Podul vechi de la Vadu Paşii se poate prăbuşi oricând. O spune reprezentantul Regionalei Căi Ferate Galaţi, care a intervenit marţi în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pentru a trage un semnal de alarmă vizavi de continuarea lucrărilor şi pentru a cere autorităţilor buzoiene măsuri urgente.

O viitură pe Buzău a distrus digul de protecţie din amonte făcut de constructor pentru a muta cursul râului, ceea ce a dus la o eroziune în zona podului în refacere de la Vadu Paşii şi a erodat pragul de fund dinspre malul oraşului Buzău, punând în pericol atât lucrarea în construcţie cât şi podul feroviar.

„La podul peste râul Buzău pe raza comunei Vadu Paşii datorită debitelor crescute ale râului Buzău a fost afectat pragul de fund al podului.  Construcţia a fost afectată pe malul drept prin erodarea încastrării pe o lungime de aproximativ 30 m, în prezent un braţ al râului Buzău curgând între aripa pragului de fund şi digul de apărare împotriva inundaţiilor al Municipiului Buzău. Prin crearea noului braţ s-a produs o coborâre a tălvegului determinând apariţia fenomenului de eroziune a infrastructurii podului. Sunt necesare lucrări de refacerea pragului de fund şi umpluturi în valoare de minim 6.168.658 lei” – anunţa, luni, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Consiliul Judeţean a cerut deja fonduri de la Guvern pentru intervenţie, prin CJSU, iar solicitare a fost transmisă deja Executivului.

O eventuală prăbuşire a podului vechi va afecta podul de cale ferată, ceea ce înseamnă că circulaţia feroviară pe ruta Bucureşti- Suceava va fi întreruptă.

DISTRIBUIȚI
loading...