27 de ani
de presa libera
Marti, Septembrie 19, 2017 16:39 PM
opinia-balcescu

de Călin BOSTAN

Cea mai modernă secţie de dializă din România prinde contur

Consiliul Judeţean ar putea face astăzi un nou pas către materializarea proiectului legat de deschiderea unei noi secţii de hemodializă în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă, secţie care, conform preşedintelui Victor Mocanu, va deveni cea mai modernă din România. Astfel, pe ordinea de zi a şedinţei ordinare din această dimineaţă a fost inclus proiectul de hotărâre privind aprobarea concesionării unei suprafeţe de teren de 2.078 metri pătraţi din terenul aferent Spitalului Judeţean de Urgenţă către societatea cu capital elen ”International HealtCare System” în vederea construirii unui centru medical de dializă.

 |
24 Jul 2011
2284
de Călin BOSTAN

* Obligativitatea uniformei şcolare şi interzicerea accesului minorilor în baruri sunt unele dintre acestea

Deputatul democrat-liberal Cezar Preda este convins că, de la toamnă, se va introduce obligativitatea uniformelor şcolare, chiar dacă proiectul său de lege în acest sens a fost privit cu reticenţă de către Ministerul Educaţiei, care a anunţat că nu susţine o asemenea iniţiativă, în momentul discutării sale în comisiile de specialitate ale Senatului. Parlamentarul buzoian a mai spus că examenele desfăşurate în această vară în sistemul de învăţământ românesc readuc în actualitate şi o altă propunere legislativă a sa, respectiv interzicerea accesului minorilor în localuri de alimentaţie publică după ora 21,00, de duminică seara până joi seara.

 |
23 Jul 2011
2848
de Călin BOSTAN

Liderul (deocamdată neîncoronat) al Uniunii Naţionale pentru Progresul României la nivelul judeţului, senatorul ex-P.S.D. şi ex-P.C. Ion Vasile, duce, în aceste zile, o campanie susţinută de racolare a primarilor din judeţ care, la un moment dat, i-au fost fideli, pentru a putea înjgheba, măcar la nivelul promisiunilor de înregimentare în U.N.P.R. înaintea localelor din 2012, o structură teritorială a ”partidului generalilor”.

 

 |
23 Jul 2011
1628
de

* Liderul Cezar Preda spune că va deveni primar al Buzăului, iar Râmnicul va avea primar democrat-liberal

Organizaţia judeţeană a Partidului Democrat Liberal se află, oficial, în campanie electorală în vederea algerilor locale din vara anului viitor, a anunţat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, liderul acesteia, deputatul Cezar Preda. Sursa citată a mai afirmat că, pentru acest scrutin, targetul organizaţiei pe care o conduce este obţinerea preşedinţiei Consiliului Judeţean, a primăriilor municipiilor Buzău şi Râmnicu Sărat, precum şi a încă altor 38 de primării din comunele judeţului.

 |
23 Jul 2011
1960
de Călin BOSTAN

* Cele două administraţii locale ar avea nevoie de 35 miliarde lei vechi pentru a acoperi necesarul până la sfârşitul anului

Primăriile din judeţ au început, deja, să se plângă, la Instituţia Prefectului, că au ajuns la fundul sacului în ceea ce priveşte fondurile pentru indemnizaţiile persoanelor cu handicap, precum şi pentru salariile însoţitorilor acestora, a declarat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, prefectul Paul Beganu.

 

 |
21 Jul 2011
1589
de Călin BOSTAN

Reprezentant al Guvernului în judeţ pe probleme de mediu, de trei ani, aceasta a trecut pe la Prefectură o singură dată, să întrebe de ce nu este pontată

Fostul subprefect de Buzău Lili Iacob, în prezent membru al Corpului Înalţilor Funcţionari Publici, reprezintă o prezenţă cât se poate de discretă nu doar printre buzoienii de rând, ci şi printre reprezentanţii autorităţilor ori insitituţiilor din judeţ cu care aceasta ar trebui, conform atribuţiunilor de serviciu, să colaboreze.

 |
21 Jul 2011
3132
de Călin BOSTAN

* În funcţie de acestea, se va decide dacă USL va ieşi la alegeri cu un singur candidat sau dacă partidele componente vor avea candidaţi proprii

Candidatul Uniunii Social-Liberale la funcţia de primar al municipiului Râmnicu Sărat ar putea fi desemnat în urma unor sondaje de opinie separate, comandate atât de Partidul Social Democrat, cât şi de Partidul Naţional Liberal...

 |
19 Jul 2011
2316
de Călin BOSTAN

Prefectul Paul Beganu ne-a descifrat ieri mecanismul prin care a ajuns să ocupe locul al doilea în topul câştigurilor salariale încasate anul trecut. ”În fişa mea fiscală – pentru că declaraţia de avere o completez în funcţie de fişa fiscală – pe anul 2010, apar nişte sume, încasate în trimestrul întâi al anului trecut, dar aferente unor câştiguri de la sfârşitul anului 2009.

 |
19 Jul 2011
2218
de Călin BOSTAN

Senatorul P.D.L. Viorel Constantinescu, despre confiscarea averilor dobândite ilicit

     Senatorul democrat-liberal Viorel Constantinescu consideră că propunerea preşedintelui Traian Băsescu de modificare a Constituţiei inclusiv în sensul introducerii prevederii care permite confiscarea averilor dobândite ilicit ar exclude posibilitatea ca persoanele condamnate pentru obţinerea unor bunuri în mod fraudulos să mai beneficieze, după executarea sentinţei, de acestea.

 |
19 Jul 2011
1315
de Călin BOSTAN

Senatorul Partidului Democrat Liberal Viorel Constantinescu consideră că propunerea legislativă avansată de ministrul de Externe, Teodor Baconschi, legată de instituirea dreptului de vot prin corespondenţă, valabil pentru românii care domiciliază în afara graniţelor ţării, drept una modernă, care se aplică deja în alte state, dar şi uşor de monitorizat, atât de către opoziţie, cât şi de către presă.

 

 

 |
17 Jul 2011
1322
de Călin BOSTAN

* După centralizarea mai multor sondaje de opinie, USL Buzău este pe locul al treilea pe ţară

Buzăul a căzut un loc în clasamentul judeţelor în care Uniunea Social-Liberală ar putea obţine rezultate foarte bune la alegerile locale din vara anului viitor, conform sondajelor de opinie pe care alianţa socialistă le-a comandat în vederea stabilirii candidaturilor comune la primăriile municipiilor reşedinţă de judeţ şi la consiliile judeţene.

 |
17 Jul 2011
1640
de Călin BOSTAN

”Primarii P.S.D. vor candida din partea Partidului Orbilor cu Ochii Strâmbi”

* Declară senatorul democrat-liberal Viorel Constantinescu

Senatorul democrat-liberal de Buzău Viorel Constantinescu este convins că Uniunea Social-Liberală nu reprezintă o construcţie politică de lungă durată, el previzionând spargerea acestei alianţe, dintre Partidul Social Democrat şi Partidul Naţional Liberal,  chiar înaintea alegerilor locale.

 |
16 Jul 2011
1593
de Călin BOSTAN

Fostul preşedinte al organizaţiei judeţene a Partidului Democrat, ex-deputatul Petre Partal, prezent la seminar în calitate de investitor în domeniul agroturismului, şi-a început alocuţiunea cu un sfat pentru preşedintele Consiliului Judeţean: “Nu încercaţi să purtaţi un război cu presa, domnule preşedinte, că e pierdut de la început. Ascultaţi de unul care face politică cu mult dinaintea dumneavoatră!”.

 |
16 Jul 2011
1995
de Călin BOSTAN

Preşedintele Consiliului Judeţean, Victor  Mocanu, a adresat, vineri, la seminarul de închidere a proiectului cu finanţare europeană ”Modernizarea infrastructurii de acces la zonele turistice cu potenţial demonstrat ale judeţului Buzău”, mulţumiri Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului pentru sprijinul acordat instituţiei pe care o conduce pe parcursul implementării proiectului ”Drumul Vinului”, dar a şi ţinut să treacă în revistă o parte dintre problemele care au făcut din acesta un subiect de presă controversat.

 |
16 Jul 2011
1594
de

* Atât primul gospodar, cât şi fostul poliţist riscă puşcăria, primul aflându-se deja de câteva zile în arest

a jumătatea acestei săptămâni, procurorii au finalizat ancheta în cazul de  trafic de influenţă în care au fost implicaţi primarul comunei Glodeanu Siliştea şi şeful postului de poliţie din localitate, ambii fiind trimişi în judecată, primarul aflându-se în arest preventiv, iar poliţistul în libertate.

 |
14 Jul 2011
2931
de Călin BOSTAN

Consiliul Judeţean organizează, în această dimineaţă, seminarul de închidere a Proiectului ”Modernizarea infrastructurii de acces la zonele turistice cu potenţial demonstrat ale judeţului Buzău”, proiect realizat cu finanţare nerambursabilă a Uniunii Europene, prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 2

 

 

 |
14 Jul 2011
1539

Stiri Agerpres

Filmul ''120 battements par minute'' va reprezenta Franța la premiile Oscar
Marti, Septembrie 19, 2017 16:36 PM

Filmul "120 battements par minute", marele premiu al ultimului festival de la Cannes, o frescă amplă privind anii de început ai SIDA, a fost desemnat marți candidatul Franței la Oscarul pentru cel mai bun film într-o limbă străină, a anunțat Centrul național al cinematografiei, relatează AFP.

Timiș: Pagubele în urma furtunii, la nivelul municipiului, sunt de 4,3 milioane de lei, susține primarul Robu
Marti, Septembrie 19, 2017 16:29 PM

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a declarat, marți, că viteza vântului, în timpul furtunii de duminică, a atins 117 km/oră, iar pe alocuri chiar 122 km/oră, doborând circa 3.500 de copaci doar în municipiu, valoarea totală a pagubelor, estimată de Direcția de Mediu, ridicându-se la 4,3 milioane de lei, cu TVA inclus.

Ministerul Transporturilor: Tarom va avea un nou director general în două-trei zile
Marti, Septembrie 19, 2017 16:24 PM

Tarom va avea un nou director general în două-trei zile, actualul interimar având în plan să se întoarcă în cabina de pilotaj, au anunțat, marți, reprezentanții Ministerului Transporturilor în cadrul Comisiei pentru transporturi din Camera Deputaților.

Ponta: Legenda "Meșterul Manole" se aplică iar; Euro, cel mai mare nivel în ultimii 5 ani
Marti, Septembrie 19, 2017 16:23 PM

Fostul premier Victor Ponta susține că moneda euro este la cel mai mare nivel din ultimii cinci ani și că, din acest punct de vedere, România s-a întors înapoi la începutul lui 2012, făcând în acest context o comparație cu legenda "Meșterul Manole".

Cameră: Modificări la legea antifumat, discutate în Comisia pentru sănătate
Marti, Septembrie 19, 2017 16:19 PM

Mai mulți deputați și reprezentanți ai unor organizații neguvernamentale au susținut, marți, la ședința Comisiei pentru sănătate de la Cameră, respingerea inițiativei legislative a senatorului PNL Daniel Fenechiu referitoare la relaxarea prevederilor legii pentru combaterea consumului de tutun și au făcut propuneri de amendare a legii, printre care interzicerea fumatului și în autovehiculele în care se află minori și femei însărcinate.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
19 Sep, 11:34 Hotiile acoperite ale lui corcodel
Posea Gh a comentat pentru articolul Dosarul în care Lungu de la Nehoiu a fost condamnat la 10 de închisoare va fi rejudecat:
Multe din lucrurile care i s-au intamplat lui Lungu se datoreaza si mediatizarii excesive a presei care se pare nu l-a placut deloc.In schimb presa a protejat pe cel mai mare hot care a existat vreodata pe Valea Buzaului Alexandru Corcodel.Acesta avea o adevarata institutie in a fura bani publici.Multe dintre hotiile de acolo au fost acoperite de functionarii primariei care tac acum sub linistea unor salarii bababne facute de actualul primar pe care il manipuleaza.Este bine de stiut edilii de astazi stiu de frica functionarilor din primarie.Pe Lungu l-au tradat toti,el a fost mai mult prost decat hot.L-au tradat oamenii din primarie santajati de corcodel,l-au tradat salariuatii de la firma care voiau sa scape de el sa se poata desfasura ei in liniste.I-au indepartat oamenii situatie la care a lucrat si Gavriloiu fgratele lui de cruce care acum nici usturoi n-a mancat nici gura nu-i miroase.`In primarie se stie s-au furat bani cu sacosa inainte de campanie sub semnaturi fictive.Furturile sunt acoperite de functionari si nu inteleg pana unde tine complicitatea lui Milea.De ce se complace?Furturi de teren,dosarele blocate de procuratura Patarlagele{oare de ce?)Dosarele blocate si acoperite ale fiului primarului care a furat scoala si a fost repus in functie de catre inspectorat.Pe cine reprezinta el acolo.la Lungu ca sa revenim la caz,un rol important l-au jucat expertizele specialistilor.Acestia la unison au sustinut ca nu din cauza defrisarii lui lungu s-a deplasat terenul.Este recunoscut de specialisti ca fiind o zona cu probleme iar din satelit s-a putut urmarii deplasarea terenului in timp.Au stiut si ISU,si Prefectura,si primaria ,dar nu a veau interes sa piarda capital mde imagine asa ca au gasit tapul ispasitor.Opinia te rog apleaca-te asupa zonei cu profesionalism si vei descoperii multe.Un ziar ca dvs care are de aparat blazonul poate si trebuie sa faca asta.De ce nu vorbiti de furturile lui Corcodel cu Scutaru,despre improprietariri ilegale.Multe ,multe ,multe.De ce nu vorbiti despre cancerul de la liceul din Nehoiu unde fiul lui Corcodel face lucruri grotesti,ilegale si inumane.?
18 Sep, 21:41 un alt cetatean
BOARCAS IONELA a comentat pentru articolul Înglodat în datorii la furnizori și la stat, Căminul de bătrâni de la Vintilă Vodă, în pericol iminent de desființare:
coruptie si nepasare....asta e Romania de ieri de azi si de maine
18 Sep, 12:47 Guvern cu slugi si spioni
Observatorul din spatele frontului a comentat pentru articolul Generalul Lucian Foca, numit consilier al premierului Tudose, la două săptămâni de la trecerea în rezervă:
Acestui "guvern" al tradarii si jafului national,a primit "intariri" prin adcooptarea acestui slugoi tradator,PLF.De specialisti in dezinformari,manipulari,infiltrari,culegatori de informatii avea nevoie acest guvern pe care il asteapta o toamna foarte "fierbinte".Pentru ca in Romania,oamenii care isi cer drepturile si o democratie autentica au devenit dusmanii poporului.
Google PageRank Checker