Protest şi la Buzău, sâmbătă seara, în Piaţa Dacia. Câteva zeci de buzoieni au manifestat, timp de două ore, începând cu ora 18,00, mobilizaţi prin intermediul reţelei de socializare Facebook. Aceştia au trigat lozinci împotriva guvernului şi a coaliţiei PSD-ALDE: ,,Nu vrem să fim conduşi de hoţi!”, ,,Justiţie, nu corupţie!”, ,,Rezistăm, nu cedăm!”, ,,Tudorel, demisia!” şi au afişat pancarte cu mesaje precum ,,Demisia!”, ,,Vrem Europa, nu dictatură!” şi ,,Ne-am săturat de hoţi şi agramaţi!”.

Printre protestatari s-a numărat şi responsabilul judeţean al comunităţii buzoiene RO100, Jeni Botez, care, începând orele prânzului s-a aflat în Piaţa Dacia pentru a lansa proiectul „Întrebăm România împreună”, o campanie a Platformei “România 100”, ,,de consultare naţională pentru viitorul României, având ca scop acela de a afla care sunt problemele şi priorităţile reale ale oamenilor pentru anii care vin”. ,,Proiectul se va desfăşura pe durata a o sută de zile, cu implicarea a peste o mie de voluntari din comunităţile locale <România 100>, şi îşi propune să strângă opinii şi propuneri de la cât mai mulţi cetăţeni. Proiectul are două mari componente: dezbateri publice şi chestionar, care va fi aplicat atât online cât şi în discuţii faţă în faţă. Dezbaterile vor avea loc în ţară, la oraş şi la sat, unde vom asculta părerile tinerilor, angajaţilor, pensionarilor, tuturor celor care vor să pună umărul la schimbarea României. Chestionarul online conţine întrebări esenţiale despre ce doresc românii pentru următorii zece ani. Va fi completat şi în discuţii directe, pe stradă, de către membrii şi voluntarii România 100”, a spus, pentru OPINIA, Jeni Botez.

DISTRIBUIȚI
loading...

3 COMENTARII

 1. A răsuflat în presă și „bomba” ce urmează să o detoneze șefii celor 2 partide ce urmează să guverneze în Italia: anularea datoriilor Italiei de 250 miliarde de euro față de BCE (Banca Centrală Europeană) de la Frankfurt. Ca ordin de mărime, marineru’ s-a împrumutat la FMI și BM aproximativ 20 miliarde de dolari, care au fost făcuți cadou băncilor străine.
  Acum se explică și reabilitarea de urgență a lui Berlusconi și declarațiile recente ale Ambasadorului Germaniei la București care afirmă că sunt lucruri mult mai importante decât lupta împotriva corupției. Evident, populiștii, naționaliștii italieni vor să-i lovească pe nemți acolo unde-l doare cel mai tare pe voinic, adică la pușculiță.

 2. Vai de noi și de noi și de alții ca noi!!! Asta ne-a fost soarta: să nu scăpăm cu una cu două de ideologiile extremiste, fasciste, comuniste, antisemite și alte asemenea. Vor veni și vremuri mai bune, când se va așterne liniștea peste pustiul țării adusă în părăsire de fiii ei.
  TOȚI „CORIFEII”ZILELOR NOASTRE NU SUNT CAPABILI DECÂT DE INVECTIVE, DENIGRĂRI, MANIPULĂRI ȘI MINCIUNI. NU MAI SUTEM ÎN STARE SĂ SEPARĂM NEGRUL DE ALB ȘI NICI BINELE DE RĂU.
  Am aflat o opinie interesantă pe care o public aici:„TRĂIM BINE DA NU NE DĂM SEAMA! SĂ VEDEȚI CE VA URMA!!!”

 3. Este de departe cea mai gândită campanie propagandistică de până acum. Sloganul este genial. Lasă să se înțeleagă că vătaful Dragnea este un dictator și se pune de-a curmezișul deciziilor stăpânilor de la brucsel, percepuți drept mântuitori ai bietei țărișoare, când de fapt mustăciosul teleormănean nu este decât un executant umil al deciziilor stăpânilor europeni, aceștia fiind adevărații dictatori. Dacă alăturăm și invențiile profesorașului de la Sibiu care afirmă că pesedeul vrea să ne scoată din Europa, neexistând în România, din păcate, nici cel mai firav curent eurosceptic avem dimensiunea diversionistă pe modelul pixelului albastru. Nu este adevărat ceea ce vedeți, ci adevărat este ceea ce vă spunem noi că vedeți!
  Campania este preventivă, să nu cumva să ajungă și în colonie „primăvara italiană”, unde euroscepticii M5S (Mișcarea de 5 stele) și Liga Nordului sunt pe punctul de a prelua puterea în Italia. Ca urmare a acestui fapt justiția italiană l-a reabilitat de urgență pe Berlusconi, penalul miliardar din Forza Italia fiind mult mai comestibil decât euroscepticii.
  Speranța mea spre normalizare nu se află la politicienii români ci la politicienii aflați în M5S, Lega Nord, Partidul Libertății din Austria, AfD (Alternativa pentru Germania) …

Comments are closed.