27 de ani
de presa libera
Sambata, Aprilie 29, 2017 00:39 AM

Actualitate

Peste 700 de buzoieni, angajați prin AJOFM în ianuarie 2017

de Monica BĂNICĂ
Actualitate  |
20.03.2017, 00:00
1449

   Peste 16.000 de persoane au fost angajate la nivel național în prima lună din 2017 prin intermediul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM).

   Din totalul celor 16.307 persoane angajate în ianuarie, 9.486 provin din mediul urban, iar 6.821 din mediul rural. Din punct de vedere al nivelului de pregătire, 5.473 de persoane care și-au găsit loc de muncă prin ANOFM la începutul acestui an au studii liceale, 3.817 au studii profesionale, 3.351 studii gimnaziale, iar 2.221 au studii universitare.

   În ceea ce privește această situație la nivelul județului Buzău, au fost angajate, în luna ianuarie, prin intermediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) 705 persoane înregistrate în baza de date a ins­tituției și aflate în căutarea unui loc de muncă, dintre care 624 prin servicii de mediere a muncii.

   Din totalul acestora, 443 de buzoieni au fost încadrați în locuri de muncă pe perioadă nedeterminată, iar 181 pe posturi vacante pentru perioade determinate. Un număr foarte redus este cel al angajărilor realizate după absolvirea de cursuri pentru formare profesională, respectiv doar 13 buzoieni s-au angajat prin acest mod în ianuarie 2017.

   În topul județelor cu cele mai multe persoane angajate prin intermediul agențiilor teritoriale, pe primul loc este județul Timiș, cu 1.731 persoane încadrate, urmat de București, cu 1.543 persoane angajate, Hunedoara, cu 916 persoane pentru care s-a identificat un loc de muncă și Mureș, cu 872 de persoane angajate în ianuarie. În acest clasament, județul Buzău ocupă locul șapte, după județul Neamț, cu 717 persoane încadrate în muncă.

   De asemenea, buzoienii aflați în căutarea unui loc de muncă au la dispoziție oferta de posturi vacante a agenților economici care vor participa la Bursa Generală a Locurilor de Muncă, organizată pe 7 aprilie. Aceasta se va desfășura în municipiul Buzău, de la ora 9,00, la sediul Colegiului Agricol „C. Angelescu“, precum și în cele patru puncte de lucru ale AJOFM din teritoriu, respectiv Râmnicu Sărat, Pătârlagele, Nehoiu și Pogoanele.

   La nivel național se men­ține același trend înregistrat în lunile trecute, cele mai multe persoane ocupate fiind în continuare cele de sex masculin, respectiv 8.971 de angajați. Din total, 4.866 de persoane încadrate au peste 45 de ani, 4.534 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 4.205 au între 25 și 35 de ani, iar 2.702 sunt tineri cu vârste sub 25 de ani.

   Pentru integrarea pe piața muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă și care se înregistrează în baza de date a agenției teritoriale de care aparțin pot beneficia de pachete personalizate de măsuri active privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Joi, Ianuarie 01, 1970 02:00 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
28 Apr, 21:47 Comentariu
Un alt cetățean! a comentat pentru articolul Înglodat în datorii la furnizori și la stat, Căminul de bătrâni de la Vintilă Vodă, în pericol iminent de desființare:
Poate să-i dea Consiliul județean oricât,tot nu va face nimic pentru că este prea comod;aveți dreptate,leafa merge,iar el abia așteaptă să se întoarcă la "căldură"de la Primărie,iar cu noi nici nu vorbește,ne ignora total;Consiliul județean știe asta?
28 Apr, 21:29 Olimpiada
Valeria a comentat pentru articolul Concurenții Olimpiadei Naționale de Istorie de la Buzău, vizită la Comandamentul Diviziei 2:
Comentariile negative aparțin celor care sperau ca Olimpiada să fie un eşec şi nu pot accepta ideea că a fost o mare reuşită.
28 Apr, 21:19 Problema este legea electorală.
Pixelu original a comentat pentru articolul Bârlă s-a cerut afară din PSD, Ciolacu îi face pe plac:
Cum să fie votul lui imitatorule? Este votul pesedeului. Era votul lui dacă era ales de electorat din postura de candidat independent, nu pe listă de partid. După ce va fi exclus din PSD și va pierde funcția de consilier are ocazia să participe la viitoarele alegeri ca independent și să nu mai rănească pe nimeni cu votul lui.
Google PageRank Checker