27 de ani
de presa libera
Duminica, Octombrie 22, 2017 07:40 AM

Politic

Predoiu: “Să transformi subiectul pensiilor speciale într-o isterie contra sistemului de Apărare şi Justiţie, e un sabotaj la siguranţa noastră”

de Călin BOSTAN
Politic  |
08.08.2017, 00:00
196

   O discuţie pertinentă pri­vind echitatea sistemului de pensii nu trebuie transformată într-o “vânătoare de vrăjtoare” contra “oamenilor în uniforme” din sistemul de ordine publică şi siguranţă naţională, pentru că acesta nu e format din “anaconde”, este de părere vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Cătălin Predoiu.

   “A făcut V. Olguţa o analiză de risc sistemic când a deschis guriţa să spună că se va umbla la pensii? Au empatizat L. Dragnea şi V. Olguţa cu ce gândeşte şi simte un ofiţer aflat, la propriu, în tranşee, în teatrele de operaţiuni sau prin peşterile din Afganistan ser­vind Patria, care nu şi-a văzut soţia şi copiii de luni de zile? Ce e în mintea şi sufletul acestor oameni, atunci când cei doi politicieni sus-menţionaţi au declanşat jihadul mediatic contra lor?! Sau poate că asta a fost, de fapt, ade­văratul motiv: nu echitatea în sistemul de pensii (pe care tot ei au stricat-o), ci blocarea pentru o vreme a sistemelor esenţiale de fun­cţionare a statului: Justiţia şi Apărarea. Dacă ăsta nu e un act de trădare politică a intereselor ţării, nu ştiu ce mai înseamnă trădare în această ţară ne­norocită de unii, subliniez, de unii dintre  po­li­ticienii de vârf!”, spune vicepreşedintele Ca­merei Deputaţilor, într-o pos­tare de pe blogul personal, intitulată ”Lei şi anaconde, chirurgi şi mă­celari”. Predoiu mai spune că este o greşeală ca publicului să îi fie indusă “ideea grosieră că tot ce e în uniformă e rupt de popor şi de interesele lui, când, de fapt, situaţia e inversă”.

   “Cu atât mai mult cu cât trăim într-o regiune plină de tensiuni geopolitice în care se aude zăngănit de arme. Vedem cumva aceeaşi abordare în Ungaria? În Rusia? Dimpotrivă! Bine că ne dăm noi singuri cu bocancii în fluierele picioarelor! Şi pentru ce?! Şi pentru cine?! Pentru ca unii politicieni să vadă Justiţia rărită din doi în doi judecători, dacă se poate din cei care stau să judece dosare de corupţie, pentru ca unele «conserve» să vadă sistemul de Apărare paralizat pe liniile de comanda şi în centrele de decizie”, a argumentat vicepreşedintele Camerei.

   Pe de altă prte însă, Predoiu spune şi că ”trebuie echitate în sistemul de pensii şi de salarizare” şi că ar trebui luată măsura eliminării pensiilor speciale ”pentru o perioadă (în primul rând pensiile parlamentarilor, pentru că ei sunt primii care trebuie să dea exemplu de sacrificiu!), până avem excedente bugetare şi piramida gradelor este reaşezată cu «baza la bază şi vârful în sus» se impunea demult (…) Dar să intervii pervers şi să induci panica în sistem, să operezi politic neprofesionist şi să transformi acest subiect într-o isterie contra sistemului de Apărare şi Justiţie e un sabotaj la siguranţa noastră, a tuturor (...) Revenind şi conchizând, dacă cineva îşi închipuie că aceste epurări indirecte au şi partea lor bună, că din sistem sunt eliminaţi şi fripturişti, spun că nu aşa se elimină fripturismul dintr-un sistem, ci printr-o muncă migăloasă şi pe termen lung de profesionalizare şi consiliere. Dar aceasta presupune ca operatorul politic să fie la rândul său profesionalizat şi echipat cu o mentalitate pe măsura provocărilor statale ale momentului şi ale regiunii. Suntem încă departe, spre disperarea aliaţilor şi prietenilor, care ne vor profesionişti, puternici şi prosperi. Răul e la noi în casă!”, a mai scris, pe blogul personal, vicepreşedintele Ca­merei Deputaţilor şi fost ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu. 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

DOCUMENTAR: 135 de ani de la moartea pictorului Ion Andreescu
Duminica, Octombrie 22, 2017 05:01 AM

Pictorul Ion Andreescu s-a născut la București, la 15/27 februarie 1850.

Baschet: Kobe Bryant "nu va merge" la Casa Albă dacă îl va invita președintele Trump
Duminica, Octombrie 22, 2017 04:01 AM

Fostul baschetbalist american Kobe Bryant "nu va merge" la Casa Albă dacă președintele SUA, Donald Trump, îl invită, a afirmat el sâmbătă, în timpul unei călătorii în Franța în legătură cu o operațiune de comunicare cu unul dintre sponsorii personali.

CITATUL ZILEI
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:30 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 22 octombrie
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:19 AM

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 22 octombrie
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:03 AM

Este a 295-a zi a anului 2017.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker