Persoanele fizice autorizate care nu-și vor modifica obiectul de activitate până la data de 17 ianuarie 2019 riscă să fie radiate din oficiu de către Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC). Conform acestei instituții, în prezent există, la nivelul întregii țări, peste 30.000 de PFA care nu s-au conformat unei limitări introduse în legislație acum aproape doi ani. Printre județele care au un număr ridicat de antreprenori independenți care trebuie să facă un drum până la ONRC luna asta și luna viitoare se numără și Buzăul. Mai exact, la nivelul județului nostru riscă să-și închidă afacerile peste 660 de PFA și aproape 100 de întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale.

Oficiul Național al Registrului Comerțului anunță, printr-un comunicat de presă, că la data de 17 ianuarie 2019 expiră perioada de doi ani pe care persoanele fizice autorizate şi întreprinderile individuale o au la dispoziţie pentru a solicita, oficiului registrului comerţului din raza sediului profesional, înregistrarea menţiunilor referitoare la obiectul de activitate, ca urmare a intrării în vigoare a Legii nr. 182/2016 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale. Potrivit acestui act normativ, „PFA poate avea în obiectul de activitate cel mult cinci clase de activităţi prevăzute de codul CAEN”, în timp ce „întreprinderea individuală poate avea în obiectul de activitate cel mult zece clase de activităţi prevăzute de codul CAEN”. În termen de 60 de zile de la împlinirea celor doi ani, respectiv începând cu data de 19 martie 2019, Oficiul Registrului Comerţului radiază, din oficiu, persoanele fizice autorizate şi întreprinderile individuale al căror număr de activităţi incluse în obiectul de activitate este mai mare decât cel impus de legislaţia în vigoare.

Lista persoanelor fizice autorizate şi a întreprinderilor individuale care nu şi-au îndeplinit obligaţia de modificare a obiectului de activitate este publicată pe pagina de internet a Oficiului Naţional al Registrului Comerţului.

DISTRIBUIȚI
loading...