Preşedintele Partidului Pro România, fostul premier Victor Ponta, a fost marţi la Buzău pentru a lansa organizaţia judeţeană a acestei formaţiuni politice, ocazie cu care a avut loc şi o întâlnire regională – la care au parti­cipat şi reprezentanţi ai judeţelor Dâmboviţă, Prahova şi Argeş – în scopul pregătirii Congresului care va avea loc în data de 21 octombrie.

Ponta a fost însoţit la Buzău de foştii miniştri Sorin Câmpeanu (Educaţie), Daniel Constantin (Agricultură), Nicolae Bănicioiu (Sănătate) şi Ioana Petrescu (Finanţe), toţi membri ai Pro România. În ceea ce priveşte organizaţia buzoiană, condusă de Felix Rache, Victor Ponta a precizat că face „un experiment interesant; Felix Rache a spus că poate fi mai bun politician decât politicienii şi noi i-am dat acest mandat. A început să strângă o echipă lângă el, ştiu că sunt oameni care au făcut politică înainte, la PSD sau în altă parte, oameni care nu au făcut politică (…) Felix are de făcut o organizaţie şi a început foarte bine, noi îl ajutăm prin faptul că avem o notorietate, putem să vorbim despre educaţie, des­pre sănătate, despre agricultură. Nu există în acest moment în PSD oameni mai bine pregătiţi, cu mai multă experienţă în această zonă; ştim mai mult decât să vorbim de oaie, ştim mult mai mult decât atât şi am dovedit”, a spus fostul premier.

La rândul său Rache a ţinut să îl completeze pe Ponta doar atunci când liderul Partidului Pro România a spus despre el că „poate fi mai bun politician decât politicienii”: „Nu am fini şi sunt singur la părinţi”. Reamintim că Rache a fost consilier pe probleme de comunicare al ex-premierului Mihai Tudose. În momentul în care a anunţat că va face parte din echipa de comunicare a Pro România, Rache a afirmat că se ocupă de lucruri serioase, deoarece „piaţa de umor e ocupată de doamna Dăncilă”: „Da. Mă ocup de lucruri serioase, pentru că momentan piaţa de umor e ocupată de doamna Dăncilă. Eu sunt specialist în comunicare, în erori de comunicare excelează Liviu Dragnea. La PSD există un singur strateg”, declara Felix Rache pentru News.ro.

Felix Rache, realizatorul pastilei „Deziluzia optică” de la Antena 3, a fost numit, pe 3 iulie 2017, consilier de stat la cabinetul premierului Mihai Tudose, precum şi consilier pe pro­bleme de comunicare şi pe proiectul Centenarului Marii Uniri din 1918. În ultimii 20 de ani, Felix Rache a lucrat „Jurnalul Naţional” (redactor-şef adjunct), „Evenimentul Zilei”, ,,Academia Caţavencu”, Realitatea TV şi Antena 3. Felix Rache s-a născut la Râmnicu Sărat, şi este cunoscut în lumea mondenă şi prin faptul că soţia sa, Janina Nectara, tot râmniceancă, este unul dintre cei mai bine cotaţi bloggeri („Fashion avec Passion“) de modă din lume, colaborând cu cele mai mari nume din industria modei, precum Christian Lacroix, Karl Lagerfeld sau Giorgio Armani, ea fiind prima româncă solicitată să scrie pentru revista „Vogue“.

„Ceea ce a spus primarul de Buzău gândesc toţi primarii din PSD despre Dragnea”

Victor Ponta a spus că, împreună cu Sorin Câmpeanu, s-a întâlnit cu primarul municipiului Buzău, Constantin Toma: „Am fost cu domnul Câmpeanu şi ne-am văzut cu domnul primar, un primar pentru care am mers şi am făcut campanie în 2016, nu-mi pare deloc rău, mă bucur că i-am făcut campanie, este un primar care încearcă să-şi facă treaba. Ne-a spus însă un lucru pe care ni-l spun toţi primarii: birocraţia a crescut în loc să scadă la nivel central, proiecte mari de la nivel central nu sunt şi când vrei să faci proiecte pe plan local te ucid semnăturile de la centru. Ne-a arătat nişte proiecte în care are nevoie de nişte semnături, nici măcar de bani – înţeleg că nu a primit niciun leu pentru Centenar, că banii de Centenar sunt pentru altceva -, dar la orice proiect local te împiedici la Bucureşti, când te duci la o semnătură”.

Liderul Partidului Pro România a remarcat faptul că Toma nu are alte ambiţii politice decât să facă oraşul să funcţioneze: „Domnul Toma, după cum am văzut, 24 de ore din 24 are chestia cu oraşul. Nu mi s-a părut că are alte ambiţii politice decât acelea de a face nişte lucruri în oraş, ceea ce este foarte bine. Pe de altă parte, domnul Toma, ca şi toţi cei care stau pe picioarele lor în politică, nu s-a speriat să spună tot ceea ce gândesc toţi; ceea ce a spus primarul de Buzău să ştiţi că gândesc toţi primarii din PSD despre Dragnea. Că a confiscat partidul, că este un…, nu mai zic, că ştiţi dumneavoastră. Dar alţii sunt mai fricoşi, că nu stau pe picioarele lor. În schimb, vă dau un alt exemplu de primar: domnul Chirica de la Iaşi. Pesedist, a avut curaj, a spus de Dragnea, acum are dublu intenţie de vot… Eu cred că singura şansă a lui Toma să piardă alegerile la Buzău este să vină Dragnea cu el în campanie; altfel, primarii stau pe picioarele lor, îşi fac proiecte. Problema este următoarea: sunt probleme pe care nu le poţi rezolva pe plan local. Poţi să fii extraordinar de bun şi de activ, nu poţi. Ai nevoie de sprijin la nivel naţional, ai nevoie de sprijinul guvernului, ai nevoie de sprijin în Legislativ, şi în ultimii doi ani şi jumătate nu s-a întâmplat nimic, parcă a îngheţat România, nu s-au mai întâmplat lucruri mari, lucruri importante, proie­cte. Abia reuşesc să le finalizeze pe cele pe care le-am început noi”, a mai spus fostul premier Victor Ponta.

„Guvern mai bun decât guvernul Dăncilă are oricine. Şi dacă luăm consilierii de la Primăria Buzău sunt mai buni decât miniştrii lui Dăncilă. Primarul, cu siguranţă este mult mai bun decât doamna Dăncilă, nu este niciun dubiu; şi mulţi alţi primari din România, vorbesc de pesedişti, care ar fi cam de o sută de ori mai bine pregătiţi decât doamna Dăncilă”, a mai spus Ponta.

DISTRIBUIȚI
loading...

1 COMENTARIU

  1. PONTA DEVII PENIBIL CIND UMBLI IN GURA ZILNIC CU DRAGNEA SI MISOGIN CIND UMBLI IN GURA ZILNIC CU DANCILA. MAI STII SI ALTCEVA ?

Comments are closed.