Luat pentru a treia oară de ape în acest an, în urma ploilor de luni după-amiază, podul de tuburi de la Vadu Pașii, ce leagă satul Stăncești de șoseaua Buzău-Brăila, a fost reparat și redat traficului astăzi. Podul de tuburi preia zilnic o parte din traficul care aglomerează podul de la Mărăcineni; acesta fiind și motivul pentru care au fost grăbite lucrările de către autorități care au reușit să facă operațional podul  beneficiind de un efort susţinut al reprezentanţilor balastierei care au lucrat sub supravegherea reprezentanților Primăriei din Vadu Paşii. Constructorii au reușit să repare drumul către Buzău în mai puțin de o zi.

Podul de tuburi a mai fost avariat și în urmă cu două săptămâni, tot în urma unei viituri formate pe râul Buzău, declanșate de ploile torențiale. Din cauza debitului mare și a ploilor din amonte,  cei de la Barajul Siriu deversează apele, având în vedere presiunea mare ce se acumulează de pe zona munților, ceea ce conduce la creșterea debitului râului, iar tuburile sunt expuse și efectiv se dislocă, așa cum s-a întâmplat și la începutul acestei săptămâni. Prima oară, când tuburile de la mijlocul albiei râului au fost dislocate, s-a întâmplat pe la jumătatea lunii martie a acestui an.

Cei care au avut de suferit, în primul rând au fost șoferii care doreau să ajungă în Vadu Pașii. Podul de tuburi de la balastiera Vadu Pașii a fost extrem de tranzitat de șoferi în încercarea de a evita aglomeraţia de la podul Mărăcineni. După ce acesta a fost luat de ape, în urma ploilor torențiale din luna iunie, șoferii au fost nevoiţi să aștepte și câteva ore la Podul de la Mărăcineni pentru a ajunge la Buzău. După mai bine de două săptămâni de la incident, podul a fost repus în funcțiune. Acum podul a fost reparat mai repede, dar cum meteorologii anunță o săptămână ploioasă – situație neobișnuită pentru această perioadă a anului – există posibilitatea ca acest  pod să o ia din nou pe cursul apei.

Autoritățile speră să scape de această improvizație cel mai curând anul viitor, atunci când se va da în folosință noul pod peste râul Buzău. Acest pod de tuburi și-a dovedit din plin importanța timp de un deceniu, de când s-a apelat la această soluție pentru localitățile Vadu Pașii și Săgeata în lipsa unor rute alternative. Dacă ar fi fost funcțional podul de la Vadu Pașii, șoferii n-ar mai fi trebuit să aștepte zeci de minute la podul peste râul Mărăcineni.

 

DISTRIBUIȚI
loading...