Acțiunile desfășurate la finalul săptămânii trecute de polițiștii buzoieni cu atribuții rutiere s-au soldat cu 545 de amenzi aplicate pentru nere­gu­lile constatate în trafic.

   Astfel, în zilele de sâmbătă și duminică, aparatele radar au înregistrat nu mai puțin de 245 de autovehicule care rulau cu viteze peste limita legală.

   Patru vitezomani s-au ales cu permisele de conducere  suspendate pentru 90 de zile. Cea mai mare viteză a fost înregistrată pe DN2 E85, pe raza localității Potârnichești, în cazul unui buzoian de 35 de ani, care conducea un autotu­rism cu 136 km pe oră.

  Alte 24 de permise de conducere au fost reținute de polițiștii rutieri unor conducători auto care au condus sub influența băuturilor alcoolice, nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversare, celor care au efectuat depășiri neregulamentare sau care nu au acordat prioritate autotu­ris­melor care aveau acest drept.

   Totodată, au fost întocmite șapte dosare penale, dintre care patru ca urmare a conducerii autovehiculelor sub influența alcoolului. Cea mai mare concentrație alcoolică, de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat, a fost înregistrată în cazul unui tânăr de 20 de ani din Nehoiu, depistat la volan pe raza localității și care nu deține nici permis de condu­cere.

  Celelalte trei dosare penale au fost întocmite de polițiștii rutieri unor conducători auto care se aflau la volan fără a deține permis de conducere sau care aveau suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

DISTRIBUIȚI
loading...