Eveniment gastrono­mic la Conacul Grigorescu din Răteşti şi ateliere creative pentru copii. Scopul evenimentului este strângerea de fonduri pentru constituirea şi dezvoltarea Fundaţiei Comunitare Buzău, iar în cadrul evenimentului de la Conacul Grigorescu, Terra ­Carpa­tica, în calitate de partener, va oferi şi un prânz cu mâncăruri boiereşti buzoiene reinventate. Evenimentul va avea loc pe 10 noiembrie, începând cu ora 11,30.

Din meniu nu vor lipsi şi plăcintele şi gogoşile de la Cândeşti, iar Zestrea Bisoceană va organiza ateliere creative pentru copii. De asemenea, Arta Meş-teşugului din satul Mierea va oferi oaspeţilor acces la atelierul lor de împletit coşuri de nuiele. Grupul de Iniţiativă Fundaţia Comunitară Buzău anunţă că participarea se va face doar pe bază de înscriere, iar donaţia minimă recomandată este de 100 lei/adult. Copiii însoţiţi care au sub 14 ani vor beneficia de intrare gratuită.

Despre Fundaţia Comunitară Buzău   

Din primăvara lui 2018, un grup de buzoieni inimoşi s-au apucat să pună bazele unei fundaţii dedicate comunităţii locale din Buzău. Ce defineşte acest grupul de iniţiativă şi acest demers? Buzău e un judeţ bogat. Patrimoniu, natură, gastronomie, istorie, tradiţii şi autenticitate, toate se regăsesc din belşug în Buzău. Ceea ce nu înseamnă că Buzăul nu se confruntăm şi cu provocări – ce ţin de sărăcie, margi­nalizare, degradarea mediului. Însă pentru ca potenţialul judeţului să fie pus în valoare şi, în egală măsură, provocările să-şi găsească soluţii, reprezentanţii fundaţiei cred că e nevoie ca lideri locali să fie să identificaţi şi sprijiniţi, buzoienii cu spirit civic să fie mai bine conectaţi pentru a conlucra şi iniţiativele comunitare sa fie cata­lizate.

Acesta poate fi menirea şi aportul Fundaţiei Comunitare Buzău şi de aici decurge şi motivaţia de a contribui la înfiinţarea fundaţiei.

DISTRIBUIȚI
loading...