Nicio pretenţie şi nicio aşteptare nu am de la un domn care înţelege că Bi­serica înseamnă nişte zgârie-nori şi un clopot cu chipul lui.

Nicio pretenţie şi nicio aşteptare nu am de la un domn al cărui merit e că a făcut un brand din nişte moaşte.

Nicio pretenţie şi nicio aşteptare nu am de la un domn priceput la clădit imperii financiare din morţi, din vii, din presă, din fabrici de pâine, de icoane, de lumânări, din agricultură, din tipografii, din librării, din croitorii (da, şi din asta), din spitale, din imobiliare, din turism, din absolut orice merge şi ar putea ieşi ba­nul. Mai ales că banul iese foarte bine atunci când tot primeşti milioane şi ­mi­lioane de euro de la stat.

Nicio pretenţie şi nicio aşteptare nu am de la un domn care spune cum a studiat şi muncit, în plin regim comunist, în Occident, dar, nu, nu avea nicio legătură cu fosta Securitate.

Nicio pretenţie şi nicio aşteptare nu am de la un domn care, în calitate de mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, a oficiat, în Italia, slujba de cununie a lui Iulian Dascălu, unul dintre milionarii preferaţi ai patriarhului şi ai unor ofiţeri de rang înalt din fosta Securitate. Foşti securişti angajaţi la firmele aceluiaşi milionar. Unul dintre ei, generalul Vasile Alexoaie, fost şef al Securităţii din Roman. Altul, generalul Gheorghe Atudoroaie, fost locţiitor al şefului Securităţii din Timişoara, arestat şi condamnat pentru represaliile de la Revoluţie, apoi achitat şi reactivat, o perioadă, în SRI, de Virgil Măgureanu.

Nicio pretenţie şi nicio aşteptare nu am de la un domn care l-a numit şef peste achiziţii şi licitaţii pentru Catedrala Mântui­rii Neamului pe Ioan Turbatu, condamnat în dosarul „Transformatorul”, în care a fost condamnat şi fostul său partener de afaceri, Relu Fenechiu.

Nicio pretenţie şi nicio aşteptare nu am de la un domn care l-a făcut vrednic pe unul ca Liviu Dragnea.

Nicio pretenţie şi nicio aşteptare nu am de la un domn care ne vorbeşte ­des­pre Dumnezeu, în timp ce mila, pentru el, se reduce la cutia milei. Cam asta cred eu că-i problema, nu zidurile unei catedrale.

(Text publicat în „Newsweek România”)

DISTRIBUIȚI
loading...

2 COMENTARII

  1. O himera pt fraieri,cam asta le vinde mos daniel,culmea si din banii celor care fara de ,,credinta”
    un bisnitar al celor sfinte

  2. Nicio pretentie si nicio asteptare de la un domn ce mai ieri, indemna credinciosii sa-l aleaga pe Ponta „ca vrednic este”. Daca un individ ca cel amintit poate fi numit vrednic, de un patriarh, inseamna ca acel patriarh oricare ar fi el, nu merita respect. Si dupa cum priveste si cat de intunecata ii este privirea, cred eu ca nimic nu-i cu credinta pe acolo ci doar grandomanie si interes meschin. Nu-i frumos nici cu numele scris pe clopote. Putea fi scris acolo un sfant, Andrei, Paraschiva, oricare, ale lui Bucur,sau al unui rege, nicidecum ale uni „Daniel”.

Comments are closed.