Sume importante investite în aparatură medicală se întorc în judeţul Buzău. Două proiecte ce vizează promovarea unor iniţiative legate de decontarea unor cheltuieli cu investiţii în infrastructura de sănătate la nivel regional, din fonduri europene, de care ar urma să beneficieze atât Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, cât şi Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, au primit avizul consilierilor judeţeni la sfârşitul săptămânii trecute. Este vorba, în total de peste 17,7 milioane lei, bani care vor fi reinvestiţi tot în infrastructura medicală.

„Este vorba de atragerea unor bani pentru judeţul Buzău. În ultimii ani s-au făcut investiţi în infrastructura medicală şi, la nivel de Guvern, s-a luat o hotărâre de a ne putea recupera aceste investiţii din fonduri europene. Noi am făcut documentaţia cerută de Ministerul Sănătăţii şi azi am intrat în linie dreaptă, pentru că trebuia depusă documentaţia şi să dăm titulatura proiectului şi cu această ocazie Spitalul Jude­ţean de Urgenţă Buzău şi Spitalul Municipal Râmnicu Sărat vor recupera o parte din bani. Vom face un parteneriat cu UAT-urile din regiunea noastră de dezvoltare şi toţi banii din acest proiect vor fi investiţi tot în infrastructura medicală”, a dat asigurări preşe­dintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Cu banii astfel recuperaţi se vor continua investiţiile de modernizare a celorlalte secţii exterioare ale Spitalului Judeţean Buzău.

O altă veste îmbucurătoare, tot din domeniul medical, este aceea că proiectul de reabilitare şi dotare a UPU cu fonduri europene întocmit de autorităţile judeţene a fost declarat eligibil şi urmează ca în termen de 3-4 săptămâni să fie semnat şi contractul de finanţare.