27 de ani
de presa libera
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:33 PM

Politic

Predoiu: ,,Sistemul judiciar este blocat chiar de către ministrul Justiţiei“

de Călin BOSTAN
Politic  |
14.09.2017, 00:00
163

   Sistemul judiciar este blocat chiar de către ministrul Justiţiei, a afirmat, marţi, deputatul PNL Cătălin Predoiu, care a calificat atitudinea ministrului Tudorel Toader, prezent la dezbaterea moţiunii simple pe Justiţie, ca fiind arogantă şi jignitoare faţă de parlamentari, acesta afişând ,,o superioritate neconfirmată de niciun rezultat din perioada mandatului”.

   ,,Îl invit pe domnul Toader, ca fost ministru, tot indepen­dent, să observe că în Parlament există oameni care au fost aleşi de popor şi, indiferent dacă unii sunt mai mult sau mai puţin ­res­pectabili - în ceea ce-i priveşte pe ultimii, ar trebui să-i caute în PSD -, să trateze Parlamentul cu respect, indiferent ce crede domnia-sa despre propriile cunoştinţe juridice sau nu. Continuăm să avem un sistem judiciar care este blocat chiar de către ministru. Am fost neplăcut surprins că văd că domnul Toa­der nici măcar n-a pronunţat cuvântul «corupţie» şi sintagma «combaterea corupţiei», care este unul dintre obiectivele prioritare din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare”, a declarat fostul ministru buzoian al Justiţiei în Parlament.

    Predoiu consideră că o urgenţă pentru sistemul judiciar era ajustarea celor 40 de articole din Coduri pe legile fundamentale pe care le aplică sistemul judiciar şi punerea lor în acord cu deciziile Curţii Constituţionale a României şi Directiva europeană privind drepturile omului: ,,Aceasta nu necesita o muncă mai lungă de o lună o lună şi jumătate, fapt ce s-ar fi putut realiza până acum în condiţiile în care ministrul Toader a preluat mandatul de mai bine de şase luni. De ce se duce domnul Toader să modifice astăzi legile Justiţiei, în loc să termine o treabă de o lună jumătate care înseamnă ajustarea celor 40 de articole din Coduri? Răspunsul e doar unul singur: domnul Toader vrea să blocheze sistemul judiciar cu o discuţie care, fără îndoială, va gripa sistemul în părţile sale fundamentale. Oricât de independent s-ar da domnul Toader, dânsul este manipulat şi controlat, condus de către PSD (...) Ceasul domnului Toader este întors seara de domnul Dragnea şi orice discuţie acum, într-un climat tensionat legat de modul în care trebuie structurat sistemul judiciar, va bloca buna funcţionare a acestuia, îndeosebi în ceea ce priveşte combaterea corupţiei (...) Interesul fundamental este blocarea sistemului judiciar”, a susţinut deputatul liberal Cătălin Predoiu.

   El a mai afirmat că ,,mi­nistrul Toader propune trecerea de la un sistem de autoguvernare al Justiţiei la un sistem de guvernare al sistemului judiciar prin ministrul Justiţiei”: “Or, acest lucru a fost schimbat în 2004 tocmai în urma politizării excesive a Justiţiei în perspectiva intrării României în Uniunea Europeană (...) Se doreşte o întoarcere la un sistem pe care România l-a abandonat în vremurile în care la PSD, în cap cu prim-ministrul, se discutau soluţiile din sistemul judiciar”, a spus Predoiu.

   Marţi, plenul Camerei ­De­putaţilor a dezbătut moţiunea simplă pe Justiţie iniţiată de grupurile parlamentare ale Partidului Naţional Liberal şi Uniunii Salvaţi România.           

Comentarii

PSD-ul e consecvent (14 Sep, 08:34)
Florica

Partidul de la guvernare e consecvent cu acțiunile sale : în 1995 a început politizarea tuturor instituțiilor acțiune care s-a topit la un an după aceea, a continuat în 2001 și s-a oprit în 2004. Acum mobilizarea e maximă: Se va ajunge la partidul unic, cu câteva balamale sau va urma drumul broaștei care s-a umflat...

Raspunde

Stiri Agerpres

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni a vorbit cu ambasadorul Italiei despre cazul româncei sechestrate
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:27 PM

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac, a vorbit, joi, cu ambasadorul Italiei, Marco Giungi, despre cazul româncei sechestrate timp de 10 ani în peninsulă, anunță un comunicat al ministerului, transmis AGERPRES.

Cătălin Ivan: Există un grup în PSD, tot mai mare, care lucrează la un nou proiect
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:25 PM

Grupul de social-democrați care lucrează în prezent la un nou proiect pentru PSD își va face publice ideile la începutul anului viitor, a declarat joi europarlamentarul Cătălin Ivan.

Rugby: Cel puțin o treime din membrii Consiliului federației internaționale de resort vor fi femei
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:23 PM

Cel puțin o treime din membrii Consiliului federației internaționale de resort vor fi femei, începând de anul viitor, a anunțat joi conducerea World Rugby (WR), care a menționat că dorește să acționeze în continuare pentru egalitatea de gen la toate nivelurile organizației.

Dragnea anunță că nu va accepta invitația președintelui Iohannis de 1 Decembrie
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:23 PM

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, joi, că nu va accepta invitația președintelui Klaus Iohannis la parada de 1 Decembrie, dar că va fi prezent la un alt eveniment dedicat Zilei Naționale.

Dragnea, despre moțiune: Ne-am îngrijit să avem colegi în sală, ca să le asigurăm cvorum
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:22 PM

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a apreciat, joi, că textul moțiunii de cenzură a fost "plin de invective, de minciună" și a adăugat că parlamentarii PSD au fost prezenți în sală pentru a asigura cvorumul necesar.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Nov, 11:46 si-a vazut sacii-ncaruta
Muzgoci fripturistul a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Se vorbeste despre o euglena care s-a tarat toata viata sa-i fie cald lui si numai lui.A plecat sa distruga si Patarlagele precum a facut cu Nehoiu.Apropo;a inceput sa functioneze central din Nehoiu?
23 Nov, 11:28 De ce?
sorin a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
StimATA REDACTIE A ZIARULUI de ce nu mai postati comentariile la articolul de mai sus? A telefonat MUZGOCI sau dl.Ciolacu sa nu mai postati.Chiar daca nu mai postati,lumea stie cine este domnul Muzgoci.Dl Muzgoci=superficial,impostor .
23 Nov, 10:24 IMPOSTOR
NEHOIANUL a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Da paraseste functia de consilier judetean,deoarece vrea sa ajunga dir.la ITM-BUZAU.Sa angajat la primarie la PATARLAGELE sa poata primi calitatea de functionar public.Referitor la spagile care le lua la PDL NEHOIU este perfect adevarat.
Google PageRank Checker