27 de ani
de presa libera
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:34 PM

Cultura

Povestea lui Peter Pan, cu elevii Liceului de Artă pe o coregrafie de Edi Stancu

de Cristian IONESCU
Cultura  |
08.12.2015, 00:00
1604

   Spectacol inedit cu muzică și proiecții video, cu actori profesioniști și elevi buzoieni, și o coregrafie semnată de celebrul Edi Stancu. Teatrul „G. Ciprian” este gata să pună în scenă o producție impresionantă, în cadrul căreia 20 de adolescenți buzoieni, alături de doi actori profesioniști, vor da viață, sub coordonarea regizorului Octavian Jighirgiu (profesor la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași) nemuritoarei povești a lui Peter Pan. Din distribuția spectacolului face parte și buzoianca Adina Răducan, câștigătoarea X Factor.

   Ieri, în cadrul unei conferințe de presă, o parte dintre cei implicați în acest proiect au vorbit despre modul în care au ajuns să colaboreze și de ce nu trebuie buzoienii să rateze spectacolul „Peter Pan”. Producția teatrului buzoian are avanpremiera în această seară, de la ora 19,00, iar marea premieră este programată pe 15 ianuarie.

Totul a pornit de la o discuție cu directorul Liceului de Artă

    „Este o premieră cu totul și cu totul deosebită pentru teatrul buzoian. În parteneriat cu Liceul de Artă Margareta Sterian am reușit să formăm o distribuție cu tineri foarte talentați. Totul a pornit de la o discuție cu directorul liceului, Mioara Sângeorzan, apoi am făcut un casting, am găsit regizorul – Octavian Jighirgiu, un coregraf în persoana cunoscutului Edi Stancu, și un profesor de vorbire scenică. Tot ca un element de noutate este decorul, care este realizat din proiecții video. Veți vedea că vom avea un spectacol deosebit”, a declarat  directorul teatrului buzoian, Gina Chivulescu.

 

,,Spectacolul abundă în proiecții complexe“

   „Spectacolul pornește de la povestea Peter Pan a lui J. M. Barrie, dar scenariul nostru se apropie de contemporan. Povestea începe în zilele noastre, într-un liceu, și apoi acțiunea este transferată în Neverland. Este vorba ­des­pre un băiat introvertit care evadează din liceu spre Neverland prin puterea imaginației. Vorbind despre Peter Pan, vorbim de copilul care nu vrea să crească pentru că lumea în care trăiește este una dură și brutală. Colaboratorii mei sunt colegi de la Universitatea de Arte. Alături de Edi Stancu am mai realizat un spectacol care s-a bucurat de succes. Mă interesează ca acest spectacol să fie pentru toate vârstele. Mulțumesc directorului Liceului de Artă pentru că ne-a oferit ocazia să lucrăm cu niște tineri fantastici, care foarte probabil îmi vor deveni studenți la universitate. Spectacolul abundă în proiecții complexe care completează de minune discursul actoricesc”, a declarat regizorul Octavian Jighirgiu.

 

„Lângă ei mă simt un fel de Peter Pan“


   „Mă bucur foarte mult că am ajuns să lucrez cu adolescenți. Au o energie aparte și au pofta asta de joacă. Lângă ei mă simt un fel de Peter Pan și acum îmi amin­tesc de asta, uitându-mă la ei. Când îi văd, simt că am renunțat la niște chestii de copilărie și îmi pare rău. Este un spectacol cu imagini frumoase, cu cioace, glume… Veniți să îl vedeți!”, a declarat actorul Vlad Wolf. 

„Îmi văd elevii mai responsabili“

   „Felicit inițiativa teatrului buzoian și întreaga echipă. Sunteți niște oameni minunați pentru că ajutați niște copii foarte talentați care vor să performeze, dar nu au destule ocazii. Prea puțini oameni sunt dispuși să investească în ei. Îi văd schimbați în bine, mult mai responsabili și disciplinați”, a declarat directorul Liceu­lui de Artă, Mioara Sângeorzan.

 

 

Comentarii

danaop@yahoo.com (08 Dec, 18:15)
dana

Rusine conducerii teatrului buzoian! Spectacolele pt. copii niciodata nu au fost promovate in asa fel incat cei mici sa aiba acces la acestea fara discriminari. Ma refer la faptul ca nu exista afise pt. acestea si aflam de aceste spectacole din presa, abia dupa ce au avut loc. Bineinteles ca doamna directoare are grija ca sala sa fie plina mereu, cu micutii cunostinetelor sale, anuntate din timp. De asemenea, am observat, ca majoritatea spectacolelor pentru copii, care sunt fr. rare, sunt puse la niste ore imposibile, 10 - 12, in cursul saptamanii, cand copii sunt la gradinita sau la scoala. Doamna directoare va spune ca anunta gradinitele si educatoarele se ocupa de organizarea in grupuri a copiilor si aducerea lor la teatru. Dar ce facem cu copiii care vor la teatru, dar educatoarea lor nu vrea sa-si asume o asemenea responsabilitate?! Ce facem, cu micutii din gradinitele cu program prelungit? Parintii tb. anuntati, nu unitatile de invatamant. Rusine doamnei directoare a teatrului buzoian!

Raspunde

Stiri Agerpres

Inflamația "antrenează" pielea pentru o însănătoșire mai rapidă (studiu)
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:18 PM

Procesele inflamatorii cutanate "antrenează" pielea pentru a se putea însănătoși mai repede în urma unor eventuale leziuni, potrivit unui studiu publicat de revista Nature și citat de EFE.

Regele Mihai continuă să fie sub supravegherea medicilor, urmând tratamentul obișnuit
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:07 PM

Regele Mihai continuă să fie sub supravegherea permanentă a medicilor, urmând tratamentul obișnuit, a informat Casa Regală.

Pilotul care a aterizat forțat cu avionul lângă Vințu de Jos a murit
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:00 PM

Pilotul care a aterizat forțat sâmbătă cu un avion de agrement de mici dimensiuni în zona localității Vințu de Jos a murit duminică, la o clinică din Târgu Mureș.

Moscova denunță "bombardamentele barbare" de la Raqqa, comparându-le cu cele asupra Dresdei din 1945
Duminica, Octombrie 22, 2017 15:53 PM

Rusia a denunțat vehement duminică "bombardamentele barbare" ale coaliției conduse de SUA asupra orașului Raqqa - fief al grupării jihadiste Statul Islamic în Siria cucerit în această săptămână - care au făcut "mii" de victime civile și care, potrivit ei, amintesc de bombardamentele aliaților asupra orașului german Dresda, în februarie 1945, relatează AFP.

Deputatul PNL Florin Roman: În rândul întâi trebuie să stea cei care aduc voturi PNL
Duminica, Octombrie 22, 2017 15:27 PM

O țară ca afară va exista atunci când va exista un comportament ca afară, iar în rândul întâi în PNL trebuie să stea cei care aduc voturi partidului, a declarat, duminică, deputatul liberal Florin Roman.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker