27 de ani
de presa libera
Vineri, Noiembrie 24, 2017 05:41 AM

Educatie

Politicienii prezenţi la deschiderea anului şcolar ar putea avea parte de surprize / Profesorii buzoieni, pregătiţi să picheteze Prefectura şi sediul PSD din Capitală

de Cristian IONESCU
Educatie  |
05.09.2017, 00:00
755

   Profesorii din toată ţara se pregătesc de proteste. Ieri, în cadrul Colegiului Naţional al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), s-a votat calendarul acţiunilor prin care cadrele didactice îşi manifestă nemulţumirea faţă de modul în care Guvernul ignoră hotărârile judecătoreşti privind salariile profesorilor, dar şi propunerii referitoare la pensionari şi legea salarizării unitare.

   La şedinţa de la Bucureşti a fost prezent şi liderul profesorilor buzoieni, Ion Dobre, cel care a dezvăluit pentru OPINIA care sunt principalele acţiuni la care vor recurge cadrele didactice din toată ţara.

   „În toată ţara vor avea loc acţiuni de stradă la nivel local. Membrii Colegiului Naţional au votat ca, pe data de 2 octombrie, în toată ţara, la aceeaşi oră, să aibă loc pichetări ale prefecturilor. De asemenea, s-a propus ca, pe parcursul zilelor de 4 şi 5 octombrie, să fie pichetat sediul central al PSD din Capitală. Se ia în calcul ca în aceleaşi zile să fie pichetat şi sediul Ministerului Educaţiei. Acestea nu vor fi însă singurele măsuri pe care le vom lua”, a declarat Ion Dobre, liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SÎP) Buzău.

Ce se va întâmpla în prima zi de şcoală

   Liderii sindicatelor din Educaţie urmează să redacteze o scrisoare cu revendicări pe care o vor prezenta celor din Guvern. Sindicaliştii din Învăţământ elimină în continuare varianta boicotării începutului de an şcolar, dar vor lua în calcul boicotarea discursurilor oamenilor politici care vor participa la festivităţile organizate în prima zi de şcoală.

   „Vrem ca în prima zi de şcoală să purtăm (n.r., profesorii) nişte semne distincte în semn de protest faţă de guvernanţi. Încă nu ştiu încă cum vor arăta. Poate vor fi ecusoane cu un slogan, poate vor fi banderole…Vrem ca, la festivităţile de deschidere a anului şcolar, să citim scrisoarea deschisă adresată partidelor aflate la guvernare, profitând de prezenţa oficialităţilor, a oamenilor politici care vin să facă baie de mulţime în curtea şcolilor”, a mai declarat Ion Dobre.

 

Comentarii

Pichetare profesori (05 Sep, 15:54)
Calomfirescu

Nu cred că profesorii buzoieni sunt capabili de asemenea lucruri. După ce le-am făcut niște salarii colosale și nu mai muncesc deloc, acuma le arde de pichetare. Poate lasăm iar PDL să ajungă la guvernare să le micșoreze din nou salariile!

Raspunde
Între mate sindicalism și securism (05 Sep, 20:41)
Sherlock Holmes

„Bă, vedeți că ne critică ăștia din opoziție că dăm pomeni fără să ni le ceară nimeni. Democrația a inventat mișcările de protest. Avem niște bani de dat și alții se zbat mai mult. Eu vreau să mai dăm ceva și la învățământ, că doar e prioritate națională, dar faceți și voi oleacă de gălăgie,înțelegeți?!”(Liviu Pop)

Raspunde
pichetare (06 Sep, 00:02)
keep teaching

Sa nu generalizam , totuși...se mai găsesc câțiva care vor totuși sa muncească!

Raspunde

Stiri Agerpres

O "ARtfel" de expoziție AGERPRES, de vineri la Palatul Suțu
Vineri, Noiembrie 24, 2017 05:25 AM

Agenția Națională de Presă AGERPRES organizează o "ARtfel" de expoziție de fotografie, care îmbină fotoreportajul, documentarul video și realitatea augmentată și care poate fi vizitată începând de vineri până pe 10 decembrie, la Palatul Suțu - Muzeul Municipiului București.

Opt bărbați, care pretind a fi nord-coreeni, găsiți pe o barcă eșuată în nordul Japoniei
Vineri, Noiembrie 24, 2017 04:33 AM

O barcă de lemn în care se aflau opt bărbați, care pretind a fi din Coreea de Nord, a eșuat în nordul Japoniei, a transmis vineri presa locală, citând poliția, informează agenția dpa.

DESTINAȚII DE WEEKEND - sfârșit de săptămână în București (evenimente culturale)
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:56 AM

Ediția cu numărul 24 a Târgului Internațional Gaudeamus - Carte de învățătură, continuă la sfârșitul acestei săptămâni, în Pavilionul Central Romexpo, ultima zi a manifestării fiind duminică, 26 noiembrie.

DOCUMENTAR: 45 de ani de la moartea inventatorului Henri Coandă
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:48 AM

Henri Coandă, creatorul primului avion cu reacție din lume, s-a născut la 7 iunie 1886, la București.

DOCUMENTAR: 90 de ani de la moartea omului politic Ion I. C. Brătianu
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:43 AM

Ion I.C. Brătianu s-a născut la 20 august 1864, în localitatea Florica, județul Argeș, fiind fiul lui Ion C. Brătianu, om politic, fruntaș al Revoluției de la 1848, al cărui nume este legat și de alte mari evenimente din istoria României, precum Unirea Principatelor (1859) sau Independența de stat (1877).

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Nov, 19:26 DORU CASCADORUL POLITIC
NEHOIANUL a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Ptr domnul LUCIDUL:Domnule chestia cu familia Corcodel este ciorba reincalzita.Dar sa revenim la DORU CASCADORUL=PROSTITUATA POLITICA=INTELECTUAL OBOSIT.Cat timp a fost presedinte PDL NEHOIU,partidul nu a avut o contabilitate clara si legala.Exista convorbiri telefonice de ale DOMNULUI DORU CASCADORU(predate deja la DNA),prin care ameninta daca nu primeste bani(efectiv).exista facturi cu reparatia masini personale ale domnului in cauza,decontate de firme agreate de dansul la aceea vreme,exista persoane in oras care au dat spaga domnului sa fie angajate la COMPANIA DE APA NEHOIU.Deci,vedeti domnule LUCIDUL UNDE CUM A FURAT DORU CASCADORU.Eu am dovezi ptr cea ce sustin
23 Nov, 18:54 Corectitudinea este un ideal, nicidecum o realitate!
Pixelu afumat a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Critica este naturală. Pupincureala este forțată. Nu m-ar mira ca lucidul să fie chiar forma de viață în cauză!
23 Nov, 18:26 Fiti corecți!
Lucidul. a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Pe Muzgoci nu il înjură altcineva decât familia de hoți Corcodel.Astia nu uita ca i-a dat jos de la ciolan .Cum si de ce lua șpăgi de la PDL?Domnu ziarist de ce lăsați sa fie denigrat un om serios cu o familie serioasă ca Muzgoci .A făcut multe pentru noi si este un om corect,ce a furat Muzgoci?Este scandalos,este rușinos .Prosti si lingăi se exprima aici.Pacat .Ma așteptam la altceva.
Google PageRank Checker