27 de ani
de presa libera
Sambata, Martie 25, 2017 23:50 PM

de Călin BOSTAN

Marea asfaltare electorală începe în forţă la anul

* Investiţiile P.I.D.U. şi B.E.R.D. vor fi în toi la alegerile locale de la vară

* Pe lângă ele, URBIS îşi aduce şi el timid contribuţia

Primăria Buzău a cerut decalarea cu două luni a investiţiilor din municipiu care vor fi executate prin Planul Integrat de Dezvoltare Urbană, aşa că acestea vor începe mai devreme, astfel încât lucrările de reabilitare a străzilor din cartierul Mihai Viteazul să fie în toi şi foarte aproape de finalizare exact la momentul oportun, respectiv alegerile locale din vara anului viitor, conform reţetei din cartierul Poştă, care şi-a dovedit succesul în urmă cu trei ani, la localele din anul 2008.

 |
31 Jul 2011
1717
de Călin BOSTAN

În luna spetembrie, liderii naţionali ai Uniunii Social-Liberale vor bate în cuie candidaturile comune pentru consiliile judeţene şi pentru primăriile municipiilor reşedinţă de judeţ, a declarat, joi, preşedintele organizaţiei judeţene a Partidului Social Democrat, primarul Constantin Boşcodeală. Apreciind că, la Buzău, alianţa socială „merge ca unsă” şi că aceasta „se aşează extraordinar de bine”, liderul P.S.D.

 

 |
31 Jul 2011
1692
de Călin BOSTAN

Nici nu a cântat cocoşul de şapte ori de la declaraţia liderului organizaţiei judeţene a Partidului Democrat Liberal, deputatul Cezar Preda, conform căreia între el şi primarul Boşcodeală nu este niciun blat, fapt care, însă, nu exclude un limbaj onorabil de ambele părţi – „V-am spus şi vă spun cu cea mai mare responsabilitate, nu am avut niciodată în viaţa mea vreun blat cu Boşcodeală. E drept însă, şi am văzut că şi dânsul face la fel, nu ne jignim” – că acesta din urmă l-a atacat în termeni nu tocmai bărbăteşti pe contracandidatul său la Primărie.

 

 |
31 Jul 2011
1572
de Călin BOSTAN

Lipsurile, sărăcia, dar şi sindromul caprei vecinului, au constituit principalele subiecte ale petiţiilor şi audienţelor primite, respectiv acordate de Executivul Consiliului Judeţean în prima jumătate a anului în curs, rezultă din raportul în acest sens prezentat plenului la şedinţa ordinară de marţi.

            Astfel, conform acestui raport, în perioada ianuarie-iunie 2011, s-a înregistrat un număr de 71 petiţii, soluţionarea a 53 dintre acestea fiind de competenţa Consiliului Judeţean Buzău, 17 petiţii au fost înaintate spre soluţionare altor autorităţi şi instituţii publice competente, iar una a fost clasată, conform prevederii legale conform căreia dacă un petiţionar adresează mai multe petiţii pe aceeaşi temă unei instituţii, acestea se conexează, iar răspunsul va face referire la toate petiţiile depuse.

 |
27 Jul 2011
1421
de Călin BOSTAN

* Structura este condusă, pe plan naţional, de către deputatul de Buzău Carmen Moldovan

Nou-înfiinţatul Forum Naţional al Ecologiştilor din Partidul Social Democrat organizează, la sfârşitul acestei săptămâni, prima sa reuniune regională, dedicată regiunii de nord-vest a ţării, care va avea loc la Oradea.

“Forumul este preocupat de toate problemele importante de mediu, nu numai de cele cu efect la nivel naţional. Am decis să organizăm reuniuni regionale pentru a analiza în detaliu problemele cu care se confruntă diferitele zone ale ţării, astfel încât să putem avea o imagine completă a situaţiei din ţară şi să putem genera soluţii corect calibrate pentru fiecare regiune”, afirmă deputatul P.S.D. de Buzău Carmen Moldovan, preşedintele acestei structuri naţionale.

 |
27 Jul 2011
1514
de Călin BOSTAN

* Victor Neciaev se războieşte cu Asociaţia de proprietari PT din Cartierul Dorobanţi II şi îi acuză pe Boşcodeală şi pe secretarul Nedelcu de neimplicare în această dispută

Scenă parcă desprinsă dintr-o comedie mută, ieri, în timpul şedinţei ordinare a Consiliului Local, când în Sala 24 a pătruns, la jumătatea lucrărilor, un bătrânel...

 |
27 Jul 2011
1924
de Călin BOSTAN

Referendumul având ca obiect consultarea cetăţenilor privind desfiinţarea judeţului Buzău va avea loc „în prima duminică după trecerea unui termen de cel puţin 20 de zile înainte de ziua desfăşurării acestuia, calculat de la data rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti” pe care instanţa de Contencios Administrativ a Curţii de Apel Ploieşti o va pronunţa...

 |
27 Jul 2011
1543
de Călin BOSTAN

* Dumitra Drăghici a fost propusă pentru acest titlu de preşedintele Victor Mocanu, la ultima şedinţă la care a participat înainte de pensionare

Secretarul general al Consiliului Judeţean, Dumitra Drăghici, care a participat, ieri, la şedinţa ordinară a deliberativului, pentru ultima oară în această calitate, dat fiind faptul că se va pensiona, este prima propunere, avansată de preşedintele Victor Mocanu, de cetăţean de onoare al judeţului Buzău, conform regulamentului în acest sens, adoptat, cu unanimitate de voturi, cu câteva minute înainte.

 |
25 Jul 2011
1567
de Călin BOSTAN

Doi pensionari la schimb cu un funcţionar public

* Preşedintele Consiliului Judeţean a votat împotriva unei hotărâri promovate de el însuşi

Consiliul Judeţean a adoptat, ieri, în unanimitate, proiectul de hotărâre privind eliberarea din funcţie, la solicitarea acestuia, a directorului general adjunct economic al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Cecilia Vişteanu, solicitarea de eliberare din funcţie fiind motivată prin încetarea, cu data de 1 octombrie 2011, a cumulului pensiei cu salariul.

 |
25 Jul 2011
1901
de Călin BOSTAN

Funcţia de director general al DGASPC, deţinută de Claudia Roşioru, va deveni una publică, nu contractuală

O dispută mai veche, datând de la sfârşitul lunii februarie, dintre prefectul Paul Beganu şi preşedintele Consiliului Judeţean, Victor Mocanu, este pe cale de a fi tranşată, astăzi, la şedinţa ordinară a miniparlamentului judeţean, cu maximă probabilitate în sensul indicat la acea dată de reprezentantul ”Casei Albe”.

 

 |
24 Jul 2011
1875
de Călin BOSTAN

* El susţine că rezultatele sondajelor de opinie făcute publice de P.S.D. sunt ”poveşti de adormit copiii”

     Liderul organizaţiei judeţene a Partidului Democrat Liberal, deputatul Cezar Preda, a reluat, în cadrul unei conferinţe de presă, tema blatului pe care adversarii politici susţin că l-ar fi făcut cu primarul Constantin Boşcodeală la alegerile din vara anului 2008, când P.D.L. l-a nominalizat drept canditat la Primărie pe fostul viceprimar Constantin Ionescu, în prezent membru al Partidului Naţional Liberal.

 

 |
24 Jul 2011
1450
de Călin BOSTAN

Cea mai modernă secţie de dializă din România prinde contur

Consiliul Judeţean ar putea face astăzi un nou pas către materializarea proiectului legat de deschiderea unei noi secţii de hemodializă în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă, secţie care, conform preşedintelui Victor Mocanu, va deveni cea mai modernă din România. Astfel, pe ordinea de zi a şedinţei ordinare din această dimineaţă a fost inclus proiectul de hotărâre privind aprobarea concesionării unei suprafeţe de teren de 2.078 metri pătraţi din terenul aferent Spitalului Judeţean de Urgenţă către societatea cu capital elen ”International HealtCare System” în vederea construirii unui centru medical de dializă.

 |
24 Jul 2011
2230
de Călin BOSTAN

* Obligativitatea uniformei şcolare şi interzicerea accesului minorilor în baruri sunt unele dintre acestea

Deputatul democrat-liberal Cezar Preda este convins că, de la toamnă, se va introduce obligativitatea uniformelor şcolare, chiar dacă proiectul său de lege în acest sens a fost privit cu reticenţă de către Ministerul Educaţiei, care a anunţat că nu susţine o asemenea iniţiativă, în momentul discutării sale în comisiile de specialitate ale Senatului. Parlamentarul buzoian a mai spus că examenele desfăşurate în această vară în sistemul de învăţământ românesc readuc în actualitate şi o altă propunere legislativă a sa, respectiv interzicerea accesului minorilor în localuri de alimentaţie publică după ora 21,00, de duminică seara până joi seara.

 |
23 Jul 2011
2799
de Călin BOSTAN

Liderul (deocamdată neîncoronat) al Uniunii Naţionale pentru Progresul României la nivelul judeţului, senatorul ex-P.S.D. şi ex-P.C. Ion Vasile, duce, în aceste zile, o campanie susţinută de racolare a primarilor din judeţ care, la un moment dat, i-au fost fideli, pentru a putea înjgheba, măcar la nivelul promisiunilor de înregimentare în U.N.P.R. înaintea localelor din 2012, o structură teritorială a ”partidului generalilor”.

 

 |
23 Jul 2011
1572
de

* Liderul Cezar Preda spune că va deveni primar al Buzăului, iar Râmnicul va avea primar democrat-liberal

Organizaţia judeţeană a Partidului Democrat Liberal se află, oficial, în campanie electorală în vederea algerilor locale din vara anului viitor, a anunţat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, liderul acesteia, deputatul Cezar Preda. Sursa citată a mai afirmat că, pentru acest scrutin, targetul organizaţiei pe care o conduce este obţinerea preşedinţiei Consiliului Judeţean, a primăriilor municipiilor Buzău şi Râmnicu Sărat, precum şi a încă altor 38 de primării din comunele judeţului.

 |
23 Jul 2011
1899
de Călin BOSTAN

* Cele două administraţii locale ar avea nevoie de 35 miliarde lei vechi pentru a acoperi necesarul până la sfârşitul anului

Primăriile din judeţ au început, deja, să se plângă, la Instituţia Prefectului, că au ajuns la fundul sacului în ceea ce priveşte fondurile pentru indemnizaţiile persoanelor cu handicap, precum şi pentru salariile însoţitorilor acestora, a declarat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, prefectul Paul Beganu.

 

 |
21 Jul 2011
1534

Stiri Agerpres

Peste 5.000 de copii din corurile Cantus Mundi au cântat pentru Ora Pământului în 19 județe
Sambata, Martie 25, 2017 23:40 PM

Peste 5.000 de copii din 19 județe ale României au sărbătorit sâmbătă seară Ora Pământului cântând împreună, în cadrul Programului Național Cantus Mundi, evenimentul desfășurându-se simultan, în intervalul orar 20,30-21,30.

Handbal masculin: Liga Națională - Victorii pe linie ale oaspeților
Sambata, Martie 25, 2017 23:27 PM

CS Dinamo București, HC Odorhei, HC Vaslui și AHC Dunărea Călărași au câștigat meciurile desfășurate sâmbătă, în deplasare, în etapa a 25-a a Ligii Naționale de handbal masculin.

Stephen Hawking a apărut la Hong Kong sub forma unei holograme
Sambata, Martie 25, 2017 23:13 PM

Celebrul fizician Stephen Hawking s-a adresat vineri unui auditoriu din Hong Kong sub forma unei holograme, utilizând o tehnologie care câștigă tot mai mult teren în politică, divertisment și afaceri, relatează AFP.

Handbal feminin: CSM București, la un pas de un nou titlu de campioană
Sambata, Martie 25, 2017 22:57 PM

CSM București a învins-o pe CS Măgura Cisnădie cu scorul de 30-21 (18-12), sâmbătă, în deplasare, într-un meci din etapa a 22-a a Ligii Naționale de handbal feminin.

Indignare a Turciei după o manifestație la Berna împotriva lui Erdogan; însărcinatul cu afaceri elvețian, convocat
Sambata, Martie 25, 2017 22:34 PM

Turcia a protestat cu putere sâmbătă pe lângă autoritățile elvețiene pe subiectul unei manifestații pro-kurde la Berna în timpul căreia un banner chemând la "uciderea lui Erdogan" ar fi fost desfășurat, potrivit autorităților de la Ankara, citate de AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
25 Mar, 13:09 POLITIA LOCALA
POPESCU LEONTIN a comentat pentru articolul Poliţiştii locali angajaţi ilegal, cu un pas mai aproape de concediere:
DEOARECE UNITATIILE PARTICULARE LUCREAZA CU UN TARIF FOARTE MIC PE CIND UNITATIILE DE STAT PRESTATOARE DE SERVICI LUCTREZA DUPA NORME LEGE .
25 Mar, 13:06 politia locala referitor
popescu leontin a comentat pentru articolul Poliţiştii locali angajaţi ilegal, cu un pas mai aproape de concediere:
Referitor la HAUSUL CARE EXISTA INTRE POLITIA LOCALA POLITIA NATIONALA SI DIRECTIILE PUBLICE DE PAZA ALE STATULUI SINT URMATOARELE . DATORITA UNITATIILOR DIN TARA PRIN DESFINTAREA CORPURIILOR GARDIENILOR PUBLICI SA AJUNS LA HAUS
25 Mar, 08:39 ???
Virgil a comentat pentru articolul Cum a încercat Neagu să îl execute public pe Toma, dar gloanțele l-au nimerit pe Tescaru:
Au inceput lucrarile de primavara in fata locuintei lui Neagu, la Poieni, pe banii primariei. La restul populatiei cand incepe?
Google PageRank Checker