine de şase luni. De ce se duce domnul Toader să modifice astăzi legile Justiţiei, în loc să termine o treabă de o lună jumătate care înseamnă ajustarea celor 40 de articole din Coduri? Răspunsul e doar unul singur: domnul Toader vrea să blocheze sistemul judiciar cu o discuţie care, fără îndoială, va gripa sistemul în părţile sale fundamentale. Oricât de independent s-ar da domnul Toader, dânsul este manipulat şi controlat, condus de către PSD (...) Ceasul domnului Toader este întors seara de domnul Dragnea şi orice discuţie acum, într-un climat tensionat legat de modul în care trebuie structurat sistemul judiciar, va bloca buna funcţionare a acestuia, îndeosebi în ceea ce priveşte combaterea corupţiei (...) Interesul fundamental este blocarea sistemului judiciar”, a susţinut deputatul liberal Cătălin Predoiu.

   El a mai afirmat că ,,mi­nistrul Toader propune trecerea de la un sistem de autoguvernare al Justiţiei la un sistem de guvernare al sistemului judiciar prin ministrul Justiţiei”: “Or, acest lucru a fost schimbat în 2004 tocmai în urma politizării excesive a Justiţiei în perspectiva intrării României în Uniunea Europeană (...) Se doreşte o întoarcere la un sistem pe care România l-a abandonat în vremurile în care la PSD, în cap cu prim-ministrul, se discutau soluţiile din sistemul judiciar”, a spus Predoiu.

   Marţi, plenul Camerei ­De­putaţilor a dezbătut moţiunea simplă pe Justiţie iniţiată de grupurile parlamentare ale Partidului Naţional Liberal şi Uniunii Salvaţi România.           

Comentarii

PSD-ul e consecvent (14 Sep, 08:34)
Florica

Partidul de la guvernare e consecvent cu acțiunile sale : în 1995 a început politizarea tuturor instituțiilor acțiune care s-a topit la un an după aceea, a continuat în 2001 și s-a oprit în 2004. Acum mobilizarea e maximă: Se va ajunge la partidul unic, cu câteva balamale sau va urma drumul broaștei care s-a umflat...

Raspunde

Stiri Agerpres

G4 cere ONU reformarea urgentă a Consiliului de Securitate
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:56 AM

Mai multe țări cer Organizației Națiunilor Unite să își reformeze Consiliul de Securitate. Subiectul, care revine periodic în dezbatere, a fost redeschis de așa-numitul grup G4 cu ocazia celei de-a 72-a Adunări Generale a ONU, relatează AFP.

DOCUMENTAR: Zodia BALANȚEI (23 septembrie -22 octombrie)
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:39 AM

Se spune că cei născuți în zodia Balanței ori au o familie numeroasă, ori sunt niște singuratici. La data de 23 septembrie, din punct de vedere astrologic, se face trecerea în această zodie, a 7-a pe cercul zodiacal clasic european, care cuprinde 12 zodii. Se încheie pe 22 octombrie.

ZILE NAȚIONALE: Regatul Arabiei Saudite
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:36 AM

Regatul Arabiei Saudite, cel mai mare stat din Orientul Mijlociu, cu o suprafață de peste 2,1 milioane km pătrați, sărbătorește, la 23 septembrie, ziua națională - aniversarea constituirii Regatului Arabiei Saudite, în 1932, conform mae.ro.

CITATUL ZILEI
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:31 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 23 septembrie
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:17 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
22 Sep, 23:27 Foarte interesant
Spectaculos! a comentat pentru articolul Buzoianca Anca Neculăiasa a devenit din model, stewardesă!:
Articole platite. Cine Doamne iarta-ma mai e si duduia asta si ce a facut pentru comunitate? Sa fim seriosi!
22 Sep, 19:59 Mizerabil om !
secuiu a comentat pentru articolul Mocanu: ,,Social-democraţii manipulează chiar şi vremea“:
Asta l-a prostit pe Basescu, o data atunci cand a fost pus sa distruga org .jud. PMP, si acum cand incearca disperat sa treaca la PNL sau PSD.Atat de mizerabil este incat nici ciumatii rosii nu-l mai primesc in randul lor.
22 Sep, 15:26 adevarul
max bengosu' a comentat pentru articolul Mocanu: ,,Social-democraţii manipulează chiar şi vremea“:
din textul lui mocanu nu-ti sare-n ochi mai pixelule,n-am spus ca portocalii sau liberalii au fost mai breji,da' judetul ala doar de ciuma aia rosie a fost condus(boscodeala,vasile)
Google PageRank Checker