27 de ani
de presa libera
Vineri, Iulie 28, 2017 11:50 AM

Actualitate

Poliţiştii îi pregătesc pe buzoieni pentru concedii în siguranţă

de Andreea STROE
Actualitate  |
18.07.2017, 00:00
98

   În sezonul estival, după cum o dovedesc statisticile, au loc cele mai multe infracţiuni, în special cele de furt. Primii care cad victime sunt turiştii. Ei sunt cu precădere ţinta hoţilor de buzunare, iar cei care pleacă de acasă în concediu se află în vizorul spărgătorilor de locuinţe. Având în vedere aceste aspecte, semnalate în cadrul unei conferinţe de presă susţinute recent de inspectorul şef al IPJ Buzău, cms. şef Laurenţiu Pantazi, ofiţerul specialist sociolog Emilia Mihăilescu s-a adresat buzoienilor prin intermediul mass-media şi le-a făcut câteva recomandări pentru a peterece o vacanţă în siguranţă. Recomandările făcute au vizat pe toţi membrii unei familii, având adresabilitate de la vârse mici până la adulţii care îşi plănuiesc concediile în ţară sau în străinătate.

   Recomandările din această perioadă au un specific anume, respectiv acela că elevii sunt în vacanţă, ceea ce înseamnă automat o lipsă de supraveghere din partea părinţilor care merg la serviciu. Ei au mai mult timp liber  în vacanţă, iar părinţii nu. Asta înseamnă că rămân mai mult timp singuri la domiciliu sau în supravegherea altor persoane decât părinţii. În aceste condiţii, mai ales în cazul copiilor de vârstă mică, „părinţii ar trebui să se asigure că nu intră în relaţie cu persoane străine nici atunci când sunt în interiorul locuinţei, nici atunci când le este permisă joaca în zone cunoscute;  nu este de datoria şi de responsabilitatea copiilor să rezolve problema nici dacă a venit cineva de la cablu, nici de la electricitate, nici de la alte firme, nici pentru cine ştie ce alte pretexte invocate de persoane care doresc să verifice dacă locuinţele sunt supravegheate, dacă adulţii sunt plecaţi de acasă şi în ce interval orar sunt plecaţi de acasă”, recomandă ofiţerul de poliţie. Este lesne de înţeles că dacă ar intra în contact cu aceste persoane fără să-şi dea seama copiii pot fi manipulaţi şi pot oferi foarte multe date în legătură cu programul părinţilor, şi despre  bunurile deţinute în domiciliu. Al doilea aspect ar fi păstrarea zonei în care le este permis să se joace. „Au voie şi au mai mare permitivitate în vacanţă, dar dacă le este permis să se joace în jurul blocului, în jurul blocului să rămână să se joace şi sub nicio formă, dacă îşi aduce aminte că la trei scări mai încolo are un coleg sau dacă tot e vară şi e frumos şi e vacanţă să meargă şi în parc, fără ştirea părinţilor”, a mai spus ofiţerul de poliţie Emilia Mihăilescu.

Rezultatele frumoase la examene nu îi feresc pe adolescenţi de evenimente neplăcute

   Oamenii legii au atras atenţia şi asupra regulilor pe care trebuie să le respecte adolescenţii pentru a avea o vacanţă fără incidente.

   „Nu accept ideea că m-am împrietenit cu nu ştiu cine pe terasă şi mâine am plecat cu el la mare. Deplasările se fac cu persoanele pe care le cunosc, copii ai căror familii le ştiu, eventual am şi intrat în contact şi am şi verificat informaţiile care mi s-au spus“, le recomandă scms. Emilia Mihăilescu părinţilor de adolescenţi. De asemenea, poliţiştii trag un semnal de alarmă asupra modului în care-şi petrec timpul liber. „Într-adevăr este vacanţă, poate că au avut şi rezultate frumoase la examenele pe care le-au avut, vor să petreacă, vor să sărbătorească, dar cel mai bine ar fi să nu depăşească limita de siguranţă, nu în cluburi sau în cluburi până la ore rezonabile, fără pahare lăsate nesupravegheate pe masă în care pot fi strecurate diverse substanţe. Bine ar fi să păstreze o limită şi o decenţă în modul în care îşi petrec vacanţa, astfel încât această perioadă să rămână doar o amintire frumoasă şi nicidecum evenimente ne­plăcute de care să tragă o viaţă întreagă”.  

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Giurgiu: Traficul cu bacul la Bechet, întrerupt temporar din cauza vântului puternic
Vineri, Iulie 28, 2017 11:45 AM

Traficul cu bacul de la PTF Bechet este întrerupt temporar vineri din cauza vântului puternic, informează un comunicat de presă al ITPF Giurgiu.

Javier Bardem, Penélope Cruz, Jennifer Lawrence și George Clooney, așteptați pe covorul roșu la Mostra din Veneția
Vineri, Iulie 28, 2017 11:44 AM

Cuplul spaniol Javier Bardem și Penélope Cruz, actrițele americane Jennifer Lawrence și Jane Fonda alături de compatrioții lor Matt Damon, George Clooney și Robert Redford se numără printre starurile așteptate la cea de-a 74-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Veneția, care va avea loc în perioada 30 august - 9 septembrie, relatează vineri EFE.

Acțiune a Poliției Capitalei pentru combaterea evaziunii fiscale cu produse congelate
Vineri, Iulie 28, 2017 11:37 AM

Polițiștii din Capitală acționează, vineri, într-un complex comercial agroalimentar din Sectorul 6, profilat pe vânzarea de produse congelate, pentru prevenirea și combaterea faptelor de evaziune fiscală.

Constanța: Opt localități din județ, afectate de inundații; străzi și curți cuprinse de ape în urma ploii
Vineri, Iulie 28, 2017 11:33 AM

Un număr de 39 de solicitări de intervenție în urma inundațiilor produse din cauza ploilor, venite din opt localități din județul Constanța, cele mai multe din municipiul reședință, au fost înregistrate vineri de Regia Autonomă Județeană de Apă (RAJA), potrivit reprezentanților instituției.

PREMIERE DE WEEKEND Un nou film de spionaj cu Charlize Theron și aventura epică a "zâmbăreților" ajung în cinematografele nord-americane
Vineri, Iulie 28, 2017 11:25 AM

"The Emoji Movie", aventura epică a "zâmbăreților" în lumea necunoscută ascunsă în aplicațiile din smartphone, și "Atomic Blonde", un film de spionaj din timpul Războiului Rece cu Charlize Theron în rolul principal, sunt principalele lansări de la sfârșitul acestei săptămâni în cinematografele nord-americane. Tot vineri își are premiera în SUA și "Midwife", un film franțuzesc cu Catherine Deneuve și Catherine Frot lansat în aceeași zi și în România.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
28 Jul, 10:56 Nereguli
Ion a comentat pentru articolul Cadastru pentru imobile şi dezbaterea succesiunii, gratuite în peste 60 de comune şi oraşe:
Comuna COSTESTI nu face parte din acest program? Probabil nu s au bagat din cauza prea multor probleme din primarie. (INCOMPETENTA)
28 Jul, 10:07 SCDL Buzau
Tanase Virgiliu a comentat pentru articolul Cercetătorul Costel Vânătoru despre reorganizarea Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură: „Daea, Ciolacu şi Toma ar putea fi invocaţi peste ani de copiii lor, de nepoţii lor, că au făcut ceva bun pentru Buzău“:
In cazul "Daea" , poetul Mircea Dinescu a avut dreptate ! Acest ministru - sa-i zicem mai nonconformist - va lasa ceva urme in brazda agriculturii romanesti ! (Daca va fi ... pastrat )
28 Jul, 10:03 SCdl buzau
Tanase Virgiliu a comentat pentru articolul Cercetătorul Costel Vânătoru despre reorganizarea Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură: „Daea, Ciolacu şi Toma ar putea fi invocaţi peste ani de copiii lor, de nepoţii lor, că au făcut ceva bun pentru Buzău“:
Cred ca indiferent de varsta, orientare politica, grad de instruire - orice buzoian adevarat poate exclama, fara grija : " O, ce veste minunata ! " Ma bucur ca cei mentionati au realizat necesitatea urgenta a aducerii Experimentalei pe fagasul ei normal - atit de ignorat de politicienii ultimilor 26 de ani - indiferent care au fost ei... Sa speram ca prin aceasta reparatie legislativa si administrativa , buzoienii ( si nu numai ei ) vor ... " gusta " din roadele muncii cecetatorilor de acolo - astfel incit , vorba aceea - si nepotii sa-i poata pomeni... Felicitari sincere!
Google PageRank Checker