27 de ani
de presa libera
Duminica, Martie 26, 2017 16:03 PM

Cultura

Povestea lui Peter Pan, cu elevii Liceului de Artă pe o coregrafie de Edi Stancu

de Cristian IONESCU
Cultura  |
08.12.2015, 00:00
1423

   Spectacol inedit cu muzică și proiecții video, cu actori profesioniști și elevi buzoieni, și o coregrafie semnată de celebrul Edi Stancu. Teatrul „G. Ciprian” este gata să pună în scenă o producție impresionantă, în cadrul căreia 20 de adolescenți buzoieni, alături de doi actori profesioniști, vor da viață, sub coordonarea regizorului Octavian Jighirgiu (profesor la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași) nemuritoarei povești a lui Peter Pan. Din distribuția spectacolului face parte și buzoianca Adina Răducan, câștigătoarea X Factor.

   Ieri, în cadrul unei conferințe de presă, o parte dintre cei implicați în acest proiect au vorbit despre modul în care au ajuns să colaboreze și de ce nu trebuie buzoienii să rateze spectacolul „Peter Pan”. Producția teatrului buzoian are avanpremiera în această seară, de la ora 19,00, iar marea premieră este programată pe 15 ianuarie.

Totul a pornit de la o discuție cu directorul Liceului de Artă

    „Este o premieră cu totul și cu totul deosebită pentru teatrul buzoian. În parteneriat cu Liceul de Artă Margareta Sterian am reușit să formăm o distribuție cu tineri foarte talentați. Totul a pornit de la o discuție cu directorul liceului, Mioara Sângeorzan, apoi am făcut un casting, am găsit regizorul – Octavian Jighirgiu, un coregraf în persoana cunoscutului Edi Stancu, și un profesor de vorbire scenică. Tot ca un element de noutate este decorul, care este realizat din proiecții video. Veți vedea că vom avea un spectacol deosebit”, a declarat  directorul teatrului buzoian, Gina Chivulescu.

 

,,Spectacolul abundă în proiecții complexe“

   „Spectacolul pornește de la povestea Peter Pan a lui J. M. Barrie, dar scenariul nostru se apropie de contemporan. Povestea începe în zilele noastre, într-un liceu, și apoi acțiunea este transferată în Neverland. Este vorba ­des­pre un băiat introvertit care evadează din liceu spre Neverland prin puterea imaginației. Vorbind despre Peter Pan, vorbim de copilul care nu vrea să crească pentru că lumea în care trăiește este una dură și brutală. Colaboratorii mei sunt colegi de la Universitatea de Arte. Alături de Edi Stancu am mai realizat un spectacol care s-a bucurat de succes. Mă interesează ca acest spectacol să fie pentru toate vârstele. Mulțumesc directorului Liceului de Artă pentru că ne-a oferit ocazia să lucrăm cu niște tineri fantastici, care foarte probabil îmi vor deveni studenți la universitate. Spectacolul abundă în proiecții complexe care completează de minune discursul actoricesc”, a declarat regizorul Octavian Jighirgiu.

 

„Lângă ei mă simt un fel de Peter Pan“


   „Mă bucur foarte mult că am ajuns să lucrez cu adolescenți. Au o energie aparte și au pofta asta de joacă. Lângă ei mă simt un fel de Peter Pan și acum îmi amin­tesc de asta, uitându-mă la ei. Când îi văd, simt că am renunțat la niște chestii de copilărie și îmi pare rău. Este un spectacol cu imagini frumoase, cu cioace, glume… Veniți să îl vedeți!”, a declarat actorul Vlad Wolf.



 

„Îmi văd elevii mai responsabili“

   „Felicit inițiativa teatrului buzoian și întreaga echipă. Sunteți niște oameni minunați pentru că ajutați niște copii foarte talentați care vor să performeze, dar nu au destule ocazii. Prea puțini oameni sunt dispuși să investească în ei. Îi văd schimbați în bine, mult mai responsabili și disciplinați”, a declarat directorul Liceu­lui de Artă, Mioara Sângeorzan.

 

 

Comentarii

danaop@yahoo.com (08 Dec, 18:15)
dana

Rusine conducerii teatrului buzoian! Spectacolele pt. copii niciodata nu au fost promovate in asa fel incat cei mici sa aiba acces la acestea fara discriminari. Ma refer la faptul ca nu exista afise pt. acestea si aflam de aceste spectacole din presa, abia dupa ce au avut loc. Bineinteles ca doamna directoare are grija ca sala sa fie plina mereu, cu micutii cunostinetelor sale, anuntate din timp. De asemenea, am observat, ca majoritatea spectacolelor pentru copii, care sunt fr. rare, sunt puse la niste ore imposibile, 10 - 12, in cursul saptamanii, cand copii sunt la gradinita sau la scoala. Doamna directoare va spune ca anunta gradinitele si educatoarele se ocupa de organizarea in grupuri a copiilor si aducerea lor la teatru. Dar ce facem cu copiii care vor la teatru, dar educatoarea lor nu vrea sa-si asume o asemenea responsabilitate?! Ce facem, cu micutii din gradinitele cu program prelungit? Parintii tb. anuntati, nu unitatile de invatamant. Rusine doamnei directoare a teatrului buzoian!

Raspunde

Stiri Agerpres

Acordul OPEC privind reducerea globală a producției de țiței ar putea fi extins până la sfârșitul anului
Duminica, Martie 26, 2017 16:01 PM

Un comitet comun al miniștrilor din Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol și din alte state producătoare din afara cartelului a recomandat extinderea cu șase luni a acordului de reducere a producției pe plan global cu 2%, se arată în proiectul comunicatului de presă văzut de Reuters.

Suedia îi va despăgubi pe transsexualii victime ale sterilizării forțate
Duminica, Martie 26, 2017 15:18 PM

Autoritățile suedeze vor plăti compensații transsexualilor, victime ale sterilizării forțate în timpul procesului de schimbare de sex, a informat Ministerul Sănătății citat de AFP.

Alba: Gălbenele, salvie și lavandă - trei culturi cu care face profit o familie din Ocna Mureș
Duminica, Martie 26, 2017 15:09 PM

Gălbenele, salvie și lavandă sunt cele trei culturi, foarte profitabile, pe care o familie din Ocna Mureș s-a axat, producția fiind valorificată la piețele săptămânale organizate în diverse orașe din Transilvania, precum și la târguri de profil.

Tăriceanu: Nu mi-am schimbat părerea; Kovesi să își dea demisia pentru încălcarea extrem de gravă a Constituției
Duminica, Martie 26, 2017 14:52 PM

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a precizat că își menține opinia că șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, ar fi trebuit să demisioneze în urma deciziei Curții Constituționale, care a constatat intervenția DNA în activitatea Executivului.

Rusia: Poliția l-a reținut pe opozantul Alexei Navalnâi, care a lansat un apel la manifestații anticorupție
Duminica, Martie 26, 2017 14:49 PM

Poliția rusă l-a reținut duminică, la Moscova, pe opozantul Alexei Navalnâi, în contextul desfășurării în mai multe orașe din Rusia a unor manifestații anticorupție în pofida faptului că în majoritatea cazurilor autoritățile locale nu au autorizat acestor proteste, transmite Reuters.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
26 Mar, 13:32 referitor
gg a comentat pentru articolul Tânărul social-democrat buzoian Alexandru Stoica, numit subsecretar de stat la Ministerul Dezvoltării:
BINE CA NU AU AJUNS ACOLO MUZGOCI SAU FLORIN CONSTANTINESCU!ASTIA SUNT DOBITOCI BINE DE TOT!
26 Mar, 13:11 Ratati
Ionut a comentat pentru articolul Beizadea de Vadu Paşii / Consilier al unui senator de Buzău şi fiu de politician, se dă victimă după ce a desfigurat o tânără în club (VIDEO):
Daca atat te a dus capul sa declari e clar. Ai iq ul unei gaini. Mai bine nu mai declarai nimic . Dar sa spui ca ea a dat cu paharul , tu te ai aparat iar cioburile sarite din mainile tale care ti acopereau fatza au desfigurat o pe aia ... cu declaratia asta insulti inteligenta politistilor si a medicilor.
25 Mar, 13:09 POLITIA LOCALA
POPESCU LEONTIN a comentat pentru articolul Poliţiştii locali angajaţi ilegal, cu un pas mai aproape de concediere:
DEOARECE UNITATIILE PARTICULARE LUCREAZA CU UN TARIF FOARTE MIC PE CIND UNITATIILE DE STAT PRESTATOARE DE SERVICI LUCTREZA DUPA NORME LEGE .
Google PageRank Checker