Direcţia Poliţiei Locale Buzău a încheiat un protocol de colaborare cu Inspectoratul şcolar Judeţean Buzău prin care îşi ia în responsabilitate asigurarea unui climat de siguranţă în unităţile de învăţământ şi în zonele adiacente acestora. Obiectivele pe care le au de îndeplinit poliţiştii locali pe parcursului anului şcolar, potrivit protocolului semnat cu Inspectoratul şcolar, se referă la  creşterea gradului de siguranţă în unităţile de învăţământ şi în apropeirea lor, cunoaşterea evoluţiei şi a formelor de manifestare ale delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor precum şi prevenirea absenteismului şcolar.

Prima zi de şcoală, primele îndatoriri

Luni, 10 septembrie 2018, poliţiştii locali, din cadrul Serviciului Ordine şi Linişte Publică, Serviciul Circulaţie şi Disciplină Rutieră şi Serviciul Pază, vor acţiona pentru des­faşurarea în suguranţă a festivităţilor specifice deschiderii anului de învăţământ preuniversitar, pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice şi fluidizarea traficului rutier, în special în zona unităţilor de învăţământ.

Ce responsabilităţi au poliţiştii locali în preajma şcolilor

Aşa cum menţiona în şedinţa Colegiului Prefectural, şi adjunctul al şefului Poliţiei buzoiene, cms. şef Valentin Mirică, în anul de învăţământ 2018-2019, Poliţia naţională, Jandarmeria şi Poliţia Locală vor acţiona în sistem integrat în baza unui plan. Astfel, poliţiştii locali vor acţiona pe traseele de afluire şi defluire ale elevilor pe raza municipiului Buzău, în baza Planului de acţiune. Astfel, în baza protocolului încheiat între cele două instituţii, poliţiştii locali şi inspectorii şcolari vor continua să acţioneze pentru îmbunătăţirea siguranţei şcolare.

DISTRIBUIȚI
loading...

1 COMENTARIU

  1. Este f. bine, dar ar face bine Plitia Locala sa se autosesizeze si sa „pazeasca” si zona „Mandresti” de pe strada Dorobanti, aici poposind tot felul de indivizi, uneori prinzandu-i ziua pe acolo. „Freaca matzul”, respectivii si fac mult zgomot si urla, etc. acolo , un local functionand si noaptea. Toate lichelele „bronzate” piard timpul in zona si ies ” ca paduchii in frunte”, ei de fapt ies din coclaurile Dorobantului aici la noi , pe langa cele 3 sali ordinare si infecte. Au scolile nevoie de protectie, dar si noi cei in varsta am avea, aici in zona.

Comments are closed.