26 de ani
de presa libera
Joi, Februarie 23, 2017 11:33 AM

de Călin BOSTAN

Preşedintele Consiliului Judeţean, Victor Mocanu, a declarat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că implicarea proiectului ”Drumul Vinului” în scandalul legat de sistarea temporară, de către Comisia Europeană, a tuturor finanţărilor pentru proiectele din cadrul programului de îmbunătăţire a infrastructurii regionale şi locale de transport, ca fiind ”o gogoaşă”, ”un lucru voit, făcut cu scopuri neortodoxe.

 |
26 Jun 2011
1575
de Călin BOSTAN

Deputatul P.S.D. Adrian Mocanu a scos,  la nunta organizată cu două săptămâni în urmă, 33.400 de euro şi 205.000 de lei, potrivit declaraţiei de avere actualizate, postate pe site-ul Camerei.

 

 

 |
26 Jun 2011
2054
de Călin BOSTAN

Inspectorii Camerei de Conturi au descoperit, în urma unui control încheiat în anul 2007, un prejudiciu adus bugetului local de 6,787 miliarde lei vechi

Adică vreo 4,5 kilometri de asfalt, raportat la necesităţile actuale ale comunei

 |
26 Jun 2011
3778
de

* Constantin Boşcodeală şi afaceristul Laurenţiu Dobrică s-au certat

* Urbis, un preţ prea mare cerut primarului în contul asfaltului

Relaţia strânsă dintre primarul Constantin Boşcodeală şi afaceristul Laurenţiu Dobrică, preşedinte, respectiv vicepreşedinte la PSD Buzău, este, se pare, de domeniul trecutului.

 |
23 Jun 2011
4556
de Călin BOSTAN

Consilierii judeţeni ai Partidului Democrat Liberal vor cere demisia preşedintelui Victor Mocanu, în cazul în care comisia de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului va confirma aspectele negative cuprinse în raportul de audit al Comisiei Europene legate de derularea proiectului „Drumul Vinului”, a declarat secretarul general al P.D.L. Buzău, Liviu Mocanu.

 

 |
23 Jun 2011
1855
de Călin BOSTAN

* Prefectul a atacat hotărârea în instanţă, decizia Consiliului Judeţean este suspendată, iar primul termen al procesului este 19 octombrie

     

 |
22 Jun 2011
1722
de Călin BOSTAN

Proiectul de hotărâre promovat de preşedintele Consiliului Judeţean, Victor Mocanu, privind organizarea, în data de 17 iulie, a unui referendum local având ca obiect preconizata desfiinţare a judeţului Buzău, în urma unei noi organizări administrativ-teritoriale a ţării, a fost votat, în cadrul şedinţei extraordinare a miniparlamentului judeţean, cu votul celor 21 de consilieri prezenţi, toţi aparţinând celor două formaţiuni componente ale Uniunii Social-Liberale reprezentate la acest nivel, Partidul Social Democrat şi Partidul Naţional Liberal.

 |
22 Jun 2011
1628
de Călin BOSTAN

* În urma auditului din această primăvară, Comisia Europeană a tăiat finanţările pentru Axa 2 a Programului Operaţional Sectorial

* Autorităţile române au sesizat, în cazul contractului privind “Drumul Vinului”, Departamentul de Luptă Antifraudă

 |
21 Jun 2011
2413
de Călin BOSTAN

* Consilierii Partidului Democrat Liberal nu se vor prezenta la şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean de astăzi

Consilierii judeţeni ai Partidului Democrat Liberal nu vor participa, astăzi, la şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean, convocată de preşedintele Victor Mocanu.

 |
21 Jun 2011
1406
de Călin BOSTAN

Deşi liderul P.D.L. Cezar Preda a susţinut că nu a făcut vreun blat în politica locală

Secretarul general al organizaţiei judeţene a Partidului Naţional Liberal şi fost viceprimar, Constatin Ionescu, candidat, în anul 2008, al Partidului Democrat, la funcţia de primar al municipiului Buzău, reacţionează la afirmaţiile liderului buzoian al P.D.L., deputatul Cezar Preda, conform cărora nu ar fi făcut niciun blat în politica locală. Într-o conferinţă de presă susţinută la Buzău, Cezar Preda a negat acuzaţiile, care circulă prin mediul politic, la nivel de zvon, cum că l-ar fi abandonat pe Constantin Ionescu în timpul campaniei electorale pentru Primăria municipiului.

 |
21 Jun 2011
1608
de Călin BOSTAN

Comasarea comunelor, mai precis desfiinţarea acelor primării aflate în pragul falimentului, întrucât nu sunt în stare să asigure, din resurse proprii, nici măcar salariile angajaţilor, şi, cu atât mai puţin, să atragă fonduri europene pentru derularea unor programe de dezvoltare, nu va avea loc înainte de momentul alegerilor locale din anul 2016, a declarat preşedintele organizaţiei judeţene a Partidului Democrat Liberal, deputatul Cezar Preda. “Nicio unitate administrativă de la judeţ în jos nu se modifică până în 2016. Pe 2012, se vor face alegeri la comune, oraşe şi municipii exact pe aceeaşi structură administrativă”, a spus acesta, în cadrul unei conferinţe de presă.

 |
21 Jun 2011
2585
de Călin BOSTAN

* Prerogativele sale vor fi preluate, până la alegeri, de viceprimarul Vasile Bănică

Primarul comunei Calvini, social-democratul Valeriu Bîtu, a fost demis, ieri, din funcţie, ca urmare a emiterii, de către prefectul Paul Beganu, a unui ordin prin care se constată încetarea de drept a mandatului acestuia.

 |
20 Jun 2011
2946
de

* Preşedintele CJ a convocat consilierii în şedinţă extraordinară mâine, pentru a vota organizarea referendumului privind reîmpărţirea administrativ-teritorială

* Prefectul a anunţat că va ataca decizia în Contencios

 |
20 Jun 2011
1723
de Călin BOSTAN

* Liderul pedelist buzoian a taxat, astfel, ameninţările pe care preşedintele P.N.L. le-a adresat instituţiilor statului care trebuie să aplice legea

 |
20 Jun 2011
1311
de Călin BOSTAN

„Asumarea răspunderii nu este atributul P.D.L., ci al coaliţiei”

* Senatorul Viorel Constantinescu este convins că U.D.M.R. nu va ieşi de la guvernare

 

 

 |
18 Jun 2011
2492
de

Cotidianul nostru a ajuns în exclusivitate în posesia rezultatelor sondajelor de opinie făcute de USL, din care se pare că senatorul Cristinel Bîgiu va fi candidatul USL în cursa pentru câştigarea fotoliului de Preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău.

 |
18 Jun 2011
2887

Stiri Agerpres

Kovesi: Eforturile justiției trebuie susținute de stabilitatea cadrului legislativ și instituțional pentru a fi eficiență în combaterea corupției
Joi, Februarie 23, 2017 11:20 AM

Eforturile sistemului de justiție trebuie susținute de stabilitatea cadrului legislativ și instituțional pentru a avea eficiență în combaterea corupției, a declarat joi procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi.

Băsescu,despre Toader: Mă întreb dacă va fi capabil să încalce legea pentru a da satisfacție celor care l-au numit
Joi, Februarie 23, 2017 11:17 AM

Președintele PMP, senatorul Traian Băsescu, a afirmat, legat de nominalizarea lui Tudorel Toader la Justiție, că există un avantaj, întrucât acesta "știe carte", dar se întreabă totodată dacă Toader "va fi capabil să încalce legea pentru a oferi satisfacție celor care l-au numit'.

Vasilescu (BNR): România a pierdut bătălia cu lucrul bine făcut; dacă vrem dezvoltare, trebuie să repornim bătălia
Joi, Februarie 23, 2017 11:15 AM

Președintele României a obosit de multă vreme să mai repete sloganul cu care a câștigat alegerile, pentru că bătălia cu lucrul bine făcut a fost pierdută, iar dacă vrem dezvoltare trebuie să repornim bătălia, susține Adrian Vasilescu, consilier de strategie la Banca Națională a României.

Comisia Europeană dorește să afle opiniile celorlalte țări membre privind statul de drept în Polonia
Joi, Februarie 23, 2017 11:07 AM

Comisia Europeană va încerca să afle opiniile celorlalte țări membre ale Uniunii Europene cu privire la eventuale noi măsuri contra Poloniei în disputa de peste un an cu Varșovia referitoare la statul de drept, au declarat miercuri, pentru Reuters, oficiali din executivul comunitar.

Numărul maxim de locuri în unitățile de tratament balnear ale Casei Naționale de Pensii este de 56.394, în 2017
Joi, Februarie 23, 2017 11:03 AM

Unitățile aflate în proprietatea Casei Naționale de Pensii Publice vor asigura anul acesta un număr maxim de 56.394 locuri pentru tratament balnear, conform unui proiect de Hotărâre publicat pe site-ul Ministerului Muncii.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Feb, 09:31 Clipa de sinceritate
ionescu o. a comentat pentru articolul Ministrul Educaţiei a trimis Corpul de Control la Inspectoratul Şcolar Buzău:
Aici, ca într-n spectacol rulează filmul „Clipa de sinceritate”. Actorii-autori își spun oful, fiecare împotriva cui dorește...Se fac și mici caracterizări ale personajelor încriminate. Să nu se supere Lazăr dar mi-a plăcut comparația Paulistei „contabil sub acoperire!”Tot în top este și exorcizarea de la Nenițescu...Și totuși...de unde atâta obidă și venin, care-i sursa generatoare a atâtor injurii și nemulțumiri? Răspunsul sigur e în titlul „filmului”: lipsește clipa de sinceritate în școli. Cu adevărat nu cârâie nimeni acolo ci aici!Atitudinea noastră în timpul pe care-l străbatem acum, este în contradicție cu cerințele și nevoile actuale. Ba aș merge mai departe afirmând că unele carențe, evidente și aici, nu ne avantajează și pun în evidență lacune informaționale, supărări mocnite, gânduri și spirite reprimate..Partea proastă este că nu se discută decât „în treacăt”despre soluții sau se cere să vină alții să le ofere. Sunt probleme? De aceea suntem, fiecare unde suntem, ca să le rezolvăm.
23 Feb, 09:24 Control mai amplu
Profesor 4 a comentat pentru articolul Ministrul Educaţiei a trimis Corpul de Control la Inspectoratul Şcolar Buzău:
Corpul de control ar trebui sa verifice si cum se desfasoara programul de invatamant la clasele de scoala profesionala dar mai ales in acele licee avand clase de seral. Acesti elevi nu participa la 5% din orele planificate prin orar, altii nu frecventeaza .Situatia scolara se incheie fara participare la activitati.Lipsa totala de cunostinte. Acesta este viitorul societatii. I.S.j stie , nu se iau masuri. Poate acest corp de control verifica si acest aspect. Speram.
23 Feb, 08:44 Bine zis!
ionescu o. a comentat pentru articolul Dubla măsură din Partidul Social Democrat:
Bine zis, domnule, „maimuțoi de serviciu”...Poate așa se mai luminează poporul că la PSD numai „dubla măsură” funcțonează//
Google PageRank Checker