O delegație „reprezentativă”, formată din peste o sută de membri buzoieni ai PRO România din toate zonele județului, a fost prezentă, duminică la București, la Romexpo, la lansarea candidaților pentru alegerile europarlamentare din 26 mai, se arată într-un comunicat de presă al acestei formațiuni politicie. „Discursurile candidaților, în special ale primilor patru care deschid lista, trei foști premieri și un comisar european, au fost foarte bine primite, în primul rând pentru că au fost unele sincere și rostite din inimă, unele mai pătimașe, așa cum a fost cel al Corinei Crețu, dar și unele foarte realiste, și aici ne referim la luarea de cuvânt a lui Mihai Tudose, puternic susținut de organizația de la Buzău”, arată sursa citată.

„Cum era și firesc, lansarea a fost deschisă de președintele Victor Ponta, care a demonstrat că a ajuns la maturitatea politică și chiar a declarat că nu mai vrea să repete niciuna dintre greșelile asumate pe vremea când făcea parte din altă formațiune politică, greșeli influențate de apropiați binevoitori, cu ghilimelele de rigoare”, se arată în comunicatul de presă  al PRO România Buzău. ”Cred că pe 26 mai sunt două bătălii importante pe care le avem. În primul rând, să arătăm că ­exi­stă o alternativă la ceea ce azi înseamnă un discurs xenofob, șovin, antieuropean, un discurs de ură, de dezbinare. Mi-am adus aminte că în 2014, când Corina (Crețu, n.r.) era pe locul întâi pe lista PSD și am luat 16 europarlamentari, am vorbit de faptul că suntem mândri că suntem români, acum vreau să spun că suntem mândri că suntem români, dar și mândri că suntem europeni și acesta va fi sloganul PRO România: <Mândri că suntem români, mândri că suntem europeni>. Aceasta este prima bătălie, o alternativă pentru cei care sunt extrem de deza­măgiți, scârbiți, speriați de această ură care se revarsă peste noi toți. A doua bătălie: dacă cineva vrea să se schimbe situația politică acum, nu în decembrie 2020, la alegerile parlamentare, schimbarea o poate aduce doar PRO România. Sunt convins că doar la PRO România pot să vină mai mulți parlamentari de la PSD, de la ALDE, să ne ajute să schimbăm conducerea Ca­merei Deputaților și Guvernul actual. Altfel, o să stăm până în decembrie 2020 și groapa în care suntem va fi din ce în ce mai mare”, a precizat Ponta.

„Deși mulți dintre cei prezenți se așteptau la un discurs fulminant, fostul premier Mihai Tudose, trecut recent printr-o cumpănă cumplită a vieții, a urcat calm pe scenă și a avut unul dintre cele mai realiste luări de cuvânt, fără patimă, dar spunând lucrilor pe nume. Chiar a venit, la sfârșitul discuției cu o pildă plină de înțelepciune, aplaudată la scenă deschisă de asistență. El a spus că <omul are două vieți, a doua începe când își dă seama că nu are decât una. Aceasta e adevărata social-democrație din România. Haideți să ne justificăm prezența și să ne maximizăm șansa. Să fim pro-europeni, să fim pro-România>“, mai arată comunicatul de presă al organizației județene a PRO România.

DISTRIBUIȚI
loading...

1 COMENTARIU

Comments are closed.