27 de ani
de presa libera
Duminica, Martie 26, 2017 06:27 AM

Actualitate

Peste 700 de buzoieni, angajați prin AJOFM în ianuarie 2017

de Monica BĂNICĂ
Actualitate  |
20.03.2017, 00:00
1407

   Peste 16.000 de persoane au fost angajate la nivel național în prima lună din 2017 prin intermediul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM).

   Din totalul celor 16.307 persoane angajate în ianuarie, 9.486 provin din mediul urban, iar 6.821 din mediul rural. Din punct de vedere al nivelului de pregătire, 5.473 de persoane care și-au găsit loc de muncă prin ANOFM la începutul acestui an au studii liceale, 3.817 au studii profesionale, 3.351 studii gimnaziale, iar 2.221 au studii universitare.

   În ceea ce privește această situație la nivelul județului Buzău, au fost angajate, în luna ianuarie, prin intermediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) 705 persoane înregistrate în baza de date a ins­tituției și aflate în căutarea unui loc de muncă, dintre care 624 prin servicii de mediere a muncii.

   Din totalul acestora, 443 de buzoieni au fost încadrați în locuri de muncă pe perioadă nedeterminată, iar 181 pe posturi vacante pentru perioade determinate. Un număr foarte redus este cel al angajărilor realizate după absolvirea de cursuri pentru formare profesională, respectiv doar 13 buzoieni s-au angajat prin acest mod în ianuarie 2017.

   În topul județelor cu cele mai multe persoane angajate prin intermediul agențiilor teritoriale, pe primul loc este județul Timiș, cu 1.731 persoane încadrate, urmat de București, cu 1.543 persoane angajate, Hunedoara, cu 916 persoane pentru care s-a identificat un loc de muncă și Mureș, cu 872 de persoane angajate în ianuarie. În acest clasament, județul Buzău ocupă locul șapte, după județul Neamț, cu 717 persoane încadrate în muncă.

   De asemenea, buzoienii aflați în căutarea unui loc de muncă au la dispoziție oferta de posturi vacante a agenților economici care vor participa la Bursa Generală a Locurilor de Muncă, organizată pe 7 aprilie. Aceasta se va desfășura în municipiul Buzău, de la ora 9,00, la sediul Colegiului Agricol „C. Angelescu“, precum și în cele patru puncte de lucru ale AJOFM din teritoriu, respectiv Râmnicu Sărat, Pătârlagele, Nehoiu și Pogoanele.

   La nivel național se men­ține același trend înregistrat în lunile trecute, cele mai multe persoane ocupate fiind în continuare cele de sex masculin, respectiv 8.971 de angajați. Din total, 4.866 de persoane încadrate au peste 45 de ani, 4.534 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 4.205 au între 25 și 35 de ani, iar 2.702 sunt tineri cu vârste sub 25 de ani.

   Pentru integrarea pe piața muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă și care se înregistrează în baza de date a agenției teritoriale de care aparțin pot beneficia de pachete personalizate de măsuri active privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Atac la Londra: Poliția britanică vrea informații suplimentare
Duminica, Martie 26, 2017 05:39 AM

Poliția britanică vrea să obțină mai multe informații pentru a stabili circumstanțele exacte în care Khalid Masood a decis să comită atentatul de la Londra, revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic, transmite AFP.

ZILE NAȚIONALE: Republica Populară Bangladesh
Duminica, Martie 26, 2017 05:05 AM

Republica Populară Bangladesh sărbătorește Ziua Națională la 26 martie, dată la care aniversează proclamarea independenței, în anul 1971.

Ziua internațională a luptei împotriva epilepsiei (Purple Day)
Duminica, Martie 26, 2017 04:54 AM

Ziua internațională a luptei împotriva epilepsiei, cunoscută la nivel mondial sub denumirea de Purple Day, este marcată în fiecare an pe 26 martie, vizând creșterea gradului de conștientizare la nivel mondial a bolii.

"Un binecunoscut lider terorist Al-Qaida", ucis de o lovitură americană în Afganistan (Pentagon)
Duminica, Martie 26, 2017 04:47 AM

Pentagonul a precizat sâmbătă că o lovitură a SUA în Afganistan l-a ucis în urmă cu șase zile pe un militant al grupării Al Qaida care era responsabil pentru moartea a doi membri ai serviciilor americane și acuzat pentru implicare în atacul asupra unui autobuz ce transporta echipa de cricket a statului Sri Lanka, în 2009, transmite Reuters.

DOCUMENTAR: 195 de ani de la moartea compozitorului Ludwig van Beethoven
Duminica, Martie 26, 2017 04:46 AM

Compozitorul german Ludwig van Beethoven s-a născut la Bonn, la 16 decembrie 1770.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
25 Mar, 13:09 POLITIA LOCALA
POPESCU LEONTIN a comentat pentru articolul Poliţiştii locali angajaţi ilegal, cu un pas mai aproape de concediere:
DEOARECE UNITATIILE PARTICULARE LUCREAZA CU UN TARIF FOARTE MIC PE CIND UNITATIILE DE STAT PRESTATOARE DE SERVICI LUCTREZA DUPA NORME LEGE .
25 Mar, 13:06 politia locala referitor
popescu leontin a comentat pentru articolul Poliţiştii locali angajaţi ilegal, cu un pas mai aproape de concediere:
Referitor la HAUSUL CARE EXISTA INTRE POLITIA LOCALA POLITIA NATIONALA SI DIRECTIILE PUBLICE DE PAZA ALE STATULUI SINT URMATOARELE . DATORITA UNITATIILOR DIN TARA PRIN DESFINTAREA CORPURIILOR GARDIENILOR PUBLICI SA AJUNS LA HAUS
25 Mar, 08:39 ???
Virgil a comentat pentru articolul Cum a încercat Neagu să îl execute public pe Toma, dar gloanțele l-au nimerit pe Tescaru:
Au inceput lucrarile de primavara in fata locuintei lui Neagu, la Poieni, pe banii primariei. La restul populatiei cand incepe?
Google PageRank Checker