27 de ani
de presa libera
Marti, August 22, 2017 11:57 AM

Actualitate

Peste 700 de buzoieni, angajați prin AJOFM în ianuarie 2017

de Monica BĂNICĂ
Actualitate  |
20.03.2017, 00:00
1487

   Peste 16.000 de persoane au fost angajate la nivel național în prima lună din 2017 prin intermediul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM).

   Din totalul celor 16.307 persoane angajate în ianuarie, 9.486 provin din mediul urban, iar 6.821 din mediul rural. Din punct de vedere al nivelului de pregătire, 5.473 de persoane care și-au găsit loc de muncă prin ANOFM la începutul acestui an au studii liceale, 3.817 au studii profesionale, 3.351 studii gimnaziale, iar 2.221 au studii universitare.

   În ceea ce privește această situație la nivelul județului Buzău, au fost angajate, în luna ianuarie, prin intermediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) 705 persoane înregistrate în baza de date a ins­tituției și aflate în căutarea unui loc de muncă, dintre care 624 prin servicii de mediere a muncii.

   Din totalul acestora, 443 de buzoieni au fost încadrați în locuri de muncă pe perioadă nedeterminată, iar 181 pe posturi vacante pentru perioade determinate. Un număr foarte redus este cel al angajărilor realizate după absolvirea de cursuri pentru formare profesională, respectiv doar 13 buzoieni s-au angajat prin acest mod în ianuarie 2017.

   În topul județelor cu cele mai multe persoane angajate prin intermediul agențiilor teritoriale, pe primul loc este județul Timiș, cu 1.731 persoane încadrate, urmat de București, cu 1.543 persoane angajate, Hunedoara, cu 916 persoane pentru care s-a identificat un loc de muncă și Mureș, cu 872 de persoane angajate în ianuarie. În acest clasament, județul Buzău ocupă locul șapte, după județul Neamț, cu 717 persoane încadrate în muncă.

   De asemenea, buzoienii aflați în căutarea unui loc de muncă au la dispoziție oferta de posturi vacante a agenților economici care vor participa la Bursa Generală a Locurilor de Muncă, organizată pe 7 aprilie. Aceasta se va desfășura în municipiul Buzău, de la ora 9,00, la sediul Colegiului Agricol „C. Angelescu“, precum și în cele patru puncte de lucru ale AJOFM din teritoriu, respectiv Râmnicu Sărat, Pătârlagele, Nehoiu și Pogoanele.

   La nivel național se men­ține același trend înregistrat în lunile trecute, cele mai multe persoane ocupate fiind în continuare cele de sex masculin, respectiv 8.971 de angajați. Din total, 4.866 de persoane încadrate au peste 45 de ani, 4.534 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 4.205 au între 25 și 35 de ani, iar 2.702 sunt tineri cu vârste sub 25 de ani.

   Pentru integrarea pe piața muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă și care se înregistrează în baza de date a agenției teritoriale de care aparțin pot beneficia de pachete personalizate de măsuri active privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

KO Goetz, reprezentant de marcă al picturii abstracte germane, a murit la vârsta de 103 ani
Marti, August 22, 2017 11:52 AM

Pictorul Karl Otto Goetz, ale cărui lucrări abstracte au contribuit la revirimentul pe piața internațională a artei germane după încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial și prăbușirea celui de-Al Treilea Reich, a murit la vârsta de 103 ani, a anunțat luni fundația sa, informează DPA.

Directorul Tel Drum, Petre Pitiș, la DNA
Marti, August 22, 2017 11:50 AM

Directorul societății Tel Drum, Petre Pitiș, s-a prezentat marți la sediul Direcției Naționale Anticorupție pentru a participa la desigilarea sistemelor informatice ridicate în urma perchezițiilor efectuate de anchetatori.

China: Peste 4.000 de persoane evacuate din calea taifunului Hato
Marti, August 22, 2017 11:45 AM

Peste 4.000 de persoane au fost evacuate din calea taifunului Hato, cel de-al 13-lea fenomen meteorologic de acest tip din 2017, care înaintează spre coasta de sud-est a Chinei, informează marți Xinhua.

Stoltenberg: NATO nu va lăsa niciodată Afganistanul ''să redevină un sanctuar pentru teroriști''
Marti, August 22, 2017 11:43 AM

Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), care a intervenit în Afganistan a doua zi după atentatele din 11 septembrie 2001, la cererea SUA, nu va lăsa niciodată această țară ''să redevină un sanctuar pentru teroriști'', a declarat marți secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, salutând discursul președintelui american Donald Trump, informează AFP.

Un fost avocat al cântărețului Michael Jackson îl va apăra pe Bill Cosby
Marti, August 22, 2017 11:38 AM

Tom Mesereau, fost avocat al cântărețului Michael Jackson, se va ocupa de apărarea în instanță a actorului de comedie Bill Cosby, a anunțat luni un purtător de cuvânt al artistului, citat de AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
22 Aug, 11:14 Lumea de ieri și lumea de azi!
Pixelu razna a comentat pentru articolul Torţionarul Vişinescu se vrea liber ,,din motive medicale“:
Din aceeași categorie cu „nu suportă detenția” sau dementul ăla norvegian, Breivik, care a dat statul în judecată că este supus unui tratament inuman pentru că este izolat și nu socializează și i se încălzește mâncarea la microunde. Și statul norvegian a luat în serios plângerea. Demența este totală. Personajul are și pagină pe Wikipedia. Mai nou, și-a schimbat legal numele.
22 Aug, 10:46 Justitie divina...
Unforgiven a comentat pentru articolul Florina Stoian, revocată prin fax de ministrul Educației:
Florina Stoian,nu te supara,dar era si timpul sa fii schimbata!...La cate mizerii si abuzuri ai facut in perioada concursului pentru functia de director de scoala-2016,la cata incompetenta crasa ai demonstrat in ciuda inaltelor studii economice de la Academia din Brosteni,la cat rafinament intelectual ai afisat de fiecare data cand ai reprezentat invatamantul buzoian,la ce /in ce concurs de imprejurari politice ai obtinut postul!...Probabil e prea mult pentru tine si functia de director la gradinita "Boboceii din Micro III"...Sorry,Florina go home!
22 Aug, 10:13 Unde dai și unde crapă!
Pixelu corporatist a comentat pentru articolul Ministrul Educaţiei a desfăcut din greşeală contractul altcuiva când a demis-o pe Florina Stoian:
Observ o întreagă propagandă legată de faptul că: „A luat concursul, să-și ducă mandatul la bun sfârșit!”. Principial vorbind, este o cretinătate. Dacă câștigătorul concursului o ia razna în timpul mandatului este firesc să fie înlăturat. Că se pot face abuzuri, cum pare a fi și cazul de față, este cu totul altă discuție, care în principiu sunt generate de însăși natura legislației. Guvernarea corporatistă a fost legiferată tocmai pentru a legaliza abuzul.
Google PageRank Checker