Lupta politică pe Valea Buzăului pare a nu ţine cont de nimic, nici măcar de relaţiile de rudenie. Cel puţin aşa rezultă dintr-o reacţie neaşteptată a fostului vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a Partidului Naţional Liberal Claudiu Voicu, ex-preşedinte al organizaţiei PNL Pătârlagele, care acum a izbutit performanţa de a se afla, în decurs de jumătate de ani, la a treia formaţiune politică pentru care combate pe partea dreaptă a eşichierului politic. Şi combate bine, fiind gata să îi cânte prohodul politic propriei surori, proaspăt aleasă în funcţia de preşe­dinte a organizaţiei liberale din oraşul Nehoiu.

Fără a-l suspecta de analfabetism funcţional, ci doar de o dorinţă nestăvilită de a face ceva valuri pentru a nu fi uitat de buzoieni, dorinţă care l-a împiedicat să citească cu atenţie şi să înţeleagă articolul ,,Cristina Tănăsescu, noul lider ales al PNL Nehoiu”, Claudiu Voicu ne-a trimis un drept la replică, via Messenger, prin care ţine morţiş să-şi îngroape politic propria soră. Astfel, el susţine că duminică, la conferinţa organizaţiei orăşeneşti a PNL Nehoiu – unde era aşteptat să fie prezent însuşi preşe­dintele Partidului Naţional Liberal Ludovic Orban, care însă nu a putut onora invitaţia –  nu au fost prezenţi nici măcar consilierii locali din localităţile de pe Valea Buzăului şi au fost aduşi, pentru ,,a face faţă cât de cât”, liberali din organizaţiile Râmnicu Sărat şi Săgeata. Mai mult, acesta susţine, în acelaşi text, că singurii li­deri ai ,,PNL-ului lui Romanescu” de pe Valea Buzăului sunt sora lui, la Nehoiu, şi tatăl lui, la Pătârlagele, care este şi consilier local.

Pentru conformitate, reproducem integral textul lui Claudiu Voicu, cu amendamentul că vom “cenzura” numele partidului din care face parte acesta, dat fiind că rostul unui drept la replică este de a aşeza lucrurile în matca lor normală, nicidecum a face campanie deşănţată unei anume formaţiuni politice.

,,În primul rând, după cum ştie toată lumea, duminică au fost alegeri la Nehoiu… Asta înseamnă că fosta organizaţie, <coincidenţă> este în acelaşi partid în care sunt eu acum… Oare <specialiştii PNL> de la Buzău chiar nu văd realitatea? Câte organizaţii PNL de pe Valea Buzăului au fost prezente duminică la <venirea lui Orban> la Nehoiu, la alegerea ca preşedintă a SURORII mele? Vă spun eu, niciuna… nici consilieri locali PNL de pe Valea Buzăului nu au fost, pentru că nu îl suportă pe Romanescu şi gasca USL-istă de lângă el… Vă daţi seama ce rău au ajuns ăştia, să aducă oameni de la Râmnic şi de la Săgeata ca să facă faţă cât de cât… Nu am înţeles de ce am stârnit amuzament (aşa cum aţi scris dvs. ironic), atunci când am spus că mă vor urma multe organizaţii, consilieri şi membri PNL. Eu văd că realitatea din teren îmi dă dreptate 100%… Pe mine mă cunosc oamenii ca un om care face politică de dreapta dintotdeauna, şi am fost întrebat, evident, de foarte mulţi cetăţeni, de ce am ales (CENZURAT!) Răspunsul meu a fost simplu şi argumentat: (CENZURAT!) este la Buzău adevăratul partid de dreapta, haideţi să ne uităm la membrii care-l alcătuiesc, PNL-ul la Buzău este <remorca> PSD, sau un PSD galben… Iar argumentele cele mai evidente sunt excluderea mai multor consilieri locali şi judeţeni care făceau OPOZIŢIE adevărată PSD-ului… Liderii PNL-ului lui Romanescu pe Valea Buzăului sunt sora mea, la Nehoiu, şi tatăl meu, la Pătârlagele, care este şi consilier local… Vă daţi seama ce <viziune politică are> Romanescu şi cât <de tare> este pe Valea Buzăului”, este textul dreptului la replică trimis de Claudiu Voicu pe Messenger.

În ceea ce ne priveşte, avem o singură precizare de făcut la textul de mai sus. ,,Amuzamentul” despre care se face vorbire în textul care l-a nemulţumit pe Voicu nu se referea la persoana sa. Iată pasajul incriminat: ,,Între timp, Claudiu Voicu a fost exclus din partid, iar conducerea organizaţiei judeţene a PNL a făcut, la jumătatea lunii aprilie, o mişcare surprinzătoare: a numit-o pe Tănăsescu preşedinte interimar al PNL Nehoiu, în condiţiile în care fratele ei care se lăuda, ori de câte ori se ivea ocazia, că are la detul mic toate organizaţiile liberale de pe Valea Buzăului, organizaţii, care, la o adică, ar fi gata să îl urmeze. Deşi a stârnit zâmbete şi, pe alocuri, chiar hohote de râs, decizia res­pectivă pare de bun augur, dat fiind că a tranşat, măcar temporar, problema scandalurilor din organizaţiile liberale de pe Valea Buzăului”.

Tănăsescu: ,,O mare porcărie, numai invenţii”    

În schimb, chiar dacă textul în cauză pare a fi parte a unui război fratricid în adevăratul sens al cuvântului, i-am cerut un punct de vedere şi noului preşedinte al organizaţiei liberale din Nehoiu, Cristina Tănăsescu. ,,Este o mare porcărie! Numai invenţii! Se pare că celor din formaţiunea politică în care activează fratele meu nu le-a picat deloc bine că PNL Nehoiu a dat dovadă de o asemenea mobilizare şi că a organizat conferinţa de alegeri. Delegaţii de la şedinţa de duminică au venit şi au votat pe bază de convocator. În ceea ce îl priveşte pe domnul preşe­dinte Orban, domnia-sa a fost invitat, dar nu a putut fi prezent la Nehoiu; oricum, am avut delegaţi de la Centru de primă mână: secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, şi secretarul general adjunct Cristi Barbu. Bineînţeles că în sală au fost şi invitaţi fără drept de vot, reprezentanţi ai organizaţiei de femei, ai organizaţiilor PNL din judeţ şi simpatizanţi”, ne-a spus Cristina Tănăsescu.

Reamintim că duminică, Cristina Tănăsescu, în vârstă de 31 de ani, profesor la Liceul Teoretic ,,Nicolae Iorga” din Nehoiu, a fost aleasă preşedinte al organizaţiei liberale nehoiene, după un interimat de şase luni la cârma acestei organizaţii. Cristina Tănăsescu, provenită din foştii democrat-liberali, dar trecută rapid în tabăra vechilor liberali pentru a obţine o funcţie în structura de conducere judeţeană, a pierdut, în noimebrie 2017, cursa pentru funcţia de preşedinte al Organizaţiei Femeilor Liberale – vacantată în urma demisiei consilierului judeţean Emilia Babiuc, şi ea ex-PDL – în favoarea unei reprezentante a aşa-zişilor liberali tradiţionali, Marieta Boloş.

DISTRIBUIȚI
loading...

6 COMENTARII

  1. Indiferent de partidul la care s-a aciuiat denigratorul PNL de pe Valea Buzăului, nu va putea–după afirmațiile făcute–decât să demonstreze cât de bine a procedat Biroul Județean PNL că l-a „citit” și exclus din partid. Un asemenea cap rătăcit, care-și reclamă sora, e sub limita suportabilității și se situiează într-o zonă a imoralului patologic!

  2. Nu a băgat nicio dihonie, totul e la înțelegere. Bineînțeles în defavoarea PNL. O sa vedeți circ ieftin pe la alegeri.

  3. politicieni de mucava stau si ma intreb pina cind oameni de la tara sunt asa indobitociti sa se incinte de un fleac si acesi alesi se imbogatesc vazind cu ochii

  4. Si nu numai acolo dar si pe valea Calnaului sau Slanicului, la campie, peste tot obiceiurile proaste au fost promovate de pe vremea celor mai nepotriviti indivizi ce s-au tot perindat la sefia orasului si judetului, Boscodeala si Mocanu.

  5. I-a stricat Mocanii, le-a sucit mintile de pe vremea cand mituiau cetatenii cu diferite atentii. Ba cu alimente, ba cu cipilici, cu ilustrate si felicitari de zile crestine, etc. Si multi si-au facut averi uriase, pe seama celor multi. Acum se cearta intre ei, care pe care, care sa fie sef, ca acolo se poate pradui mult

Comments are closed.