27 de ani
de presa libera
Marti, Septembrie 19, 2017 16:39 PM
opinia-balcescu

de Călin BOSTAN

Organizaţia judeţeană a Partidului Social Democrat a intrat în silenzio stampa, anunţând oficial că, pentru cel puţin două săptămâni, nu se vor mai organiza întâlniri cu presa. Aceasta, după ce principalul partener – şi, în ultima lună, adversar la nominalizarea candidatului comun pentru şefia Consiliului Judeţean – din cadrul U.S.L., Partidul Naţional Liberal, a adoptat o atitudine asemănătoare pe întreaga durată a derulării celor două sondaje de opinie, care la Buzău au avut de răspuns la o singură întrebare: Mocanu sau Bîgiu?

 |
14 Jul 2011
1684
de Călin BOSTAN

Instituţia Prefectului aşteaptă, în momentul de faţă, motivarea hotărârii pronunţate de instanţa de Contencios Administrativ a Tribunalului Buzău, care a decis, în urmă cu mai bine de o săptămână, că hotărârea Consiliului Judeţean, de organizare a unui referendum local privind posibila desfiinţare a judeţului, este legală.

 |
13 Jul 2011
1631
de Călin BOSTAN

     Preşedintele executiv al organizaţiei judeţene a Partidului Social Democrat, deputatul Marian Ghiveciu, a explicat, în cadrul unei conferinţe de presă, de ce, în sesiunea parlamentară ce s-a încheiat la sfârşitul lunii trecute, Camera Deputaţilor a reuşit să adopte doar trei legi: ”Doar două proiecte legislative au trecut, au devenit legi.

 |
11 Jul 2011
2157
de Călin BOSTAN

Premierul îl ameninţă pe Victor Mocanu cu penalu’

* Ca şi pe toţi cei care vor fi găsiţi cu nereguli în derularea programelor cu finanţare europeană

Premierul Emil Boc a repus pe tapet, luni, pe parcursul unei întâlniri cu oameni de afaceri prahoveni, problema sistării, de către Comisia Europeană, a plăţilor pentru Programul Operaţional Regional, Axa 2...

 

 |
11 Jul 2011
1795
de Călin BOSTAN

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu, a confirmat rezultatele sondajelor Uniunii Social Liberale, care arată că U.S.L. are, în prezent, un scor de peste 60 la sută la nivelul ţării. Liderul liberal a precizat că rezultatele sondajelor U.S.L. sunt unele cât se poate de plauzibile.

 

 |
11 Jul 2011
1875
de Călin BOSTAN

     64 la sută dintre buzoieni susţin că nivelul lor de trai s-a înrăutăţit, în timp ce 30 la sută spun că situaţia localităţii în care trăiesc este mai proastă faţă de cea de la ultimele alegeri locale, reiese dintr-un sondaj de opinie comandat de organizaţia judeţeană a Partidului Social Democrat şi realizat, la nivelul judeţului, în luna iunie.

 |
10 Jul 2011
1250
de Călin BOSTAN

… să mai pronunţe nume precum Băsescu ori Boc, după cum a declarat chiar el, în cadrul unei conferinţe de presă. Preşedintele executiv al P.S.D. Buzău argumentează prin aceea că şeful statului ar fi comandat o campanie de denigrare a parlamentarilor U.S.L. cu sprijinul D.N.A., în timp ce premierul şuntează Legislativul

 |
10 Jul 2011
1416
de Călin BOSTAN

* Ocupă locul doi pe ţară, fiind întrecută doar de vecinii vrânceni

Uniunea Social-Liberală Buzău ocupă locul al doilea pe ţară în ceea ce priveşte preferinţele de vot ale electoratului, aşa cum reiese din centralizarea a 30 de sondaje de opinie, realizate pe plan judeţean, pentru stabilirea candidaţilor comuni ai U.S.L. la funcţiile de primar al municipiilor reşedinţă de judeţ şi la cele de preşedinţi ai consiliilor judeţene.

 

 |
10 Jul 2011
1697
de Călin BOSTAN

  „Realitatea economiei româneşti este cu totul alta decât cea pe care încearcă s-o prezinte, din disperare, Emil Boc: lipsa locurilor de muncă, preţuri tot mai mari, trai la limita subzistenţei, mediu ostil investiţiilor şi iniţiativei”, se arată într-un comunicat de presă al organizaţiei judeţene a Partidului Naţional Liberal, prin intermediul căruia peneliştii buzoieni somează puterea să-şi îndrepte atenţia către aceste probleme, care reprezintă „agenda reală a problemelor cu care se confruntă populaţia”, şi nu către „cifrele mincinoase, inventate, care amintesc de raportările ceauşiste de producţii la hectar”.

 |
09 Jul 2011
1486
de Călin BOSTAN

 Preşedintele organizaţiei judeţene a Partidului Social Democrat, primarul Constantin Boşcodeală, a lansat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, un atac fără precedent la adresa senatorului liberal Cristinel Bîgiu, contracandidat, din partea P.N.L., al pesedistului Victor Mocanu, în competiţia internă din cadrul Uniunii Social-Liberale pentru nominalizarea drept candidat comun la preşedinţia Consiliului Judeţean.

 

 |
09 Jul 2011
1638
de Călin BOSTAN

 Se pare, iată, că luna de miere dintre cei doi importanţi jucători în Uniunea Social-Liberală de la nivelul judeţului este pe cale să ia sfârşit. Spunem acest lucru în condiţiile în care, la prima vedere, atacul liderului pesedist împotriva vicelui liberal pare inexplicabil. În primul rând, pentru că nici măcar Ion Vasile, în scurtul interval de timp cât a condus minusculul Partid Conservator, nu a avut parte de asemenea declaraţii din partea primarului Boşcodeală, acesta din urmă lăsându-i vicelui Marcel Ciolacu plăcerea să-l atace public pe fostul lor şef de partid.

 |
09 Jul 2011
1462
de Călin BOSTAN

Preşedintele executiv al social-democraţilor buzoieni, deputatul Marian Ghiveciu, vicepreşedinte al Comisiei pentru Agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice a Camerei, l-a felicitat, astăzi, public, pe ministrul Valeriu Tabără, pentru faptul că, la sugestia sa, a emis un ordin conform căruia transportatorii de cereale nu vor fi amendaţi de Autoritatea Rutieră Română în cazul în care vor depăşi tonajul la încărcarea autovehiculelor.

 |
06 Jul 2011
1432
de Călin BOSTAN

* El spune că, şi în cazul în care Justiţia va hotărî că organizarea unei asemenea consultări este legală, se va supune deciziei organizaţiei profesionale a preşedinţilor de consilii judeţene

Preşedintele Consiliului Judeţean, Victor Mocanu, a declarat, ieri, în cadrul conferinţei de presă a organizaţiei judeţene a Partidului Social Democrat, că este convins că prefectul Paul Beganu va ataca...

 |
06 Jul 2011
1429
de Călin BOSTAN

”Nu elevii sunt de vină, ci Guvernul Boc”

Preşedintele organizaţiei judeţene a Partidului Social Democrat, primarul Constantin Boşcodeală, consideră că rezultatele slabe la examenul de Bacalaureat din acest an reprezină unul dintre roadele politicii, din ultimii ani, a Guvernului condus de Emil Boc, vina pentru actuala stare de fapt purtând-o exclusiv guvernanţii, nu elevii.

 

 

 |
06 Jul 2011
1627
de Călin BOSTAN

“Am fost puţin opriţi”, a declarat preşedintele organizaţiei municipale a Partidului Conservator, Stelian Iosif, referindu-se la întârzierea desfăşurării adunărilor de alegeri ale structurilor P.C., activităţi suspendate în perioada cât la conducerea judeţeană s-a aflat senatorul Ion Vasile.

 |
05 Jul 2011
1397
de Călin BOSTAN

* Chiar dacă Tribunalul Buzău a decis că hotărârea Consiliului Judeţean prin care s-a statuat organizarea unei consultări populare este legală, şansele ca aceasta să poată avea loc pe 17 iulie sunt practic nule

 |
04 Jul 2011
2397

Stiri Agerpres

Filmul ''120 battements par minute'' va reprezenta Franța la premiile Oscar
Marti, Septembrie 19, 2017 16:36 PM

Filmul "120 battements par minute", marele premiu al ultimului festival de la Cannes, o frescă amplă privind anii de început ai SIDA, a fost desemnat marți candidatul Franței la Oscarul pentru cel mai bun film într-o limbă străină, a anunțat Centrul național al cinematografiei, relatează AFP.

Timiș: Pagubele în urma furtunii, la nivelul municipiului, sunt de 4,3 milioane de lei, susține primarul Robu
Marti, Septembrie 19, 2017 16:29 PM

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a declarat, marți, că viteza vântului, în timpul furtunii de duminică, a atins 117 km/oră, iar pe alocuri chiar 122 km/oră, doborând circa 3.500 de copaci doar în municipiu, valoarea totală a pagubelor, estimată de Direcția de Mediu, ridicându-se la 4,3 milioane de lei, cu TVA inclus.

Ministerul Transporturilor: Tarom va avea un nou director general în două-trei zile
Marti, Septembrie 19, 2017 16:24 PM

Tarom va avea un nou director general în două-trei zile, actualul interimar având în plan să se întoarcă în cabina de pilotaj, au anunțat, marți, reprezentanții Ministerului Transporturilor în cadrul Comisiei pentru transporturi din Camera Deputaților.

Ponta: Legenda "Meșterul Manole" se aplică iar; Euro, cel mai mare nivel în ultimii 5 ani
Marti, Septembrie 19, 2017 16:23 PM

Fostul premier Victor Ponta susține că moneda euro este la cel mai mare nivel din ultimii cinci ani și că, din acest punct de vedere, România s-a întors înapoi la începutul lui 2012, făcând în acest context o comparație cu legenda "Meșterul Manole".

Cameră: Modificări la legea antifumat, discutate în Comisia pentru sănătate
Marti, Septembrie 19, 2017 16:19 PM

Mai mulți deputați și reprezentanți ai unor organizații neguvernamentale au susținut, marți, la ședința Comisiei pentru sănătate de la Cameră, respingerea inițiativei legislative a senatorului PNL Daniel Fenechiu referitoare la relaxarea prevederilor legii pentru combaterea consumului de tutun și au făcut propuneri de amendare a legii, printre care interzicerea fumatului și în autovehiculele în care se află minori și femei însărcinate.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
19 Sep, 11:34 Hotiile acoperite ale lui corcodel
Posea Gh a comentat pentru articolul Dosarul în care Lungu de la Nehoiu a fost condamnat la 10 de închisoare va fi rejudecat:
Multe din lucrurile care i s-au intamplat lui Lungu se datoreaza si mediatizarii excesive a presei care se pare nu l-a placut deloc.In schimb presa a protejat pe cel mai mare hot care a existat vreodata pe Valea Buzaului Alexandru Corcodel.Acesta avea o adevarata institutie in a fura bani publici.Multe dintre hotiile de acolo au fost acoperite de functionarii primariei care tac acum sub linistea unor salarii bababne facute de actualul primar pe care il manipuleaza.Este bine de stiut edilii de astazi stiu de frica functionarilor din primarie.Pe Lungu l-au tradat toti,el a fost mai mult prost decat hot.L-au tradat oamenii din primarie santajati de corcodel,l-au tradat salariuatii de la firma care voiau sa scape de el sa se poata desfasura ei in liniste.I-au indepartat oamenii situatie la care a lucrat si Gavriloiu fgratele lui de cruce care acum nici usturoi n-a mancat nici gura nu-i miroase.`In primarie se stie s-au furat bani cu sacosa inainte de campanie sub semnaturi fictive.Furturile sunt acoperite de functionari si nu inteleg pana unde tine complicitatea lui Milea.De ce se complace?Furturi de teren,dosarele blocate de procuratura Patarlagele{oare de ce?)Dosarele blocate si acoperite ale fiului primarului care a furat scoala si a fost repus in functie de catre inspectorat.Pe cine reprezinta el acolo.la Lungu ca sa revenim la caz,un rol important l-au jucat expertizele specialistilor.Acestia la unison au sustinut ca nu din cauza defrisarii lui lungu s-a deplasat terenul.Este recunoscut de specialisti ca fiind o zona cu probleme iar din satelit s-a putut urmarii deplasarea terenului in timp.Au stiut si ISU,si Prefectura,si primaria ,dar nu a veau interes sa piarda capital mde imagine asa ca au gasit tapul ispasitor.Opinia te rog apleaca-te asupa zonei cu profesionalism si vei descoperii multe.Un ziar ca dvs care are de aparat blazonul poate si trebuie sa faca asta.De ce nu vorbiti de furturile lui Corcodel cu Scutaru,despre improprietariri ilegale.Multe ,multe ,multe.De ce nu vorbiti despre cancerul de la liceul din Nehoiu unde fiul lui Corcodel face lucruri grotesti,ilegale si inumane.?
18 Sep, 21:41 un alt cetatean
BOARCAS IONELA a comentat pentru articolul Înglodat în datorii la furnizori și la stat, Căminul de bătrâni de la Vintilă Vodă, în pericol iminent de desființare:
coruptie si nepasare....asta e Romania de ieri de azi si de maine
18 Sep, 12:47 Guvern cu slugi si spioni
Observatorul din spatele frontului a comentat pentru articolul Generalul Lucian Foca, numit consilier al premierului Tudose, la două săptămâni de la trecerea în rezervă:
Acestui "guvern" al tradarii si jafului national,a primit "intariri" prin adcooptarea acestui slugoi tradator,PLF.De specialisti in dezinformari,manipulari,infiltrari,culegatori de informatii avea nevoie acest guvern pe care il asteapta o toamna foarte "fierbinte".Pentru ca in Romania,oamenii care isi cer drepturile si o democratie autentica au devenit dusmanii poporului.
Google PageRank Checker