27 de ani
de presa libera
Marti, Octombrie 24, 2017 08:29 AM

de Călin BOSTAN

Referendumul având ca obiect consultarea cetăţenilor privind desfiinţarea judeţului Buzău va avea loc „în prima duminică după trecerea unui termen de cel puţin 20 de zile înainte de ziua desfăşurării acestuia, calculat de la data rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti” pe care instanţa de Contencios Administrativ a Curţii de Apel Ploieşti o va pronunţa...

 |
27 Jul 2011
1619
de Călin BOSTAN

* Dumitra Drăghici a fost propusă pentru acest titlu de preşedintele Victor Mocanu, la ultima şedinţă la care a participat înainte de pensionare

Secretarul general al Consiliului Judeţean, Dumitra Drăghici, care a participat, ieri, la şedinţa ordinară a deliberativului, pentru ultima oară în această calitate, dat fiind faptul că se va pensiona, este prima propunere, avansată de preşedintele Victor Mocanu, de cetăţean de onoare al judeţului Buzău, conform regulamentului în acest sens, adoptat, cu unanimitate de voturi, cu câteva minute înainte.

 |
25 Jul 2011
1623
de Călin BOSTAN

Doi pensionari la schimb cu un funcţionar public

* Preşedintele Consiliului Judeţean a votat împotriva unei hotărâri promovate de el însuşi

Consiliul Judeţean a adoptat, ieri, în unanimitate, proiectul de hotărâre privind eliberarea din funcţie, la solicitarea acestuia, a directorului general adjunct economic al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Cecilia Vişteanu, solicitarea de eliberare din funcţie fiind motivată prin încetarea, cu data de 1 octombrie 2011, a cumulului pensiei cu salariul.

 |
25 Jul 2011
1983
de Călin BOSTAN

Funcţia de director general al DGASPC, deţinută de Claudia Roşioru, va deveni una publică, nu contractuală

O dispută mai veche, datând de la sfârşitul lunii februarie, dintre prefectul Paul Beganu şi preşedintele Consiliului Judeţean, Victor Mocanu, este pe cale de a fi tranşată, astăzi, la şedinţa ordinară a miniparlamentului judeţean, cu maximă probabilitate în sensul indicat la acea dată de reprezentantul ”Casei Albe”.

 

 |
24 Jul 2011
1947
de Călin BOSTAN

* El susţine că rezultatele sondajelor de opinie făcute publice de P.S.D. sunt ”poveşti de adormit copiii”

     Liderul organizaţiei judeţene a Partidului Democrat Liberal, deputatul Cezar Preda, a reluat, în cadrul unei conferinţe de presă, tema blatului pe care adversarii politici susţin că l-ar fi făcut cu primarul Constantin Boşcodeală la alegerile din vara anului 2008, când P.D.L. l-a nominalizat drept canditat la Primărie pe fostul viceprimar Constantin Ionescu, în prezent membru al Partidului Naţional Liberal.

 

 |
24 Jul 2011
1524
de Călin BOSTAN

Cea mai modernă secţie de dializă din România prinde contur

Consiliul Judeţean ar putea face astăzi un nou pas către materializarea proiectului legat de deschiderea unei noi secţii de hemodializă în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă, secţie care, conform preşedintelui Victor Mocanu, va deveni cea mai modernă din România. Astfel, pe ordinea de zi a şedinţei ordinare din această dimineaţă a fost inclus proiectul de hotărâre privind aprobarea concesionării unei suprafeţe de teren de 2.078 metri pătraţi din terenul aferent Spitalului Judeţean de Urgenţă către societatea cu capital elen ”International HealtCare System” în vederea construirii unui centru medical de dializă.

 |
24 Jul 2011
2289
de Călin BOSTAN

* Obligativitatea uniformei şcolare şi interzicerea accesului minorilor în baruri sunt unele dintre acestea

Deputatul democrat-liberal Cezar Preda este convins că, de la toamnă, se va introduce obligativitatea uniformelor şcolare, chiar dacă proiectul său de lege în acest sens a fost privit cu reticenţă de către Ministerul Educaţiei, care a anunţat că nu susţine o asemenea iniţiativă, în momentul discutării sale în comisiile de specialitate ale Senatului. Parlamentarul buzoian a mai spus că examenele desfăşurate în această vară în sistemul de învăţământ românesc readuc în actualitate şi o altă propunere legislativă a sa, respectiv interzicerea accesului minorilor în localuri de alimentaţie publică după ora 21,00, de duminică seara până joi seara.

 |
23 Jul 2011
2854
de Călin BOSTAN

Liderul (deocamdată neîncoronat) al Uniunii Naţionale pentru Progresul României la nivelul judeţului, senatorul ex-P.S.D. şi ex-P.C. Ion Vasile, duce, în aceste zile, o campanie susţinută de racolare a primarilor din judeţ care, la un moment dat, i-au fost fideli, pentru a putea înjgheba, măcar la nivelul promisiunilor de înregimentare în U.N.P.R. înaintea localelor din 2012, o structură teritorială a ”partidului generalilor”.

 

 |
23 Jul 2011
1632
de

* Liderul Cezar Preda spune că va deveni primar al Buzăului, iar Râmnicul va avea primar democrat-liberal

Organizaţia judeţeană a Partidului Democrat Liberal se află, oficial, în campanie electorală în vederea algerilor locale din vara anului viitor, a anunţat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, liderul acesteia, deputatul Cezar Preda. Sursa citată a mai afirmat că, pentru acest scrutin, targetul organizaţiei pe care o conduce este obţinerea preşedinţiei Consiliului Judeţean, a primăriilor municipiilor Buzău şi Râmnicu Sărat, precum şi a încă altor 38 de primării din comunele judeţului.

 |
23 Jul 2011
1969
de Călin BOSTAN

* Cele două administraţii locale ar avea nevoie de 35 miliarde lei vechi pentru a acoperi necesarul până la sfârşitul anului

Primăriile din judeţ au început, deja, să se plângă, la Instituţia Prefectului, că au ajuns la fundul sacului în ceea ce priveşte fondurile pentru indemnizaţiile persoanelor cu handicap, precum şi pentru salariile însoţitorilor acestora, a declarat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, prefectul Paul Beganu.

 

 |
21 Jul 2011
1603
de Călin BOSTAN

Reprezentant al Guvernului în judeţ pe probleme de mediu, de trei ani, aceasta a trecut pe la Prefectură o singură dată, să întrebe de ce nu este pontată

Fostul subprefect de Buzău Lili Iacob, în prezent membru al Corpului Înalţilor Funcţionari Publici, reprezintă o prezenţă cât se poate de discretă nu doar printre buzoienii de rând, ci şi printre reprezentanţii autorităţilor ori insitituţiilor din judeţ cu care aceasta ar trebui, conform atribuţiunilor de serviciu, să colaboreze.

 |
21 Jul 2011
3135
de Călin BOSTAN

* În funcţie de acestea, se va decide dacă USL va ieşi la alegeri cu un singur candidat sau dacă partidele componente vor avea candidaţi proprii

Candidatul Uniunii Social-Liberale la funcţia de primar al municipiului Râmnicu Sărat ar putea fi desemnat în urma unor sondaje de opinie separate, comandate atât de Partidul Social Democrat, cât şi de Partidul Naţional Liberal...

 |
19 Jul 2011
2323
de Călin BOSTAN

Prefectul Paul Beganu ne-a descifrat ieri mecanismul prin care a ajuns să ocupe locul al doilea în topul câştigurilor salariale încasate anul trecut. ”În fişa mea fiscală – pentru că declaraţia de avere o completez în funcţie de fişa fiscală – pe anul 2010, apar nişte sume, încasate în trimestrul întâi al anului trecut, dar aferente unor câştiguri de la sfârşitul anului 2009.

 |
19 Jul 2011
2223
de Călin BOSTAN

Senatorul P.D.L. Viorel Constantinescu, despre confiscarea averilor dobândite ilicit

     Senatorul democrat-liberal Viorel Constantinescu consideră că propunerea preşedintelui Traian Băsescu de modificare a Constituţiei inclusiv în sensul introducerii prevederii care permite confiscarea averilor dobândite ilicit ar exclude posibilitatea ca persoanele condamnate pentru obţinerea unor bunuri în mod fraudulos să mai beneficieze, după executarea sentinţei, de acestea.

 |
19 Jul 2011
1323
de Călin BOSTAN

Senatorul Partidului Democrat Liberal Viorel Constantinescu consideră că propunerea legislativă avansată de ministrul de Externe, Teodor Baconschi, legată de instituirea dreptului de vot prin corespondenţă, valabil pentru românii care domiciliază în afara graniţelor ţării, drept una modernă, care se aplică deja în alte state, dar şi uşor de monitorizat, atât de către opoziţie, cât şi de către presă.

 

 

 |
17 Jul 2011
1332
de Călin BOSTAN

* După centralizarea mai multor sondaje de opinie, USL Buzău este pe locul al treilea pe ţară

Buzăul a căzut un loc în clasamentul judeţelor în care Uniunea Social-Liberală ar putea obţine rezultate foarte bune la alegerile locale din vara anului viitor, conform sondajelor de opinie pe care alianţa socialistă le-a comandat în vederea stabilirii candidaturilor comune la primăriile municipiilor reşedinţă de judeţ şi la consiliile judeţene.

 |
17 Jul 2011
1657

Stiri Agerpres

INHGA: Cod galben de inundații pe râuri din județele Dâmbovița și Prahova, până la ora 15:00
Marti, Octombrie 24, 2017 08:21 AM

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, marți dimineața, o atenționare Cod galben de inundații, valabilă până la ora 15:00, în două bazine hidrografice de pe raza județelor Dâmbovița și Prahova.

Modificarea Legii de organizare și funcționare a AGERPRES îi pune în pericol independența, atrage atenția OSCE
Marti, Octombrie 24, 2017 08:14 AM

Reprezentantul Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) pentru libertatea presei, Harlem Désir, este îngrijorat de recentul amendament la Legea privind organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Presă AGERPRES, care a primit aviz favorabil la 11 octombrie 2017 din partea Comisiei de Cultură a Senatului României. El i-a scris luni, 23 octombrie, în acest sens ministrului de externe al României, Teodor Meleșcanu, informează organizația într-un comunicat publicat pe site-ul său.

Apariție neașteptată a lui Katy Perry la o nuntă
Marti, Octombrie 24, 2017 08:02 AM

Cântăreața americană Katy Perry și-a făcut o apariție inopinată sâmbătă în timpul petrecerii de nuntă a unui cuplu din St. Louis (Missouri), unde s-a pozat cu mirii și a dansat alături de ei, relatează marți AFP.

ÎCCJ ar putea da sentința în dosarul lui Cristian David
Marti, Octombrie 24, 2017 07:48 AM

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție ar putea pronunța marți sentința în primă instanță în dosarul în care fostul ministru Cristian David a fost acuzat de DNA că ar fi primit o mită de 500.000 de euro.

În California au rămas active în total 10 incendii
Marti, Octombrie 24, 2017 07:44 AM

La două săptămâni după ce regiunea viticolă din vestul SUA a fost cuprinsă de flăcări, aproximativ 5.000 de pompieri continuau luni să combată zece focare de incendii în California, pe care speră să le stingă în mare parte în următoarele zile, relatează AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Oct, 19:34 Domnul a dat,Domnul a luat!Domnul fie laudat !
Scaraotchi a comentat pentru articolul Catedrala Arhiepiscopală, prădată de hoți. Ce sumă au sustras:
Domnul a dat,Domnul a luat! Domnul fie laudat!...........O fi saracit biserica? Poate ca este doar o manevra pentru naivii care vor sari sa despagubeasca biserica.
23 Oct, 15:06 pentru SUBIECTIV
Q. a comentat pentru articolul Buzoienii, deschizători de drumuri? Scutirea populaţiei de la plata apei meteorice ar putea deveni lege:
Domnule, nu știu ce iei, dar vreau și eu! Cine ți-a zis așa ceva? Iar folosirea literelor mari echivalează în spațiul virtual cu țipatul.
23 Oct, 14:46 Urare de bine
Priceputu' a comentat pentru articolul Mocanu: “Guvernul PSD-ALDE joacă «alba-neagra» cu legea pensiilor”:
Vedea-te-as muncind la firma privata , domnule parlamentar beizadea!
Google PageRank Checker