27 de ani
de presa libera
Joi, August 17, 2017 16:44 PM

Cultura

Povestea lui Peter Pan, cu elevii Liceului de Artă pe o coregrafie de Edi Stancu

de Cristian IONESCU
Cultura  |
08.12.2015, 00:00
1555

   Spectacol inedit cu muzică și proiecții video, cu actori profesioniști și elevi buzoieni, și o coregrafie semnată de celebrul Edi Stancu. Teatrul „G. Ciprian” este gata să pună în scenă o producție impresionantă, în cadrul căreia 20 de adolescenți buzoieni, alături de doi actori profesioniști, vor da viață, sub coordonarea regizorului Octavian Jighirgiu (profesor la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași) nemuritoarei povești a lui Peter Pan. Din distribuția spectacolului face parte și buzoianca Adina Răducan, câștigătoarea X Factor.

   Ieri, în cadrul unei conferințe de presă, o parte dintre cei implicați în acest proiect au vorbit despre modul în care au ajuns să colaboreze și de ce nu trebuie buzoienii să rateze spectacolul „Peter Pan”. Producția teatrului buzoian are avanpremiera în această seară, de la ora 19,00, iar marea premieră este programată pe 15 ianuarie.

Totul a pornit de la o discuție cu directorul Liceului de Artă

    „Este o premieră cu totul și cu totul deosebită pentru teatrul buzoian. În parteneriat cu Liceul de Artă Margareta Sterian am reușit să formăm o distribuție cu tineri foarte talentați. Totul a pornit de la o discuție cu directorul liceului, Mioara Sângeorzan, apoi am făcut un casting, am găsit regizorul – Octavian Jighirgiu, un coregraf în persoana cunoscutului Edi Stancu, și un profesor de vorbire scenică. Tot ca un element de noutate este decorul, care este realizat din proiecții video. Veți vedea că vom avea un spectacol deosebit”, a declarat  directorul teatrului buzoian, Gina Chivulescu.

 

,,Spectacolul abundă în proiecții complexe“

   „Spectacolul pornește de la povestea Peter Pan a lui J. M. Barrie, dar scenariul nostru se apropie de contemporan. Povestea începe în zilele noastre, într-un liceu, și apoi acțiunea este transferată în Neverland. Este vorba ­des­pre un băiat introvertit care evadează din liceu spre Neverland prin puterea imaginației. Vorbind despre Peter Pan, vorbim de copilul care nu vrea să crească pentru că lumea în care trăiește este una dură și brutală. Colaboratorii mei sunt colegi de la Universitatea de Arte. Alături de Edi Stancu am mai realizat un spectacol care s-a bucurat de succes. Mă interesează ca acest spectacol să fie pentru toate vârstele. Mulțumesc directorului Liceului de Artă pentru că ne-a oferit ocazia să lucrăm cu niște tineri fantastici, care foarte probabil îmi vor deveni studenți la universitate. Spectacolul abundă în proiecții complexe care completează de minune discursul actoricesc”, a declarat regizorul Octavian Jighirgiu.

 

„Lângă ei mă simt un fel de Peter Pan“


   „Mă bucur foarte mult că am ajuns să lucrez cu adolescenți. Au o energie aparte și au pofta asta de joacă. Lângă ei mă simt un fel de Peter Pan și acum îmi amin­tesc de asta, uitându-mă la ei. Când îi văd, simt că am renunțat la niște chestii de copilărie și îmi pare rău. Este un spectacol cu imagini frumoase, cu cioace, glume… Veniți să îl vedeți!”, a declarat actorul Vlad Wolf. 

„Îmi văd elevii mai responsabili“

   „Felicit inițiativa teatrului buzoian și întreaga echipă. Sunteți niște oameni minunați pentru că ajutați niște copii foarte talentați care vor să performeze, dar nu au destule ocazii. Prea puțini oameni sunt dispuși să investească în ei. Îi văd schimbați în bine, mult mai responsabili și disciplinați”, a declarat directorul Liceu­lui de Artă, Mioara Sângeorzan.

 

 

Comentarii

danaop@yahoo.com (08 Dec, 18:15)
dana

Rusine conducerii teatrului buzoian! Spectacolele pt. copii niciodata nu au fost promovate in asa fel incat cei mici sa aiba acces la acestea fara discriminari. Ma refer la faptul ca nu exista afise pt. acestea si aflam de aceste spectacole din presa, abia dupa ce au avut loc. Bineinteles ca doamna directoare are grija ca sala sa fie plina mereu, cu micutii cunostinetelor sale, anuntate din timp. De asemenea, am observat, ca majoritatea spectacolelor pentru copii, care sunt fr. rare, sunt puse la niste ore imposibile, 10 - 12, in cursul saptamanii, cand copii sunt la gradinita sau la scoala. Doamna directoare va spune ca anunta gradinitele si educatoarele se ocupa de organizarea in grupuri a copiilor si aducerea lor la teatru. Dar ce facem cu copiii care vor la teatru, dar educatoarea lor nu vrea sa-si asume o asemenea responsabilitate?! Ce facem, cu micutii din gradinitele cu program prelungit? Parintii tb. anuntati, nu unitatile de invatamant. Rusine doamnei directoare a teatrului buzoian!

Raspunde

Stiri Agerpres

Producția de porumb a României ar urma să scadă cu 4% anul acesta din cauza caniculei
Joi, August 17, 2017 16:37 PM

Producția de porumb a României ar urma să scadă cu 4% anul acesta din cauza temperaturilor extrem de ridicate de la mijlocul lunii iulie înregistrate în vestul și sud-vestul țării, chiar dacă suprafața cultivată a fost mai mare comparativ cu anul trecut, se arată într-un raport al firmei de consultanță UkrAgroConsult.

Procurorii au deschis un dosar penal în cazul femeii care s-a aruncat în fața trenului
Joi, August 17, 2017 16:34 PM

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov au deschis un dosar penal în cazul femeii care s-a aruncat în fața trenului împreună cu cei trei copii ai săi.

Martin (FAPT): Apartamentele de vacanță au adus un plus de 40% în structura de cazare de pe Litoral, în ultimii ani
Joi, August 17, 2017 16:23 PM

Turiștii români preferă tot mai mult apartamentele de vacanță în detrimentul hotelurilor de două și trei stele, iar aceste noi locuri au adus un plus de 40% în structura de cazare de pe Litoral, în special în stațiunile Mamaia și Năvodari, deși acestea nu sunt cuprinse în nicio statistică, susține Corina Martin, președintele Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România (FAPT).

INHGA: Cod galben de inundații pe râul Olt, pe raza județelor Covasna, Harghita și Brașov, până la ora 21:00
Joi, August 17, 2017 16:00 PM

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi, o atenționare Cod galben de inundații, valabilă în următoarele cinci ore, în bazinul hidrografic Olt.

Doi reprezentanți ai asociațiilor de pacienți vor face parte din Comisia Națională de Bioetică a Medicamentului
Joi, August 17, 2017 15:59 PM

Doi reprezentanți ai asociațiilor de pacienți vor face parte din Comisia Națională de Bioetică a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale, potrivit unei decizii luate joi la o dezbatere care a avut loc la Ministerul Sănătății.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
17 Aug, 16:42 Ne-a învățat
Gică a comentat pentru articolul A murit fostul prim-secretar de Buzău Tudor Postelnicu, ,,dobitocul“ care a condus Securitatea comunistă:
Ne-a învățat să bem țuica bună din păhărele făcute din ardei și petrecea cu lăutari pe muzică bună...Dumnezeu să-l ierte că a avut dreptate..
17 Aug, 16:33 Cel mai frumos
Gică contra a comentat pentru articolul În ce ritm trebuie amenjate parcări în municipiu pentru a face faţă exploziei numărului maşinilor second hand înmatriculate în ultimele luni:
Cel mai frumos loc de parcare este pe str. Transilvaniei în zona magazinelor en gros...N-are cine să gândească pozitiv în legătură cu parcările din municipiu. De luat bani se pricep și copiii mici bronzați.De geaba v-ați plimbat prin Europa guvernanților municipali!!!
17 Aug, 15:51 Traian
Ilie a comentat pentru articolul A murit fostul prim-secretar de Buzău Tudor Postelnicu, ,,dobitocul“ care a condus Securitatea comunistă:
Incepand cu1975 a fost primsecretar la buzau, pana atunci a fost Ion Sarbu !!
Google PageRank Checker