27 de ani
de presa libera
Luni, Septembrie 25, 2017 00:02 AM
toamna buzoiana

Actualitate

Poliţiştii îi pregătesc pe buzoieni pentru concedii în siguranţă

de Andreea STROE
Actualitate  |
18.07.2017, 00:00
131

   În sezonul estival, după cum o dovedesc statisticile, au loc cele mai multe infracţiuni, în special cele de furt. Primii care cad victime sunt turiştii. Ei sunt cu precădere ţinta hoţilor de buzunare, iar cei care pleacă de acasă în concediu se află în vizorul spărgătorilor de locuinţe. Având în vedere aceste aspecte, semnalate în cadrul unei conferinţe de presă susţinute recent de inspectorul şef al IPJ Buzău, cms. şef Laurenţiu Pantazi, ofiţerul specialist sociolog Emilia Mihăilescu s-a adresat buzoienilor prin intermediul mass-media şi le-a făcut câteva recomandări pentru a peterece o vacanţă în siguranţă. Recomandările făcute au vizat pe toţi membrii unei familii, având adresabilitate de la vârse mici până la adulţii care îşi plănuiesc concediile în ţară sau în străinătate.

   Recomandările din această perioadă au un specific anume, respectiv acela că elevii sunt în vacanţă, ceea ce înseamnă automat o lipsă de supraveghere din partea părinţilor care merg la serviciu. Ei au mai mult timp liber  în vacanţă, iar părinţii nu. Asta înseamnă că rămân mai mult timp singuri la domiciliu sau în supravegherea altor persoane decât părinţii. În aceste condiţii, mai ales în cazul copiilor de vârstă mică, „părinţii ar trebui să se asigure că nu intră în relaţie cu persoane străine nici atunci când sunt în interiorul locuinţei, nici atunci când le este permisă joaca în zone cunoscute;  nu este de datoria şi de responsabilitatea copiilor să rezolve problema nici dacă a venit cineva de la cablu, nici de la electricitate, nici de la alte firme, nici pentru cine ştie ce alte pretexte invocate de persoane care doresc să verifice dacă locuinţele sunt supravegheate, dacă adulţii sunt plecaţi de acasă şi în ce interval orar sunt plecaţi de acasă”, recomandă ofiţerul de poliţie. Este lesne de înţeles că dacă ar intra în contact cu aceste persoane fără să-şi dea seama copiii pot fi manipulaţi şi pot oferi foarte multe date în legătură cu programul părinţilor, şi despre  bunurile deţinute în domiciliu. Al doilea aspect ar fi păstrarea zonei în care le este permis să se joace. „Au voie şi au mai mare permitivitate în vacanţă, dar dacă le este permis să se joace în jurul blocului, în jurul blocului să rămână să se joace şi sub nicio formă, dacă îşi aduce aminte că la trei scări mai încolo are un coleg sau dacă tot e vară şi e frumos şi e vacanţă să meargă şi în parc, fără ştirea părinţilor”, a mai spus ofiţerul de poliţie Emilia Mihăilescu.

Rezultatele frumoase la examene nu îi feresc pe adolescenţi de evenimente neplăcute

   Oamenii legii au atras atenţia şi asupra regulilor pe care trebuie să le respecte adolescenţii pentru a avea o vacanţă fără incidente.

   „Nu accept ideea că m-am împrietenit cu nu ştiu cine pe terasă şi mâine am plecat cu el la mare. Deplasările se fac cu persoanele pe care le cunosc, copii ai căror familii le ştiu, eventual am şi intrat în contact şi am şi verificat informaţiile care mi s-au spus“, le recomandă scms. Emilia Mihăilescu părinţilor de adolescenţi. De asemenea, poliţiştii trag un semnal de alarmă asupra modului în care-şi petrec timpul liber. „Într-adevăr este vacanţă, poate că au avut şi rezultate frumoase la examenele pe care le-au avut, vor să petreacă, vor să sărbătorească, dar cel mai bine ar fi să nu depăşească limita de siguranţă, nu în cluburi sau în cluburi până la ore rezonabile, fără pahare lăsate nesupravegheate pe masă în care pot fi strecurate diverse substanţe. Bine ar fi să păstreze o limită şi o decenţă în modul în care îşi petrec vacanţa, astfel încât această perioadă să rămână doar o amintire frumoasă şi nicidecum evenimente ne­plăcute de care să tragă o viaţă întreagă”.  

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Judo: Trei medalii de aur pentru români, la Openul European de la Belgrad
Duminica, Septembrie 24, 2017 23:56 PM

Sportivii români Alexandra Pop (cat. 48 kg), Marcel Cercea (cat. 73 kg) și Vlăduț Simionescu (cat. +100 kg) au cucerit medaliile de aur la Openul European de judo de la Belgrad, desfășurat în acest weekend.

Dragnea, întrebat dacă Shhaideh ar trebui să demisioneze: Situația va fi discutată în BPN al PSD, o să spun mâine
Duminica, Septembrie 24, 2017 23:31 PM

Președintele PSD, Liviu Dragnea, șeful Camerei Deputaților, a declarat că situația vicepremierului Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării, va fi discutată în cadrul Biroului Permanent Național al social-democraților de luni, refuzând să spună dacă aceasta ar trebui, sau nu, să-și dea demisia din Guvern.

Kurzii din Irak ignoră amenințările Bagdadului și vor organiza luni referendumul de independență
Duminica, Septembrie 24, 2017 23:19 PM

Kurzii irakieni vor organiza luni referendumul de independență "oricare ar fi riscul și prețul" și în ciuda amenințărilor cu represalii din partea guvernului irakian și a țărilor vecine, transmite AFP.

Box: România încheie Europenele de juniori cu trei medalii de bronz
Duminica, Septembrie 24, 2017 23:01 PM

România a încheiat Campionatele Europene de box pentru juniori de la Albena (Bulgaria) cu un bilanț de trei medalii de bronz, după ce pugiliștii care au urcat duminică în ring au pierdut meciurile susținute în semifinale.

Dragnea: Acțiunea DNA în dosarul "Belina" este un atac violent la adresa Guvernului și are ca miză distrugerea PSD
Duminica, Septembrie 24, 2017 22:48 PM

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, liderul PSD, a declarat, duminică seara, că acțiunea procurorilor DNA în dosarul "Belina" i se pare "un atac violent la Guvern", care are ca miză "distrugerea PSD".

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
24 Sep, 18:28 Ce bine ar fi
Calicul a comentat pentru articolul Investiţie de 60.000 lei pentru cei 125 de elevi de la clasele de step-by-step din Şcoala „Vasile Cristoforeanu”:
Ce bine ar fi dacă în loc să ne luăm la mișto sau să subestimăm o realizare, am încerca să găsim soluții pentru experiențe asemănătoare. Conflictele politice ne-a dezumnizat. În patru țări din occident-unde am intrat masiv, ca timp și calcule, în școli(Franța, Germania, Finlanda, Marea Britanie)-este o preocupare incomparabilă față de noi pentru viața cotidiană a elevilor și profesorilor. Nici elevii și nici profesorii nu duc grija mâncării și a zilei de mâine. De regulă toate școliel încep programul DIMINEAȚA, au pauză de masă, și-și termină ziua de școală după ora 15 sau 16. La fel și profesorii. TOȚI ÎNVAȚĂ, STUDIAZĂ, LUCREAZĂ, ETC. LA ȘCOALĂ . După program fiecare își vede de grijile lui. Nu se dau teme pentru acasă, nu se cară ghizdanele cu cărți, la clasele mici, de exemplu în M. Britanie, se face evaluare zilnică și se trimite părinților acasă. În școlile în care selecția copiilor se face printr-o evaluare inițială științifică, cam la vârsta de 3 ani, în primii ani de la vârsta de 5 ani împliniți, pentru 9(nouă) copii e un învățător. Clasa are 18 elevi doi învățători activi cu grupe de 9 elevi și un învățător evaluator.Sunt așa numitele școli de elită. Elevii intră la trei ani și ies la terminarea liceului. Evaluarea școlii se face în funcție de admiterea la primele trei universități din top 500.NU EXISTĂ NOTE CA LA NOI ȘI NICI CORIGENȚI SAU REPETENȚI AICI. Noi când vom acea complexe școlare de elită și școli în care nici elevii, profesorii și nici părinții să nu ducă grija hranei.
24 Sep, 18:04 În Cardiff
ionescu o. a comentat pentru articolul Primarul Toma, conferință de presă în autobuz:
În Cardiff șoferul face încasările, la Buzău nu se poate?Ca în exemplul pixelului comunitar/... Doar ai noștii sunt mai deștepți. Nu-mi convine că am cumpărat de la olandezi căci ei se opun ca să intrăm în Spațiul Schengen, dar nu ezită să ne ia banii.
24 Sep, 16:15 Educatie
Maria a comentat pentru articolul O bibliotecă de lucrări de medicină, donată de profesorul Ovidiu Ionescu buzoiencei care a intrat, anul acesta, prima la Medicină:
Felicitari domnule profesor Ionescu! Nu ne surprinde gestul dumneavoastra! Intotdeauna ati promovat principii ale unui invatamant de calitate,v- ati remarcat in invatamantul buzoian ca un dascal si inspector scolar de la care unii dintre noi trebuie sa primeasca lectii. Sunt surprinsa ca pentru acest articol nu exista comentarii! Avem in fata doua generatii care fac cinste invatamantului buzoian! Felicitari! Ne mandrim si sper ca pe viitor colegii nostri sa promoveze astfel de modele si sa evite comentariile denigratoare la adresa invatamantului buzoian!
Google PageRank Checker