26 de ani
de presa libera
Joi, Februarie 23, 2017 11:31 AM

de Călin BOSTAN

Rata de promovabilitate a examenului de bacalaureat, a fost, la nivelul judeţului Buzău, de 53,2 la sută, faţă de 65,7 la sută anul trecut. Peste 1.836 de candidaţi au fost respinşi, iar cei mai mulţi elevi au obţinut la examenul de bacalaureat note cuprinse între 7,00 şi 7,99. Cele mai bune rezultate au fost obţinute la Liceul pentru Deficienţi de Vedere, unde rata de promovabilitate a fost de sută la sută.

 |
04 Jul 2011
1535
de

Scandalul de trafic de influenţă, în care a fost implicat împreună cu primarul din Glodeanu Siliştea, a însemnat şi sfârşitul carierei de poliţişt pentru şeful postului de poliţie din localitate, agentul şef Gheorghe Apostol.

Acesta şi-a înaintat demisia în cursul zilei de vineri, imediat după ce a fost audiat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău, unde a fost adus în cursul dimineţii de către lucrătorii de la DGA., demisie ce a fost aprobată de conducerea IPJ.

 |
02 Jul 2011
4743
de Călin BOSTAN

     Data de 13 iulie va fi una cu ghinion pentru clasa politică românească actuală, întrucât ea va constitui momentul naşterii, cu acte în regulă, a celui mai tânăr şi puternic partid al momentului, crede secretarul general al organizaţiei râmnicene a Partidului Poporului-Dan Diaconescu, Cornel Tudose.

 |
02 Jul 2011
1935
de Călin BOSTAN

* Liderul judeţean Gheorghe Vlase susţine că acesta a provocat numai stricăciuni la P.C. Buzău

Prezenţa meteorică în fruntea organizaţiei judeţene a Partidului Conservator a produs acesteia mai multe stricăciuni decât beneficii, a declarat, în cadrul unei conferinţa de presă, liderul P.C. Buzău, Gheorghe Vlase, posesorul unei noi împuterniciri pentru interimatul la cârma conservatorilor până la organizarea unei conferinţe judeţene.

 |
02 Jul 2011
1665
de

Prin această, mişcare, social democraţii misează pe atragerea de voturi din rândul “verzilor”

Deputatul PSD Carmen Moldovan a fost aleasă sâmbătă, 2 iulie, în funcţia de preşedinte al Forumului Naţional al Ecologiştilor (FNE), o platformă de comunicare şi dezbatere din cadrul partidului.

 |
02 Jul 2011
3678
de Călin BOSTAN

B.E.R.D. va finanţa cu 30 milioane euro reabilitarea a 94 străzi din municipiu

Municipalitatea buzoiană va putea reabilita 46 kilometri de străzi – dintr-un total de 172 kilometri – după ce Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare va aproba acordarea unui credit furnizor cu acest scop. Lucrarea va viza un număr de 94 de străzi din municipiu, cu trotuarele aferente, şi va costa 123,5 milioane lei, respectiv 29.967.480 euro.

 

 |
29 Jun 2011
2431
de Călin BOSTAN

Directorul Colegiului Naţional B.P.Hasdeu, profesorul Ionel Banu, a depus, ieri, jurământul în calitate de consilier local, la şedinţa ordinară a miniparlamentului municipal. Profesorul liberal îl înlocuieşte – atât în funcţia de consilier, cât şi în cea de membru al Comisiei de muncă şi protecţie socială - pe colegul său de partid, psihologul Petrică Alexa, demisionat din Consiliul Local din motive personale.

 |
29 Jun 2011
3444
de Călin BOSTAN

”Un nou soi de lichelism şi-a făcut apariţia după 20 de ani şi ne întrebăm dacă nu cumva e mai rău sau cel puţin mai trist acest soi, promovat acum de tinerii politicieni, decât cel al bătrânilor comunişti. Şmecheria, insolenţa şi lipsa principiilor nu vă fac, domnilor Ponta, Negoiţă, Rizea, Bănicioiu şi Şova, nici mai lideri, nici mai bărbaţi. Banii, pe care i-aţi făcut prin diverse combinaţii de <băieţi de centru>, nu vă dau dreptul să profitaţi de copiii mai amărâţi, fascinaţi de luminile scenei”, se arată, într-un comunicat de presă remis redacţiei de către Organizaţia de Tineret a Partidului Democrat Liberal Buzău, intitulat ”Apel al tinerilor din O.T.P.D.L. către tinerele lichele”.

 

 |
29 Jun 2011
1459
de Călin BOSTAN

Preşedintele Traian Băsescu l-a atacat, din nou, miercuri seară, în public, pe liderul organizaţiei judeţene a Partidului Democrat Liberal, Cezar Preda, în cadrul unui interviu transmis, aseară, de postul 10 TV. Şeful statului, prezent la emisiunea ”Naşul”, a răspuns unei ”întrebări cu răspuns plătit” adresată de moderatorul Radu Moraru, referitoare la numele politicianului democrat-liberal care l-a dezamăgit cel mai mult: ”Cezar Preda.

 |
29 Jun 2011
1712
de Călin BOSTAN

Aproape întreaga sumă este alocată dezvoltării

     Bugetul de funcţionare a Consiliului Judeţean a fost diminuat cu suma de 8,65 milioane lei.

 

 |
28 Jun 2011
1627
de Călin BOSTAN

Senatorul Ion Vasile a devenit, ieri, la prânz, membru al Uniunii Naţionale pentru Progresul României, preluând, totodată, şefia organizaţiei judeţene, ne-au precizat surse neoficiale din cadrul formaţiunii politice conduse de ministrul Gabriel Oprea.

 |
28 Jun 2011
3086
de Călin BOSTAN

Afirmă deputatul Ioan Oltean, secretarul general al Partidului Democrat Liberal

 

 

 

 |
28 Jun 2011
2202
de Călin BOSTAN

Preşedintele Consiliului Judeţean, Victor Mocanu, ne-a declarat, ieri, că, deocamdată, nu renunţă la organizarea referendumului local menit a consulta buzoienii în legătură cu oportunitatea desfiinţării judeţului şi înglobarea acestuia într-o nouă structură administrativ-teritorială.

 |
28 Jun 2011
1528
de Călin BOSTAN

Contractul privind finanţarea acestora, în valoare de 218,236 milioane lei, a ajuns, luni, în posesia oficialilor Consiliului Judeţean

 

 

 |
28 Jun 2011
2196
de Călin BOSTAN

El a anunţat, ieri, drept sigură, candidatura sa din partea U.S.L. la preşedinţia Consiliului Judeţean

Contracandidatul său liberal, senatorul Cristinel Bîgiu, îl contrazice, susţinând că nu se ştie nimic precis înainte de data de 15 iulie

 

 

 |
26 Jun 2011
1915
de Călin BOSTAN

În raportul de verificare pe anul trecut, au fost constatate 17 nereguli, în final toate remediate

După nici două luni de la publicarea acestuia, Comisia Europeană a sistat finanţările pentru nereguli constatate inclusiv la proiectul buzoian

 |
26 Jun 2011
1460

Stiri Agerpres

Kovesi: Eforturile justiției trebuie susținute de stabilitatea cadrului legislativ și instituțional pentru a fi eficiență în combaterea corupției
Joi, Februarie 23, 2017 11:20 AM

Eforturile sistemului de justiție trebuie susținute de stabilitatea cadrului legislativ și instituțional pentru a avea eficiență în combaterea corupției, a declarat joi procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi.

Băsescu,despre Toader: Mă întreb dacă va fi capabil să încalce legea pentru a da satisfacție celor care l-au numit
Joi, Februarie 23, 2017 11:17 AM

Președintele PMP, senatorul Traian Băsescu, a afirmat, legat de nominalizarea lui Tudorel Toader la Justiție, că există un avantaj, întrucât acesta "știe carte", dar se întreabă totodată dacă Toader "va fi capabil să încalce legea pentru a oferi satisfacție celor care l-au numit'.

Vasilescu (BNR): România a pierdut bătălia cu lucrul bine făcut; dacă vrem dezvoltare, trebuie să repornim bătălia
Joi, Februarie 23, 2017 11:15 AM

Președintele României a obosit de multă vreme să mai repete sloganul cu care a câștigat alegerile, pentru că bătălia cu lucrul bine făcut a fost pierdută, iar dacă vrem dezvoltare trebuie să repornim bătălia, susține Adrian Vasilescu, consilier de strategie la Banca Națională a României.

Comisia Europeană dorește să afle opiniile celorlalte țări membre privind statul de drept în Polonia
Joi, Februarie 23, 2017 11:07 AM

Comisia Europeană va încerca să afle opiniile celorlalte țări membre ale Uniunii Europene cu privire la eventuale noi măsuri contra Poloniei în disputa de peste un an cu Varșovia referitoare la statul de drept, au declarat miercuri, pentru Reuters, oficiali din executivul comunitar.

Numărul maxim de locuri în unitățile de tratament balnear ale Casei Naționale de Pensii este de 56.394, în 2017
Joi, Februarie 23, 2017 11:03 AM

Unitățile aflate în proprietatea Casei Naționale de Pensii Publice vor asigura anul acesta un număr maxim de 56.394 locuri pentru tratament balnear, conform unui proiect de Hotărâre publicat pe site-ul Ministerului Muncii.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Feb, 09:31 Clipa de sinceritate
ionescu o. a comentat pentru articolul Ministrul Educaţiei a trimis Corpul de Control la Inspectoratul Şcolar Buzău:
Aici, ca într-n spectacol rulează filmul „Clipa de sinceritate”. Actorii-autori își spun oful, fiecare împotriva cui dorește...Se fac și mici caracterizări ale personajelor încriminate. Să nu se supere Lazăr dar mi-a plăcut comparația Paulistei „contabil sub acoperire!”Tot în top este și exorcizarea de la Nenițescu...Și totuși...de unde atâta obidă și venin, care-i sursa generatoare a atâtor injurii și nemulțumiri? Răspunsul sigur e în titlul „filmului”: lipsește clipa de sinceritate în școli. Cu adevărat nu cârâie nimeni acolo ci aici!Atitudinea noastră în timpul pe care-l străbatem acum, este în contradicție cu cerințele și nevoile actuale. Ba aș merge mai departe afirmând că unele carențe, evidente și aici, nu ne avantajează și pun în evidență lacune informaționale, supărări mocnite, gânduri și spirite reprimate..Partea proastă este că nu se discută decât „în treacăt”despre soluții sau se cere să vină alții să le ofere. Sunt probleme? De aceea suntem, fiecare unde suntem, ca să le rezolvăm.
23 Feb, 09:24 Control mai amplu
Profesor 4 a comentat pentru articolul Ministrul Educaţiei a trimis Corpul de Control la Inspectoratul Şcolar Buzău:
Corpul de control ar trebui sa verifice si cum se desfasoara programul de invatamant la clasele de scoala profesionala dar mai ales in acele licee avand clase de seral. Acesti elevi nu participa la 5% din orele planificate prin orar, altii nu frecventeaza .Situatia scolara se incheie fara participare la activitati.Lipsa totala de cunostinte. Acesta este viitorul societatii. I.S.j stie , nu se iau masuri. Poate acest corp de control verifica si acest aspect. Speram.
23 Feb, 08:44 Bine zis!
ionescu o. a comentat pentru articolul Dubla măsură din Partidul Social Democrat:
Bine zis, domnule, „maimuțoi de serviciu”...Poate așa se mai luminează poporul că la PSD numai „dubla măsură” funcțonează//
Google PageRank Checker