27 de ani
de presa libera
Luni, Octombrie 23, 2017 07:26 AM

de Călin BOSTAN

Ministrul Administrației și Internelor, Traian Igaș, a semnat ordinul în urma căruia municipiului Buzău îi este alocată suma de 700.000 lei (7 miliarde lei vechi), pentru executarea unor lucrări, ce vor fi executate prin programul de termoficare 2006-2011 ”Căldură și confort”

 |
02 Aug 2011
1727
de Călin BOSTAN

Crede reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Modul în care Consiliul Județean eludează uneori legea nu constituie un exemplu bun pentru administrațiile locale din județ ori pentru primarii din teritoriu.

 |
02 Aug 2011
1693
de Călin BOSTAN

Primăria continuă investițiile pentru modernizarea rețelei de termoficare a municipiului, Buzăul urmând să beneficieze, după încheierea reabilitării unor rețele secundare din zona centrală și din cartierul Dorobanți, de cel mai modern sistem de producere și distribuție a energiei termice.

 

 |
01 Aug 2011
2346
de Călin BOSTAN

Prefectul Paul Beganu a înaintat acțiune în Justiție în acest sens, întrucât consilierii nu au adoptat nicio hotărâre în ultimele trei luni

Consiliul Local Berca ar putea fi dizolvat, după ce prefectul Paul Beganu a înaintat o acțiune în Justiție.

 |
01 Aug 2011
1928
de Călin BOSTAN

Coaliția de guvernare nu trebuie să se abată, promițând lucruri care nu pot fi realizate, a declarat, la Radio France Internationale, liderul organizației buzoiene a Partidului Democrat Liberal, deputatul Cezar Preda. El susține că Guvernul actual nu are dreptul să devieze spre populism și spune că speră că măsurile de austeritate vor aduce, într-un final, și beneficii pentru populație.

 |
01 Aug 2011
1663
de Călin BOSTAN

Războiul Prefectură-Consiliul Județean, din nou pe două fronturi

Prefectul Paul Beganu a anunțat, ieri, în cadrul unei conferințe de presă, că a adresat executivului Consiliului Județean solicitarea de a revoca două dintre hotărârile adoptate la ședința ordinară de miercuri.          

 |
01 Aug 2011
1499
de

Instituirea managementului  privat la Spitalul Județean-praf în ochii lumii, directorul Nicolescu fiind, potrivit unor surse, “omul de casă” al președintelui CJ.

Agitație mare printre angajații Spitalului Județean, la sfârșitul săptămânii trecute.

 |
01 Aug 2011
2702
de Călin BOSTAN

Marea asfaltare electorală începe în forţă la anul

* Investiţiile P.I.D.U. şi B.E.R.D. vor fi în toi la alegerile locale de la vară

* Pe lângă ele, URBIS îşi aduce şi el timid contribuţia

Primăria Buzău a cerut decalarea cu două luni a investiţiilor din municipiu care vor fi executate prin Planul Integrat de Dezvoltare Urbană, aşa că acestea vor începe mai devreme, astfel încât lucrările de reabilitare a străzilor din cartierul Mihai Viteazul să fie în toi şi foarte aproape de finalizare exact la momentul oportun, respectiv alegerile locale din vara anului viitor, conform reţetei din cartierul Poştă, care şi-a dovedit succesul în urmă cu trei ani, la localele din anul 2008.

 |
31 Jul 2011
1836
de Călin BOSTAN

În luna spetembrie, liderii naţionali ai Uniunii Social-Liberale vor bate în cuie candidaturile comune pentru consiliile judeţene şi pentru primăriile municipiilor reşedinţă de judeţ, a declarat, joi, preşedintele organizaţiei judeţene a Partidului Social Democrat, primarul Constantin Boşcodeală. Apreciind că, la Buzău, alianţa socială „merge ca unsă” şi că aceasta „se aşează extraordinar de bine”, liderul P.S.D.

 

 |
31 Jul 2011
1755
de Călin BOSTAN

Nici nu a cântat cocoşul de şapte ori de la declaraţia liderului organizaţiei judeţene a Partidului Democrat Liberal, deputatul Cezar Preda, conform căreia între el şi primarul Boşcodeală nu este niciun blat, fapt care, însă, nu exclude un limbaj onorabil de ambele părţi – „V-am spus şi vă spun cu cea mai mare responsabilitate, nu am avut niciodată în viaţa mea vreun blat cu Boşcodeală. E drept însă, şi am văzut că şi dânsul face la fel, nu ne jignim” – că acesta din urmă l-a atacat în termeni nu tocmai bărbăteşti pe contracandidatul său la Primărie.

 

 |
31 Jul 2011
1641
de Călin BOSTAN

Lipsurile, sărăcia, dar şi sindromul caprei vecinului, au constituit principalele subiecte ale petiţiilor şi audienţelor primite, respectiv acordate de Executivul Consiliului Judeţean în prima jumătate a anului în curs, rezultă din raportul în acest sens prezentat plenului la şedinţa ordinară de marţi.

            Astfel, conform acestui raport, în perioada ianuarie-iunie 2011, s-a înregistrat un număr de 71 petiţii, soluţionarea a 53 dintre acestea fiind de competenţa Consiliului Judeţean Buzău, 17 petiţii au fost înaintate spre soluţionare altor autorităţi şi instituţii publice competente, iar una a fost clasată, conform prevederii legale conform căreia dacă un petiţionar adresează mai multe petiţii pe aceeaşi temă unei instituţii, acestea se conexează, iar răspunsul va face referire la toate petiţiile depuse.

 |
27 Jul 2011
1488
de Călin BOSTAN

* Structura este condusă, pe plan naţional, de către deputatul de Buzău Carmen Moldovan

Nou-înfiinţatul Forum Naţional al Ecologiştilor din Partidul Social Democrat organizează, la sfârşitul acestei săptămâni, prima sa reuniune regională, dedicată regiunii de nord-vest a ţării, care va avea loc la Oradea.

“Forumul este preocupat de toate problemele importante de mediu, nu numai de cele cu efect la nivel naţional. Am decis să organizăm reuniuni regionale pentru a analiza în detaliu problemele cu care se confruntă diferitele zone ale ţării, astfel încât să putem avea o imagine completă a situaţiei din ţară şi să putem genera soluţii corect calibrate pentru fiecare regiune”, afirmă deputatul P.S.D. de Buzău Carmen Moldovan, preşedintele acestei structuri naţionale.

 |
27 Jul 2011
1577
de Călin BOSTAN

* Victor Neciaev se războieşte cu Asociaţia de proprietari PT din Cartierul Dorobanţi II şi îi acuză pe Boşcodeală şi pe secretarul Nedelcu de neimplicare în această dispută

Scenă parcă desprinsă dintr-o comedie mută, ieri, în timpul şedinţei ordinare a Consiliului Local, când în Sala 24 a pătruns, la jumătatea lucrărilor, un bătrânel...

 |
27 Jul 2011
1995
de Călin BOSTAN

Referendumul având ca obiect consultarea cetăţenilor privind desfiinţarea judeţului Buzău va avea loc „în prima duminică după trecerea unui termen de cel puţin 20 de zile înainte de ziua desfăşurării acestuia, calculat de la data rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti” pe care instanţa de Contencios Administrativ a Curţii de Apel Ploieşti o va pronunţa...

 |
27 Jul 2011
1619
de Călin BOSTAN

* Dumitra Drăghici a fost propusă pentru acest titlu de preşedintele Victor Mocanu, la ultima şedinţă la care a participat înainte de pensionare

Secretarul general al Consiliului Judeţean, Dumitra Drăghici, care a participat, ieri, la şedinţa ordinară a deliberativului, pentru ultima oară în această calitate, dat fiind faptul că se va pensiona, este prima propunere, avansată de preşedintele Victor Mocanu, de cetăţean de onoare al judeţului Buzău, conform regulamentului în acest sens, adoptat, cu unanimitate de voturi, cu câteva minute înainte.

 |
25 Jul 2011
1623
de Călin BOSTAN

Doi pensionari la schimb cu un funcţionar public

* Preşedintele Consiliului Judeţean a votat împotriva unei hotărâri promovate de el însuşi

Consiliul Judeţean a adoptat, ieri, în unanimitate, proiectul de hotărâre privind eliberarea din funcţie, la solicitarea acestuia, a directorului general adjunct economic al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Cecilia Vişteanu, solicitarea de eliberare din funcţie fiind motivată prin încetarea, cu data de 1 octombrie 2011, a cumulului pensiei cu salariul.

 |
25 Jul 2011
1982

Stiri Agerpres

Tribunalul București judecă dosarul Colectiv
Luni, Octombrie 23, 2017 06:36 AM

Tribunalul București dezbate, luni, un nou termen în dosarul Colectiv în care sunt judecați fostul primar Cristian Popescu-Piedone și patronii de la Clubul Colectiv.

Senat: Proiectul de lege privind reglementarea activității de telemuncă ar putea fi votat luni în plen
Luni, Octombrie 23, 2017 06:17 AM

Senatul ar putea vota luni proiectul de lege privind reglementarea activității de telemuncă, act normativ înscris pe ordinea de zi a plenului la secțiunea dedicată votului final.

Nigeria: Trei atentate sinucigașe, 13 morți, 16 răniți
Luni, Octombrie 23, 2017 05:53 AM

Trei atentate sinucigașe comise de femei s-au soldat duminică seara cu 13 morți - în afara autoarelor - și cu 16 răniți în orașul Maiduguri din Nigeria, relatează AFP.

DOCUMENTAR: Zodia Scorpion (23 octombrie - 22 noiembrie)
Luni, Octombrie 23, 2017 05:00 AM

Zodia Scorpion, o zodie feminină de apă, predominant emoțională, începe pe 23 octombrie și se încheie pe 21 noiembrie. Cei născuți în această zodie au un mod de a gândi și de a acționa puternic marcat de sentimente, care de obicei sunt mult mai intense la cei născuți în această zodie, decât la nativi din celelalte zodii.

Secretarul american al apărării începe un turneu de o săptămână în Asia
Luni, Octombrie 23, 2017 04:03 AM

Secretarul american al apărării, Jim Mattis, începe luni un turneu de o săptămână în Asia, unde va discuta cu aliații SUA criza legată de înarmarea Coreei de Nord, transmite Reuters.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Oct, 02:09 Actuala stagiune - revitalizare teatrală sau menţinerea aceluiasi fundal cenuşiu?
Nik Şimandan a comentat pentru articolul „Tele-Encounters”, proiectul Teatrului „G. Ciprian”, o premieră mondială lansată în prezenţa partenerilor din Spania şi Portugalia:
Dar mai mult teatru, la nivel de institutie profesionistă de spectacole, când o sa avem? Stie cineva, la aceasta oră , ce proiecte ne oferă Teatrul "George Ciprian"în actuala stagiune? Vom asista la vreo premieră...proprie? Când? Că doar stagiunea s-a deschis demult - cel puţin la celelalte teatre similare din ţară. Nu există niciun panou sau afişier care să menţioneze măcar un spectacol teatral pe săptămână, ca ofertă pentru marele public -aşa cum s-ar cuveni din partea acestei importante instituţii cu profil educaţional expres!
22 Oct, 16:24 Sigur
Eu a comentat pentru articolul Catedrala Arhiepiscopală, prădată de hoți. Ce sumă au sustras:
Sigur e unul școlit la pușcăriile țării, trăit în mizerie, eliberat înainte de termen și care are ceva habar de furtul bine acoperit...
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
Google PageRank Checker