27 de ani
de presa libera
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:54 AM

Actualitate

Poliţiştii îi pregătesc pe buzoieni pentru concedii în siguranţă

de Andreea STROE
Actualitate  |
18.07.2017, 00:00
135

   În sezonul estival, după cum o dovedesc statisticile, au loc cele mai multe infracţiuni, în special cele de furt. Primii care cad victime sunt turiştii. Ei sunt cu precădere ţinta hoţilor de buzunare, iar cei care pleacă de acasă în concediu se află în vizorul spărgătorilor de locuinţe. Având în vedere aceste aspecte, semnalate în cadrul unei conferinţe de presă susţinute recent de inspectorul şef al IPJ Buzău, cms. şef Laurenţiu Pantazi, ofiţerul specialist sociolog Emilia Mihăilescu s-a adresat buzoienilor prin intermediul mass-media şi le-a făcut câteva recomandări pentru a peterece o vacanţă în siguranţă. Recomandările făcute au vizat pe toţi membrii unei familii, având adresabilitate de la vârse mici până la adulţii care îşi plănuiesc concediile în ţară sau în străinătate.

   Recomandările din această perioadă au un specific anume, respectiv acela că elevii sunt în vacanţă, ceea ce înseamnă automat o lipsă de supraveghere din partea părinţilor care merg la serviciu. Ei au mai mult timp liber  în vacanţă, iar părinţii nu. Asta înseamnă că rămân mai mult timp singuri la domiciliu sau în supravegherea altor persoane decât părinţii. În aceste condiţii, mai ales în cazul copiilor de vârstă mică, „părinţii ar trebui să se asigure că nu intră în relaţie cu persoane străine nici atunci când sunt în interiorul locuinţei, nici atunci când le este permisă joaca în zone cunoscute;  nu este de datoria şi de responsabilitatea copiilor să rezolve problema nici dacă a venit cineva de la cablu, nici de la electricitate, nici de la alte firme, nici pentru cine ştie ce alte pretexte invocate de persoane care doresc să verifice dacă locuinţele sunt supravegheate, dacă adulţii sunt plecaţi de acasă şi în ce interval orar sunt plecaţi de acasă”, recomandă ofiţerul de poliţie. Este lesne de înţeles că dacă ar intra în contact cu aceste persoane fără să-şi dea seama copiii pot fi manipulaţi şi pot oferi foarte multe date în legătură cu programul părinţilor, şi despre  bunurile deţinute în domiciliu. Al doilea aspect ar fi păstrarea zonei în care le este permis să se joace. „Au voie şi au mai mare permitivitate în vacanţă, dar dacă le este permis să se joace în jurul blocului, în jurul blocului să rămână să se joace şi sub nicio formă, dacă îşi aduce aminte că la trei scări mai încolo are un coleg sau dacă tot e vară şi e frumos şi e vacanţă să meargă şi în parc, fără ştirea părinţilor”, a mai spus ofiţerul de poliţie Emilia Mihăilescu.

Rezultatele frumoase la examene nu îi feresc pe adolescenţi de evenimente neplăcute

   Oamenii legii au atras atenţia şi asupra regulilor pe care trebuie să le respecte adolescenţii pentru a avea o vacanţă fără incidente.

   „Nu accept ideea că m-am împrietenit cu nu ştiu cine pe terasă şi mâine am plecat cu el la mare. Deplasările se fac cu persoanele pe care le cunosc, copii ai căror familii le ştiu, eventual am şi intrat în contact şi am şi verificat informaţiile care mi s-au spus“, le recomandă scms. Emilia Mihăilescu părinţilor de adolescenţi. De asemenea, poliţiştii trag un semnal de alarmă asupra modului în care-şi petrec timpul liber. „Într-adevăr este vacanţă, poate că au avut şi rezultate frumoase la examenele pe care le-au avut, vor să petreacă, vor să sărbătorească, dar cel mai bine ar fi să nu depăşească limita de siguranţă, nu în cluburi sau în cluburi până la ore rezonabile, fără pahare lăsate nesupravegheate pe masă în care pot fi strecurate diverse substanţe. Bine ar fi să păstreze o limită şi o decenţă în modul în care îşi petrec vacanţa, astfel încât această perioadă să rămână doar o amintire frumoasă şi nicidecum evenimente ne­plăcute de care să tragă o viaţă întreagă”.  

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

DOCUMENTAR: 45 de ani de la moartea inventatorului Henri Coandă
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:48 AM

Henri Coandă, creatorul primului avion cu reacție din lume, s-a născut la 7 iunie 1886, la București.

DOCUMENTAR: 90 de ani de la moartea omului politic Ion I. C. Brătianu
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:43 AM

Ion I.C. Brătianu s-a născut la 20 august 1864, în localitatea Florica, județul Argeș, fiind fiul lui Ion C. Brătianu, om politic, fruntaș al Revoluției de la 1848, al cărui nume este legat și de alte mari evenimente din istoria României, precum Unirea Principatelor (1859) sau Independența de stat (1877).

Columbia: "Anglia", numărul doi din Clanul Golfului, a fost ucis într-o operațiune a forțelor de securitate
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:37 AM

Luis Orlando Padierna Peńa, alias "Anglia", considerat numărul doi din Clanul Golfului, cea mai mare grupare criminală din Columbia, a fost ucis joi într-o operațiune a forțelor de securitate, a informat președintele Juan Manuel Santos, citat de agenția EFE.

CITATUL ZILEI
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:32 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 24 noiembrie
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:17 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Nov, 19:26 DORU CASCADORUL POLITIC
NEHOIANUL a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Ptr domnul LUCIDUL:Domnule chestia cu familia Corcodel este ciorba reincalzita.Dar sa revenim la DORU CASCADORUL=PROSTITUATA POLITICA=INTELECTUAL OBOSIT.Cat timp a fost presedinte PDL NEHOIU,partidul nu a avut o contabilitate clara si legala.Exista convorbiri telefonice de ale DOMNULUI DORU CASCADORU(predate deja la DNA),prin care ameninta daca nu primeste bani(efectiv).exista facturi cu reparatia masini personale ale domnului in cauza,decontate de firme agreate de dansul la aceea vreme,exista persoane in oras care au dat spaga domnului sa fie angajate la COMPANIA DE APA NEHOIU.Deci,vedeti domnule LUCIDUL UNDE CUM A FURAT DORU CASCADORU.Eu am dovezi ptr cea ce sustin
23 Nov, 18:54 Corectitudinea este un ideal, nicidecum o realitate!
Pixelu afumat a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Critica este naturală. Pupincureala este forțată. Nu m-ar mira ca lucidul să fie chiar forma de viață în cauză!
23 Nov, 18:26 Fiti corecți!
Lucidul. a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Pe Muzgoci nu il înjură altcineva decât familia de hoți Corcodel.Astia nu uita ca i-a dat jos de la ciolan .Cum si de ce lua șpăgi de la PDL?Domnu ziarist de ce lăsați sa fie denigrat un om serios cu o familie serioasă ca Muzgoci .A făcut multe pentru noi si este un om corect,ce a furat Muzgoci?Este scandalos,este rușinos .Prosti si lingăi se exprima aici.Pacat .Ma așteptam la altceva.
Google PageRank Checker