Coșmarul localnicilor de pe Valea Slănicului va lua sfârșit peste vreo două luni. Așa promite președintele Consiliului Județean Buzău, care a precizat că în perioada următoare se va turna primul strat de asfalt pe tronsonul din DJ 203K dinspre Podu Muncii spre Mărăcineni și, astfel, din septembrie disconfortul creat de praful rezultat în urma decopertării asfaltului și refacerii terasamentului drumului județean va dis­părea.

,,Sunt probleme pe 203K din cauza disconfortului, apar tot felul de povești în piață… Nu, lucrurile sunt conform standardelor. Știu că este praf, că piatra este colțu­roasă… Nu, așa trebuie să fie, pentru că acolo se lucrează la infrastructură și așa scrie în proiect, că piatra trebuie să fie de o anumită calitate. Dar timpul va rezolva totul, înjurăturile de astăzi mi le asum, îmi cer încă o dată scuze, dar din septembrie o să vadă lumea că se circulă în regulă… Știu că s-a creat un disconfort, cineva a trebuit să mute gardul, altcineva nu a suportat praful, dar, din nefericire, acestea sunt con­dițiile, alții întreabă de ce s-a decopertat atât… Pentru că așa este rețeta. Dacă vrem să facem un drum european, să nu mai umblăm la el 20 de ani, trebuie să lucrăm la infrastructură (…) Suntem în grafic și veți vedea că în luna septembrie, nu se termină lu­crările, dar dispare dis­con­fortul”, a precizat Petre Emanoil Neagu. De asemenea, în curând va începe reabilitarea DJ 203K , și pe tronsonul Robeasca-Vadu Pașii.

Lucrările pentru modernizarea DJ203K au început anul trecut pe mai multe tronsoane simultan și cu soluții tehnice conform normelor europene, după ce s-a schimbat sursa de finanțare. Șeful CJ a precizat că doar accesând sursele externe, finanțarea ar fi fost sigură. ,,Știți bine că el a fost un proiect de finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Am încercat să mut absolut tot ce am putut după PNDL pe fonduri europene. De ce? Finanțarea este certă și este păcat să nu le luăm banii celor de la Bruxelles. Suntem singurul CJ din zona asta care am atras cele mai multe fonduri europene. Și trebuie să accepți anumite soluții. Dacă-l făceam de dragul de a-l face, în doi ani iarăși se lăsa, se întâmpla nu știu ce la rigolă etc… Dacă nu face lucruri să fie durabile, că asta înseamnă dezvoltare durabilă, nu mai facem. Tocmai de aceea, probabil că sunt destul de mult înjurat, dar îmi asum, am renunțat la balastări, pentru că s-a balastat în județul ăsta în aproape 30 de ani că suntem dincolo de Istanbul. (…) Lumea mă mai întreabă- de ce stai în partea de sud. Simplu! Până nu terminăm în partea de sud cu covoare asfaltice, nu mă mut. Pentru că e normal să fie așa. Pentru că dacă las iar 20 de kilometri nefăcuți, degeaba am făcut eu asfalt… Nu eu, că nu aduc eu asfaltul de acasă… N-am făcut eu niciodată, că nu aduc asfaltul de acasă… dacă eram Onassis probabil făceam, dar eu am făcut împreună cu colegii mei de la Consiliul Județean, consilierii, cei din Guvern… Că din cauza aceasta suntem aici”, a spus Neagu.

Asfaltările ajung și în nordul județului

Președintele Consiliului Județean Buzău a anunțat că, în perioada următoare, va fi continuat programul de asfaltări în județ. După ce s-a asfaltat în zona Brădeanu, urmează să fie așternute covoare asfaltice la Blăjani și pe zona Rm. Sărat, la Grebănu și Valea Râmnicului, apoi de la Berca la Rătești. Asfaltarea va ajunge și  Valea Nehoiului, iar pe final de an pe zona Zeletin-Calvini.

Și pentru locuitorii comunei Bisoca sunt vești bune. Drumul județean 204 C, care asigură accesul în localitate, va fi reabilitat și modernizat cu fonduri proprii ale CJ. Neagu a precizat că, săptămâna vii­toare, va fi emis ordinul de începere a lucrărilor pentru refacerea drumului care pornește de la Vintilă Vodă și ajunge la Bisoca. Președintele CJ Buzău a avut recent o întâlnire cu aproximativ 400 de locuitori ai comunei buzoiene, dis­cuțiile având loc în jurul reabilitării drumului care ajunge în localitate.

„Bisoca este o localitate nemaipomenită, cu oameni răbdători, cu credință în Dumnezeu. Îmi cer scuze pentru tot disconfortul creat și le mulțumesc public pentru că au avut răbdare. Acești oameni aveau toate motivele să fie mult mai nemulțumiți decât sunt. Știu și că până la Bisoca îți rupi mașina; să nu credeți că sunt străin de aceste lucruri, dar iată că a sosit și momentul să îndreptăm aceste neajunsuri”, a precizat Petre Ema­noil Neagu.

DISTRIBUIȚI
loading...