27 de ani
de presa libera
Vineri, August 18, 2017 08:11 AM

Politic

Predoiu: “Să transformi subiectul pensiilor speciale într-o isterie contra sistemului de Apărare şi Justiţie, e un sabotaj la siguranţa noastră”

de Călin BOSTAN
Politic  |
08.08.2017, 00:00
136

   O discuţie pertinentă pri­vind echitatea sistemului de pensii nu trebuie transformată într-o “vânătoare de vrăjtoare” contra “oamenilor în uniforme” din sistemul de ordine publică şi siguranţă naţională, pentru că acesta nu e format din “anaconde”, este de părere vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Cătălin Predoiu.

   “A făcut V. Olguţa o analiză de risc sistemic când a deschis guriţa să spună că se va umbla la pensii? Au empatizat L. Dragnea şi V. Olguţa cu ce gândeşte şi simte un ofiţer aflat, la propriu, în tranşee, în teatrele de operaţiuni sau prin peşterile din Afganistan ser­vind Patria, care nu şi-a văzut soţia şi copiii de luni de zile? Ce e în mintea şi sufletul acestor oameni, atunci când cei doi politicieni sus-menţionaţi au declanşat jihadul mediatic contra lor?! Sau poate că asta a fost, de fapt, ade­văratul motiv: nu echitatea în sistemul de pensii (pe care tot ei au stricat-o), ci blocarea pentru o vreme a sistemelor esenţiale de fun­cţionare a statului: Justiţia şi Apărarea. Dacă ăsta nu e un act de trădare politică a intereselor ţării, nu ştiu ce mai înseamnă trădare în această ţară ne­norocită de unii, subliniez, de unii dintre  po­li­ticienii de vârf!”, spune vicepreşedintele Ca­merei Deputaţilor, într-o pos­tare de pe blogul personal, intitulată ”Lei şi anaconde, chirurgi şi mă­celari”. Predoiu mai spune că este o greşeală ca publicului să îi fie indusă “ideea grosieră că tot ce e în uniformă e rupt de popor şi de interesele lui, când, de fapt, situaţia e inversă”.

   “Cu atât mai mult cu cât trăim într-o regiune plină de tensiuni geopolitice în care se aude zăngănit de arme. Vedem cumva aceeaşi abordare în Ungaria? În Rusia? Dimpotrivă! Bine că ne dăm noi singuri cu bocancii în fluierele picioarelor! Şi pentru ce?! Şi pentru cine?! Pentru ca unii politicieni să vadă Justiţia rărită din doi în doi judecători, dacă se poate din cei care stau să judece dosare de corupţie, pentru ca unele «conserve» să vadă sistemul de Apărare paralizat pe liniile de comanda şi în centrele de decizie”, a argumentat vicepreşedintele Camerei.

   Pe de altă prte însă, Predoiu spune şi că ”trebuie echitate în sistemul de pensii şi de salarizare” şi că ar trebui luată măsura eliminării pensiilor speciale ”pentru o perioadă (în primul rând pensiile parlamentarilor, pentru că ei sunt primii care trebuie să dea exemplu de sacrificiu!), până avem excedente bugetare şi piramida gradelor este reaşezată cu «baza la bază şi vârful în sus» se impunea demult (…) Dar să intervii pervers şi să induci panica în sistem, să operezi politic neprofesionist şi să transformi acest subiect într-o isterie contra sistemului de Apărare şi Justiţie e un sabotaj la siguranţa noastră, a tuturor (...) Revenind şi conchizând, dacă cineva îşi închipuie că aceste epurări indirecte au şi partea lor bună, că din sistem sunt eliminaţi şi fripturişti, spun că nu aşa se elimină fripturismul dintr-un sistem, ci printr-o muncă migăloasă şi pe termen lung de profesionalizare şi consiliere. Dar aceasta presupune ca operatorul politic să fie la rândul său profesionalizat şi echipat cu o mentalitate pe măsura provocărilor statale ale momentului şi ale regiunii. Suntem încă departe, spre disperarea aliaţilor şi prietenilor, care ne vor profesionişti, puternici şi prosperi. Răul e la noi în casă!”, a mai scris, pe blogul personal, vicepreşedintele Ca­merei Deputaţilor şi fost ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu. 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Aretha Franklin vrea să deschidă "un mic club" la Detroit
Vineri, August 18, 2017 07:51 AM

Legenda muzicii soul Aretha Franklin, care a anunțat la începutul anului că se retrage, se gândește serios să deschidă un club de noapte la Detroit, unde ar putea "cânta din când în când", a declarat artista ziarului local Detroit Free Press citat de AFP.

Un nou film din seria 'Star Wars', dedicat lui Obi-Wan Kenobi, este în pregătire (presă)
Vineri, August 18, 2017 07:34 AM

Regizorul Stephen Daldry, cunoscut pentru filmul 'Billy Elliot', ar urma să realizeze viitorul lungmetraj din seria 'Star Wars' care îl va avea ca erou pe maestrul Jedi Obi-Wan Kenobi, a anunțat joi publicația Hollywood Reporter citată de AFP.

ALERTĂ UPDATE MAE: O a doua victimă de cetățenie română rănită în Barcelona; a fost transportată la spital, starea sa fiind stabilă
Vineri, August 18, 2017 07:15 AM

O a doua victimă de cetățenie română a fost identificată printre persoanele rănite în urma atacului terorist din Barcelona, potrivit ultimelor informații obținute de către Ambasada României la Madrid și Consulatul General al României la Barcelona.

Doi clujeni străbat cu bicicletele 1.800 de km pentru a organiza o tabără pentru copiii cu probleme grave de sănătate
Vineri, August 18, 2017 07:02 AM

Doi clujeni vor pedala 1.800 de kilometri, prin cinci țări, până pe vârful Mont Blanc, pentru a strânge bani pentru organizarea unei tabere dedicate copiilor cu diferite boli grave.

VACANȚA DE VARĂ ÎN IMAGINI
Vineri, August 18, 2017 07:00 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
18 Aug, 07:35 Cifre goale
Pixelu observator a comentat pentru articolul Cum vede vicepremierul Marcel Ciolacu creşterea economică a României, care se împiedică în ruinele infrastructurii:
Numai că statisticile astea sunt făcute la grămadă. Nu sunt defalcate. Ce creștere a avut capitalul străin și ce creștere a avut capitalul autohton? Mă tem că doar capitalul străin a înregistrat creștere economică. Dezvoltarea pe baza investițiilor străine este o iluzie. Pentru simplul fapt că nu este treaba lui. Treaba lui este să facă profit și să-l împartă acționarilor. Nu există în lume vreun exemplu de țară acum dezvoltată care să se fi dezvoltat numai prin investiții străine. Creșterea asta nu este un lucru rău dar nu în folosul românilor. Cum nu este nici trecerea CAS-ului și CASS-ului de la angajator la angajat. Va genera scăderea veniturilor salariaților și un cadou neașteptat pentru capital.
17 Aug, 23:34 kioveanu
john a comentat pentru articolul A murit fostul prim-secretar de Buzău Tudor Postelnicu, ,,dobitocul“ care a condus Securitatea comunistă:
I l-a aruncat pe nicu Ceausescu in bratele kiovencei!Dragoste si recompense pe bune!
17 Aug, 17:50 lsfjsal;
klgfjd a comentat pentru articolul Registrul Auto Român lucrează cu publicul vineri, cu program prelungit, şi sâmbătă, pentru recuperarea zilei libere de luni:
si cine "s a programat"? sambata ca sa lucreze si ai nostri bugetari?
Google PageRank Checker