• Evenimentul ce imită festivalul celebru de la Munchen va avea loc pe 21 septembrie

Vremea frumoasă continuă cheful de petrecere la Buzău. Toamna vine cu primul party tematic la After City Club-, unde distracţia a ţinut toată vara-, care îşi propune să organizeze o petrecere pe ­mo­delul Oktoberfest. Este vorba despre Oktobeer, un festivalul organizat după celebrul eveniment ce are loc în fiecare an în luna octombrie la Munchen. În varianta buzoiană a evenimentului  vor fi prezente fetele costumate, mâncarea tradiţională ce însoţeşte mereu berea şi muzica inedită.

Oktobeer Festival va avea loc vineri, 21 septembrie, de la ora  22,30, iar invitaţii speciali vor fi Liviu şi Vox. Vor mai mixa la butoane DJ Raul Riviere şi DJ Johnny N.

Oktoberfest (în tradu­cere „Sărbătoarea lui octombrie”), în dialect d’Wiesn, este una din cele mai mari serbări populare din lume. Se desfăşoară, anual, în Munchen, de la ­mij­locul lui septembrie până în octombrie. Ideea a pornit de la un subofiţer din garda naţională bavareză. Acesta a sugerat organizarea unei curse de cai cu ocazia festivităţilor legate de căsătoria prinţului moştenitor Ludovic I al Bavariei cu prinţesa Therese von Hildburgha­usen. Regele Bavariei, Maximilian I, s-a arătat mai mult decât încântat de această ­su­gestie.

În anii ce au urmat, festivalul a fost finanţat de diferite firme private. Din anul 1819, Oktoberfest a intrat sub patronajul edililor oraşului, care şi-au asumat responsabilitatea organizării sale anuale. Cu timpul, conducerea oraşului a permis vânzarea şi consumarea băuturilor alcoolice în perimetrul Oktoberfest. Acest lucru a presupus amplasarea unor mese şi bănci lungi, care în timp s-au înmulţit consi­derabil. Pe lângă bere, ­vi­zitatorii Oktoberfest se puteau distra la popice, dans şi multe altele. La finele secolului, datorită numărului tot mai mare de vizitatori, au fost introduse corturile, fiecare firmă având cort separat. Fiecare festival debutează cu defilarea firmelor participante, reprezentate de căruţe împodobite festiv şi trase de patru cai. Defilarea are ca punct de plecare piaţa centrală a oraşului, Marienplatz.

DISTRIBUIȚI
loading...

1 COMENTARIU

Comments are closed.