Promovarea fotbaliştilor de la SCM Gloria Buzău în Liga a 3-a a ridicat la cele mai înalte cote optimismul în rândurile clubului municipalităţii. Ajunsă în cel de-al treilea eşalon la numai un an de la înfiinţare, echipa de fotbal nu are de gând să se oprească aici şi şi-a fixat deja ţinte de top.

Tonul l-a dat chiar primarul Constantin Toma, care a remarcat performanţa deosebită a clubului pe care l-a înfiinţat vara trecută, de a promova cu trei echipe – cele de handbal feminin, de rugby şi de fotbal în eşaloanele superioare, primele două chiar de elită. În privinţa echipei de fotbal, Toma n-a ascuns că are aşteptări mari, văzând-o capabilă ca în trei ani să ajungă în Liga 1!

„Încercăm să avem o adevărată mişcare sportivă la Buzău. Este deja a treia echipă a clubului Gloria Buzău care promovează anul acesta. Este un lucru important după numai un an de zile. La fotbal suntem la început, sper ca în trei ani să fim în Liga 1”, a spus Toma, care a sărbătorit promovarea echipei în Liga a 3-a chiar pe teren, alături de fotbalişti şi de staff-ul Gloriei, sâmbăta trecută, la finalul returului de baraj cu Pescăruşul Sarichioi (5-1).

Un an de excepţie

Puţine cluburi din ţară se pot lăuda cu o performanţă precum cea reuşită de cel patronat de Primăria municipiului Buzău. La niciun an de la înfiinţare, toate cele trei secţii cu sporturi de echipă de la SCM Gloria au promovat în eşalonul superior. În cazul formaţiilor de handbal feminin şi de rugby este vorba de prima ligă – Liga Naţională şi, respectiv, SuperLiga-, iar în cel de fotbal, de Liga a 3-a. De asemenea, performanţe la fel de importante, cu promovări în primele ligi din România, au mai reuşit HC Buzău, în Liga Naţională de handbal masculin, şi Luceafărul Buzău, în Liga I de futsal.

DISTRIBUIȚI
loading...