Noua piață din cartierul Crâng a fost oficial deschisă, iar de acum înainte comercianții vor avea un spațiu modern în care își vor putea vinde produsele. Noua hală a fost reconstruită din temelii, din bugetul de investiții al Societății „Piețe Târguri și Oboare”. Tarabele au fost închiriate de aceeași vânzători care sunt în Piața Crâng încă de la înființarea ei și care, mai ales pe timpul iernilor, au avut de îndurat condiții grele. În iarna anului 2010, un incendiu cauzat de petarde a mistuit vechiul spațiu, iar de atunci comercianții au fost nevoiți să îndure condiții vitrege, mai ales pe timp de vară și iarnă. Din 2011 și până anul trecut, activitatea Pieței Crâng din Buzău s-a desfășurat în interiorul unui cort.  Lucrările de modernizare a pieței au durat cinci luni. Acestea au început în toamna anului trecut, dar au fost sistate pe toată perioada iernii. Noua piață din oraș nu este încă ocupată în întregime, dar procesul de licitație a spațiilor comerciale se află în derulare.

„Din tonete, cred că 80 la sută sunt închiriate, deci din zece tonete, avem opt închiria­te, iar spațiile comerciale sunt într-un proces de licitație pu­bli­că, ce se va termina pe data de 10 mai, ulterior urmând să intre și, în aceste spații, comercianți cu profil agroalimentar. Investiția a costat în jur de 400.000 de lei”, a declarat Daniel August, directorul SC „Piețe, Târguri și Oboare”.

În noua piață, comercianții au parte de boxe moderne în care își vor putea păstra marfa în condiții optime. Totodată, au fost realizate și spații pentru vânzarea produselor lactate. Față de Piața Centrală, prețurile sunt mult mai mari, aproape duble, însă din comoditate, unii dintre buzoienii din zonă, mai ales pensionarii, spun că vor cumpăra în continuare de aici. Seria modernizărilor piețelor din municipiul Buzău nu se oprește aici. Societatea va prelua și piețele care erau administrate de Urbis Serv, inclusiv Piața de Flori.

Prezent la deschidere, primarul municipiului Buzău Constantin Toma a declarat că în viitor vor mai fi modernizate și alte piețe agroalimentare din oraș:„Încercăm să modernizăm toate piețele din Buzău. Vom face și altele noi. În concurența asta cu supermarketurile nu este deloc ușor și trebuie să oferim o șansă producătorilor buzoieni, în mod special. Sperăm ca, până la sfârșitul anului acesta, să aducem mai multe modificări importante pentru funcționarea pe timp de vreme rece, de iarnă, în Piața Centrală. În perspectivă va fi pe o suprafață mare, o piață en-gros acoperită, în care sperăm ca toți producătorii din județul Buzău să vină acolo, să putem să le ofe­rim condiții de depozitare”, a menționat Constantin Toma.  Piața Crâng deservește cartierele Crâng, Spiru Haret, casele din zona Traian Vuia, dar și o parte dintre locuitorii de pe Bulevardul Mareșal Averescu. Chiria este de 375 de lei pe lună, adică aceeași ca până la modernziarea spațiului.

DISTRIBUIȚI
loading...

1 COMENTARIU

  1. Din păcate, nu e nimic modern în noua piață. Doamne, ce puțin inspirați au devenit buzoienii. Știe cineva cât a costat această „modernizare” și cine e proiectantul:???

Comments are closed.