Scandal monstru în Poliţia Locală din Buzău, mai precis printre cei aproape 300 de angajaţi ai instituţiei încadraţi ilegal de vechea administraţie condusă de Constantin Boşcodeală. Aceasta după ce colaborarea dintre res­pectivii poliţişti şi avocata Oana Tănăsică s-a terminat în cel mai pur stil românesc: după câteva mici victorii de parcurs obţinute de aceasta în favoarea poliţiştilor locali la Curtea de Apel Ploieşti, Tănăsică a ajuns să îi execute silit pe propriii clienţi, care au uitat să îi achite integral onorariul, avocata ploieşteancă având de recuperat de la aceştia aproape 583.000 lei, adică 5,8 miliarde lei vechi sau 126.000 de euro.

Este vorba despre procesele prin care poliţiştii locali angajaţi ilegal de fosta administraţie Boşcodeală au contestat două hotărâri ale Consiliului Local, prima referitoare la noua organigramă a Primăriei, care nu mai include şi posturile pe care le ocupă în prezent, iar cea de-a doua care statuează Poliţia Locală ca instituţie de sine-stătătoare, cu personalitate juridică proprie, a cărei schemă de personal, de asemenea, nu îi include pe ei. Avocata ploieşteancă Oana Tănăsică i-a reprezentat pe cei aproape 300 de poliţişti locali la Curtea de Apel Ploieşti, unde a avut câştig de cauză în procese care priveau suspendarea celor două hotărâri ale Consiliului Local până la soluţionarea fondului speţei, în fapt o amânare a unui deznodământ previzibil pentru toată lumea, mai puţin pentru reclamanţi şi câţiva politicieni locali care au susţinut cauza acestora din interese pur electorale. De asemenea, Oana Tănăsică i-a reprezentat pe poliţiştii locali în mai multe runde de discuţii tripartite care au avut loc în cadrul Comisiei de Dialog Social care funcţionează pe lângă Instituţia  Prefectului.

Şi, pentru ca scandalul să fie complet, acum, după ce Tănăsică a obţinut o hotărâre judecătorească definitivă şi executorie prin care poliţiştii locali sunt obligaţi să îi achite sumele datorate, iar un executor judecătoresc a emis către Primăria Buzău adrese de poprire pe veniturile res­pectivilor, unii dintre aceştia susţin că nu au semnat niciodată în tabelul colectiv care a însoţit angajamentul avocaţial încheiat cu avocata Tănăsică. Mai mult, ei acuză că semnăturile lor ar fi fost falsificate şi au început să adreseze întrebări incomode pe această temă, atât conducerii sindicatului lor, cât şi unui consilier local, care în perioada în care deliberativul municipal emitea hotărârile contestate de poliţiştii locali era foarte activ în a-i mobiliza pe aceştia să lupte, inclusiv în justiţie, împotriva primarului Constantin Toma.

Vezi AICI sumele pe care le au de plătit poliţiştii locali avocatei Oana Tănăsică

DISTRIBUIȚI
loading...

4 COMENTARII

 1. sindicatul fraierilor,paznicilor care habar n-are de legislatia tocmai a fost tepuit de avocata diavolului
  risu’ plinsu daca mai si perdea procesul asa tovarasii paznici au de unde sa plateasca

 2. Caline,ce faci tata,te-ai dat la o parte si tu,pai nu erai tu ala care tuna si fulgra ca omenii sunt aruncati pe strada de ”satrap”,nu cereai si tu ”dreptate ”pentru ei,nu salutai tu ”deciziile corecte ale instantei”?Voi le-ati inoculat oamenilor ca au dreptate,fiti si acum alaturi de ei si explicati-le de ce vor pierde,sfatuiti-i corect,puteti ?

  • Stimate Domnule Crețu,
   Nu m-am exprimat niciodată în favoarea transformării Poliției Locale într-o instituție de binefacere, am susținut respectarea prevederilor legale și punerea în aplicare a deciziilor Curții de Conturi în ceea ce privește numărul maxim de angajați ai acestei instituții, proporțional cu numărul de locuitori ai municipiului.
   Polițiștii locali nu mai pot fi sfătuiți, în acest moment, decât să își plătească datoriile către avocat.

 3. Păi, i-a taxat subțire! Corect ar fi fost să le ia veniturile fiecăruia pe cel puțin 6 luni, că doar nu-și imaginează cineva că Tănăsica n-a uns angrenajul de la Ploiești! Și angrenaju-i complex, trebuie multă vaselină!

Comments are closed.