În pofida avertizărilor și recomandărilor făcute de pompieri, referitoare la pericolul focului deschis în spații deschise, fenomenul incendiilor de vegetație uscată la nivelul județului Buzău a căpătat amploare în această perioadă.

    Astfel, numai în decurs de o zi, pompierii au intervenit la numai puțin de șapte asemenea incendii, care au totalizat o suprafață de 125 de hectare. De ieri, suita incendiilor de vegetație uscată a început cu cel declanșat în satul Bălteni, comuna C.A.Rosetti, care a cuprins cea mai mare suprafață dintre toate cele care au urmat până astăzi.

   Este vorba despre 120 de hectare de teren cu vegetație uscată și miriște, alături de pompieri acționând membrii Comitetului de Urgență C.A.Rosetti și proprietarul terenului cuprins de flăcări, o intervenție care a durat peste patru ore. A urmat un alt incendiu de vegetație uscată la Sălcioara, comuna Ghergheasa, pe o suprafață de patru hectare, apoi un altul pe Șoseaua de centură a municipiului Buzău la ieșire spre Ploiești, apoi la Râmnicu Sărat, la o gospodărie de pe strada 9 Mai.

   Seria incendiilor de vegetație uscată de ieri a continuat cu  cel de la Scurtești, comuna Vadu Pașii, apoi, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 01,30, un incendiu de același tip, în zona Fabricii de bere Ursus, după câteva ore, mai exact astăzi, la ora 09,00, pompierii pornind din nou în misiune la un incendiu semnalat într-un spațiu comercial din Drăgaică, unde un spațiu de dimensiuni reduse, aproximativ 3 pe 3 metri luase foc.

   Potrivit reprezentanților ISU Buzău, toate aceste incendii au avu drept cauză focul deschis în spații deschise, cu o singură excepție, la Scurtești, unde focul a fost provocat de o țigară aprinsă.

DISTRIBUIȚI
loading...