27 de ani
de presa libera
Marti, Noiembrie 21, 2017 14:09 PM

de Călin BOSTAN

Primăria continuă investițiile pentru modernizarea rețelei de termoficare a municipiului, Buzăul urmând să beneficieze, după încheierea reabilitării unor rețele secundare din zona centrală și din cartierul Dorobanți, de cel mai modern sistem de producere și distribuție a energiei termice.

 

 |
01 Aug 2011
2348
de Călin BOSTAN

Prefectul Paul Beganu a înaintat acțiune în Justiție în acest sens, întrucât consilierii nu au adoptat nicio hotărâre în ultimele trei luni

Consiliul Local Berca ar putea fi dizolvat, după ce prefectul Paul Beganu a înaintat o acțiune în Justiție.

 |
01 Aug 2011
1929
de Călin BOSTAN

Coaliția de guvernare nu trebuie să se abată, promițând lucruri care nu pot fi realizate, a declarat, la Radio France Internationale, liderul organizației buzoiene a Partidului Democrat Liberal, deputatul Cezar Preda. El susține că Guvernul actual nu are dreptul să devieze spre populism și spune că speră că măsurile de austeritate vor aduce, într-un final, și beneficii pentru populație.

 |
01 Aug 2011
1666
de Călin BOSTAN

Războiul Prefectură-Consiliul Județean, din nou pe două fronturi

Prefectul Paul Beganu a anunțat, ieri, în cadrul unei conferințe de presă, că a adresat executivului Consiliului Județean solicitarea de a revoca două dintre hotărârile adoptate la ședința ordinară de miercuri.          

 |
01 Aug 2011
1510
de

Instituirea managementului  privat la Spitalul Județean-praf în ochii lumii, directorul Nicolescu fiind, potrivit unor surse, “omul de casă” al președintelui CJ.

Agitație mare printre angajații Spitalului Județean, la sfârșitul săptămânii trecute.

 |
01 Aug 2011
2708
de Călin BOSTAN

Marea asfaltare electorală începe în forţă la anul

* Investiţiile P.I.D.U. şi B.E.R.D. vor fi în toi la alegerile locale de la vară

* Pe lângă ele, URBIS îşi aduce şi el timid contribuţia

Primăria Buzău a cerut decalarea cu două luni a investiţiilor din municipiu care vor fi executate prin Planul Integrat de Dezvoltare Urbană, aşa că acestea vor începe mai devreme, astfel încât lucrările de reabilitare a străzilor din cartierul Mihai Viteazul să fie în toi şi foarte aproape de finalizare exact la momentul oportun, respectiv alegerile locale din vara anului viitor, conform reţetei din cartierul Poştă, care şi-a dovedit succesul în urmă cu trei ani, la localele din anul 2008.

 |
31 Jul 2011
1863
de Călin BOSTAN

În luna spetembrie, liderii naţionali ai Uniunii Social-Liberale vor bate în cuie candidaturile comune pentru consiliile judeţene şi pentru primăriile municipiilor reşedinţă de judeţ, a declarat, joi, preşedintele organizaţiei judeţene a Partidului Social Democrat, primarul Constantin Boşcodeală. Apreciind că, la Buzău, alianţa socială „merge ca unsă” şi că aceasta „se aşează extraordinar de bine”, liderul P.S.D.

 

 |
31 Jul 2011
1769
de Călin BOSTAN

Nici nu a cântat cocoşul de şapte ori de la declaraţia liderului organizaţiei judeţene a Partidului Democrat Liberal, deputatul Cezar Preda, conform căreia între el şi primarul Boşcodeală nu este niciun blat, fapt care, însă, nu exclude un limbaj onorabil de ambele părţi – „V-am spus şi vă spun cu cea mai mare responsabilitate, nu am avut niciodată în viaţa mea vreun blat cu Boşcodeală. E drept însă, şi am văzut că şi dânsul face la fel, nu ne jignim” – că acesta din urmă l-a atacat în termeni nu tocmai bărbăteşti pe contracandidatul său la Primărie.

 

 |
31 Jul 2011
1644
de Călin BOSTAN

Lipsurile, sărăcia, dar şi sindromul caprei vecinului, au constituit principalele subiecte ale petiţiilor şi audienţelor primite, respectiv acordate de Executivul Consiliului Judeţean în prima jumătate a anului în curs, rezultă din raportul în acest sens prezentat plenului la şedinţa ordinară de marţi.

            Astfel, conform acestui raport, în perioada ianuarie-iunie 2011, s-a înregistrat un număr de 71 petiţii, soluţionarea a 53 dintre acestea fiind de competenţa Consiliului Judeţean Buzău, 17 petiţii au fost înaintate spre soluţionare altor autorităţi şi instituţii publice competente, iar una a fost clasată, conform prevederii legale conform căreia dacă un petiţionar adresează mai multe petiţii pe aceeaşi temă unei instituţii, acestea se conexează, iar răspunsul va face referire la toate petiţiile depuse.

 |
27 Jul 2011
1502
de Călin BOSTAN

* Structura este condusă, pe plan naţional, de către deputatul de Buzău Carmen Moldovan

Nou-înfiinţatul Forum Naţional al Ecologiştilor din Partidul Social Democrat organizează, la sfârşitul acestei săptămâni, prima sa reuniune regională, dedicată regiunii de nord-vest a ţării, care va avea loc la Oradea.

“Forumul este preocupat de toate problemele importante de mediu, nu numai de cele cu efect la nivel naţional. Am decis să organizăm reuniuni regionale pentru a analiza în detaliu problemele cu care se confruntă diferitele zone ale ţării, astfel încât să putem avea o imagine completă a situaţiei din ţară şi să putem genera soluţii corect calibrate pentru fiecare regiune”, afirmă deputatul P.S.D. de Buzău Carmen Moldovan, preşedintele acestei structuri naţionale.

 |
27 Jul 2011
1578
de Călin BOSTAN

* Victor Neciaev se războieşte cu Asociaţia de proprietari PT din Cartierul Dorobanţi II şi îi acuză pe Boşcodeală şi pe secretarul Nedelcu de neimplicare în această dispută

Scenă parcă desprinsă dintr-o comedie mută, ieri, în timpul şedinţei ordinare a Consiliului Local, când în Sala 24 a pătruns, la jumătatea lucrărilor, un bătrânel...

 |
27 Jul 2011
2007
de Călin BOSTAN

Referendumul având ca obiect consultarea cetăţenilor privind desfiinţarea judeţului Buzău va avea loc „în prima duminică după trecerea unui termen de cel puţin 20 de zile înainte de ziua desfăşurării acestuia, calculat de la data rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti” pe care instanţa de Contencios Administrativ a Curţii de Apel Ploieşti o va pronunţa...

 |
27 Jul 2011
1632
de Călin BOSTAN

* Dumitra Drăghici a fost propusă pentru acest titlu de preşedintele Victor Mocanu, la ultima şedinţă la care a participat înainte de pensionare

Secretarul general al Consiliului Judeţean, Dumitra Drăghici, care a participat, ieri, la şedinţa ordinară a deliberativului, pentru ultima oară în această calitate, dat fiind faptul că se va pensiona, este prima propunere, avansată de preşedintele Victor Mocanu, de cetăţean de onoare al judeţului Buzău, conform regulamentului în acest sens, adoptat, cu unanimitate de voturi, cu câteva minute înainte.

 |
25 Jul 2011
1625
de Călin BOSTAN

Doi pensionari la schimb cu un funcţionar public

* Preşedintele Consiliului Judeţean a votat împotriva unei hotărâri promovate de el însuşi

Consiliul Judeţean a adoptat, ieri, în unanimitate, proiectul de hotărâre privind eliberarea din funcţie, la solicitarea acestuia, a directorului general adjunct economic al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Cecilia Vişteanu, solicitarea de eliberare din funcţie fiind motivată prin încetarea, cu data de 1 octombrie 2011, a cumulului pensiei cu salariul.

 |
25 Jul 2011
1992
de Călin BOSTAN

Funcţia de director general al DGASPC, deţinută de Claudia Roşioru, va deveni una publică, nu contractuală

O dispută mai veche, datând de la sfârşitul lunii februarie, dintre prefectul Paul Beganu şi preşedintele Consiliului Judeţean, Victor Mocanu, este pe cale de a fi tranşată, astăzi, la şedinţa ordinară a miniparlamentului judeţean, cu maximă probabilitate în sensul indicat la acea dată de reprezentantul ”Casei Albe”.

 

 |
24 Jul 2011
1954
de Călin BOSTAN

* El susţine că rezultatele sondajelor de opinie făcute publice de P.S.D. sunt ”poveşti de adormit copiii”

     Liderul organizaţiei judeţene a Partidului Democrat Liberal, deputatul Cezar Preda, a reluat, în cadrul unei conferinţe de presă, tema blatului pe care adversarii politici susţin că l-ar fi făcut cu primarul Constantin Boşcodeală la alegerile din vara anului 2008, când P.D.L. l-a nominalizat drept canditat la Primărie pe fostul viceprimar Constantin Ionescu, în prezent membru al Partidului Naţional Liberal.

 

 |
24 Jul 2011
1528

Stiri Agerpres

Tenis: Ana Bogdan, calificată în optimile turneului WTA de la Mumbai (India)
Marti, Noiembrie 21, 2017 14:01 PM

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan s-a calificat, marți, în optimile de finală ale turneului WTA de la Mumbai (India), dotat cu premii totale de 115.000 dolari, după 6-1, 6-1 cu Victoria Rodriguez (Mexic).

Argeș: Doi răniți în urma exploziei unei butelii în incinta unui restaurant din Pitești
Marti, Noiembrie 21, 2017 13:57 PM

Două persoane au fost rănite, marți, în urma exploziei unei butelii care s-a produs în incinta unui restaurant din municipiul Pitești.

Un asteroid descoperit în octombrie este un vizitator dintr-un alt sistem solar
Marti, Noiembrie 21, 2017 13:56 PM

Un misterios obiect stâncos care avea forma unei țigări detectat în luna octombrie provine dintr-un alt sistem solar, o apariție fără precedent care a fost confirmată luni de astronomi, relatează marți AFP.

Băsescu: Pentru ieșirea Republicii Moldova din zona gri trebuie luată în considerare varianta reunificării cu România
Marti, Noiembrie 21, 2017 13:53 PM

Menținerea Republicii Moldova într-o zonă gri nu este o soluție, a declarat marți fostul președinte Traian Băsescu, lider al PMP, în opinia sa o soluție fiind varianta reîntregirii țării.

Dragnea: Aprobarea legii de achiziționare a rachetelor Patriot mută România într-un alt nivel de dotare militară
Marti, Noiembrie 21, 2017 13:50 PM

Aprobarea proiectului de lege pentru realizarea "Capabilității de apărare aeriană cu baza la sol" aferentă programului de înzestrare esențial "Sistem de rachete sol-aer cu bătaie mare (HSAM)" mută România într-un alt nivel de dotare militară, a declarat marți președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Nov, 10:28 Prima ,,plimbare,, deasupra Buzaului cu un avion alaturi de parasutisti !!!
Vasile Bugeac a comentat pentru articolul Români de excepţie care au promovat Buzăul / Primul general de paraşutişti, Grigore Baştan, omul care a sărit din avion cu fiul său în braţe:
In una din vizitele mele acasa (Fam.Bugeac era prietena cu Fam. Bastan )Gr. Bastan ma dat in ,prmire , cdt.de zbor ca sa vad cum se antreneaza parasutisti .Afost deosebit mai ales ca avionul era un aparat german cu 3 motoare di al doilea razboi . Nu voi uita nici-o data grija prieteneasca pe care a avuto Gr. Bastsn pentru mine !!
21 Nov, 07:55 e bine, bine, e foarte bine
bady@sula a comentat pentru articolul O fostă judecătoare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a băgat în corzi decidenţii Prefecturii pentru un teren de 5,44 ha:
Oricum,titlul de proprietate nr.109917/20.07.2017 era un document fals.A se vedea corespondenta ulterioara emiterii acestuia,dintre OCPI Buzau si Comisaia locala Beceni.Se vede treaba ca n-o sa le mearga smecheriile cu doamna judecator Circei.
21 Nov, 07:19 4,64 mld $ patrioate ~ 1/4 din 19,95 mld $ cât a împrumutat Băse de la FMI și BM
Pixelu patriot, ca și ținătorul mâinii drepte în dreptul inimii a comentat pentru articolul Ciolacu: ,,E important ca achiziţia de rachete Patriot să treacă săptămâna asta de Parlament“:
Interesantă este metoda prin care Dragnea a intrat în clubul select al imunilor la detenție, alături de Băsescu, Tăriceanu, Ponta, Iohannis și Isărescu. Nu s-a pus niciodată problema blocării achiziției (tehnică militară de pe vremea războiului din Vietnam), amânarea adoptării proiectului de achiziție a avut doar scopul de a obține asigurări că cele două noi dosare ale lui Dragnea se vor finaliza cu achitări. Pentru acest lucru a fost nevoie de vizita fulger a secretarului de stat american, Tillerson, care să parafeze înțelegerea. Happy end. Americanii cu banii pe patrioate expirate iar Dragnea cu imunitate la pușcărie.
Dacă chiar se dorea întărirea securității naționale, de ce nu s-au achiziționat patrioate de ultimă generație precum au făcut polonezii? Este drept, prețul era dublu, dar măcar aveai garanția că în eventualitatea unui conflict, chiar făceau ceva.
Google PageRank Checker