Poliția locală a municipiului Buzău anunță că, până la sfârșitul acestei luni, va desfășura o campanie de distribuire a unui număr de aproximativ 5.000 de pliante având ca subiect ridicarea vehiculelor, autovehiculelor și remorcilor care staționează neregulamentar pe domeniul public sau privat al Municipiului Buzău, activitate prevăzută de Hotărârea Consiliului Local nr. 188/2017. Conform aceleiași surse, pliantele vor conține toate informațiile cu privire la prevederile legale, cuantumul sancțiunii, datele referitoare la locul de depozitare a vehiculelor ridicate, precum și numerele de telefon care pot fi apelate în astfel de cazuri.

„Măsura privind ridicarea autovehiculelor staționate neregulamentar se poate  dispune în conformitate cu prevederile H.G nr. 965/2016 pentru modificarea și completarea Regulamentului de aplicare a Ordonanței de urgentă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, aprobat prin Hotărarea Guvernului nr. 1.391/2006  și  H.C.L nr. 188 din 30 iunie 2017”, se afirmă într-un comunicat de presă al Poliției Locale, în care sunt precizate și cazurile în care se va aplica măsura ridicării autovehiculelor.

Măsura ridicării autovehiculelor se aplică în cazuri precum:

– oprirea/staționarea autovehiculelor în stațiile mijloacelor de transport public de persoane;

– în intersecții, inclusiv cele cu circulație în sens giratoriu, precum și în zona de preselecție unde sunt aplicate marcaje continue;

– pe treceri de pietoni, în zone rezidențiale/pietonale;

– pe trotuare și piste de biciclete;

– pe drumurile publice cu o lățime mai mică de 6 metri;

– în dreptul căilor de acces care deservesc proprietățile alăturate drumurilor publice;

– în dreptul altui vehicul oprit pe partea carosabilă, dacă prin aceasta se stânjenește circulația a două vehicule venind din sensuri opuse, precum și în dreptul marcajului continuu, în cazul în care conducătorii celorlalte vehicule care circulă în același sens ar fi obligați, din această cauză, să treacă peste acest marcaj;

– în locul în care se impiedică vizibilitatea asupra unui indicator sau semnal luminos.

„Tarifele pentru ridicare/transport/depozitare, conform H.C.L. 188/2017 sunt în valoare de 600 lei (ridicare=300 lei, transport=200 lei, depozitare=100 lei/zi). Dacă utilizatorul/proprietarul se prezintă la autovehicul și nu se mai efectuează transportul și depozitarea se va achita doar suma de 300 lei, reprezentând deplasarea pentru ridicare. Autovehiculule ridicate prin dispoziția agentului constatator (polițist local, polițist rutier) vor fi transportate/depozitate la sediul S.C. URBIS SERV S.R.L. BUZĂU,  B-dul N. Bălcescu nr. 56. Sancțiunea pentru staționare, conform O.U.G. 195/2002, rep., art. 108/1/b/7, este de 4-5 puncte de amendă și 3 puncte penalizare la permisul de conducere (jumătate din minimul amenzii în valoare de 290 lei în 48h, conform O.G. nr. 2/2001, rep.)”, se mai arată în comunicatul Poliției Locale.

DISTRIBUIȚI
loading...