27 de ani
de presa libera
Sambata, Octombrie 21, 2017 22:35 PM

Actualitate

Peste 700 de buzoieni, angajați prin AJOFM în ianuarie 2017

de Monica BĂNICĂ
Actualitate  |
20.03.2017, 00:00
1494

   Peste 16.000 de persoane au fost angajate la nivel național în prima lună din 2017 prin intermediul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM).

   Din totalul celor 16.307 persoane angajate în ianuarie, 9.486 provin din mediul urban, iar 6.821 din mediul rural. Din punct de vedere al nivelului de pregătire, 5.473 de persoane care și-au găsit loc de muncă prin ANOFM la începutul acestui an au studii liceale, 3.817 au studii profesionale, 3.351 studii gimnaziale, iar 2.221 au studii universitare.

   În ceea ce privește această situație la nivelul județului Buzău, au fost angajate, în luna ianuarie, prin intermediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) 705 persoane înregistrate în baza de date a ins­tituției și aflate în căutarea unui loc de muncă, dintre care 624 prin servicii de mediere a muncii.

   Din totalul acestora, 443 de buzoieni au fost încadrați în locuri de muncă pe perioadă nedeterminată, iar 181 pe posturi vacante pentru perioade determinate. Un număr foarte redus este cel al angajărilor realizate după absolvirea de cursuri pentru formare profesională, respectiv doar 13 buzoieni s-au angajat prin acest mod în ianuarie 2017.

   În topul județelor cu cele mai multe persoane angajate prin intermediul agențiilor teritoriale, pe primul loc este județul Timiș, cu 1.731 persoane încadrate, urmat de București, cu 1.543 persoane angajate, Hunedoara, cu 916 persoane pentru care s-a identificat un loc de muncă și Mureș, cu 872 de persoane angajate în ianuarie. În acest clasament, județul Buzău ocupă locul șapte, după județul Neamț, cu 717 persoane încadrate în muncă.

   De asemenea, buzoienii aflați în căutarea unui loc de muncă au la dispoziție oferta de posturi vacante a agenților economici care vor participa la Bursa Generală a Locurilor de Muncă, organizată pe 7 aprilie. Aceasta se va desfășura în municipiul Buzău, de la ora 9,00, la sediul Colegiului Agricol „C. Angelescu“, precum și în cele patru puncte de lucru ale AJOFM din teritoriu, respectiv Râmnicu Sărat, Pătârlagele, Nehoiu și Pogoanele.

   La nivel național se men­ține același trend înregistrat în lunile trecute, cele mai multe persoane ocupate fiind în continuare cele de sex masculin, respectiv 8.971 de angajați. Din total, 4.866 de persoane încadrate au peste 45 de ani, 4.534 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 4.205 au între 25 și 35 de ani, iar 2.702 sunt tineri cu vârste sub 25 de ani.

   Pentru integrarea pe piața muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă și care se înregistrează în baza de date a agenției teritoriale de care aparțin pot beneficia de pachete personalizate de măsuri active privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Mureș: Membrii Ștafetei Invictus au ținut un moment de reculegere la mormântul unui ofițer ucis în Afganistan
Sambata, Octombrie 21, 2017 22:14 PM

Membrii Ștafetei Veteranilor Invictus 2017 de pe traseul galben, care au parcurs sâmbătă, în alergare și pe bicicletă, distanța de 55 de kilometri între Sighișoara și Târgu Mureș, au depus flori și au ținut un moment de reculegere la mormântul maiorului post-mortem Tiberius-Marcel Petre, ucis într-un schimb de focuri, pe 3 aprilie 2009, în Afganistan.

Sibiu: Iosif Demian a obținut cu filmul "Baloane de curcubeu" premiul de excelență la Festivalul Astra Film
Sambata, Octombrie 21, 2017 21:26 PM

Cineastul român Iosif Demian, stabilit în Australia, a obținut sâmbătă seara premiul de excelență la Festivalul Astra Film, cu "Baloane de curcubeu", o creație cinematografică lansată după 35 de ani la festivalul de la Sibiu.

Simona Halep, despre Turneul Campioanelor - Fiecare meci va fi ca o finală
Sambata, Octombrie 21, 2017 20:46 PM

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, a declarat, sâmbătă, la Singapore, că fiecare meci de la Turneul Campioanelor va fi ca o finală, potrivit site-ului WTA.

Protest în Piața Universității pentru legalizarea parteneriatului civil
Sambata, Octombrie 21, 2017 20:43 PM

Asociația MozaiQ a organizat, sâmbătă, în Piața Universității din Capitală, un protest pentru a cere legalizarea parteneriatului civil în România.

UPDATE Manifestație cu sute de mii de persoane la Barcelona, în frunte cu liderul catalan Carles Puigdemont (GALERIE FOTO)
Sambata, Octombrie 21, 2017 20:20 PM

Sute de mii de manifestanți catalani, în frunte cu liderul separatist Carles Puigdemont, au umplut sâmbătă centrul Barcelonei pentru a cere independența după ce guvernul central a solicitat destituirea executivului catalan, relatează AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker