* La funeralii vor participa 800 de feţe bisericeşti, în frunte cu Prea-Fericitul Patriarh Daniel

     De marți dimineață, când sicriul cu trupul neînsuflețit a fost depus în incinta Catedralei Arhiepiscopale și până în această dimineață, la căpătâiul arhiepiscopului Epifanie a avut loc un pelerinaj neîntrerupt, la care au participat….

       * La funeralii vor participa 800 de feţe bisericeşti, în frunte cu Prea-Fericitul Patriarh Daniel

        De marți dimineață, când sicriul cu trupul neînsuflețit a fost depus în incinta Catedralei Arhiepiscopale și până în această dimineață, la căpătâiul arhiepiscopului Epifanie a avut loc un pelerinaj neîntrerupt, la care au participat mii de credincioși veniți să îi aducă un ultim omagiu ierarhului care a păstorit timp de 30 de ani Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei. Oamenii au început să vină la catedrală încă din timpul slujbei oficiate marți de Casian Crăciun, arhiepiscopul Dunării de Jos, continuând să sosească și pe tot parcursul zilei de ieri, mulți dintre credincioși venind și din județele învecinate, în special din Vrancea. Oamenii au așteptat răbdători la rândul format la căpătâiul arhiepiscopului, în multe situații așteptarea durând mai bine de o oră. Cripta în care se va odihni arhiepiscopul epifanie a fost acoperită cu candele și flori aduse de credincioși iar la căpătâiul acestuia au fost aprinse sute de lumânări. Mulți dintre ei cu lacrimi în ochi, credincioșii s-au oprit pentru câteva momente în dreptul raclei în care se află trupul neînsuflețit, i-au sărutat arhiepiscopului mâna și și-au făcut cruce, părăsind apoi catedrala pentru a face loc și altor credincioși care așteptau la rând. În ciuda numărului mare de oameni veniți să se reculeagă la căpătâiul arhiepiscopului epifanie, în zona catedralei nu au existat probleme deosebite nici în ceea ce privește ordinea publică nici în privința circulației.

          Cel mai mare număr de credincioși este așteptat însă în cursul zilei de astăzi, zi în care va avea loc înmormântarea. Se estimează că la funerarii vor participa peste 10.000 de oameni, printre care 800 de fețe bisericești, în frunte cu patriarhul Daniel, care va oficia slujba de înmormântare ce va începe la ora 11.00.

          Credincioșii vor veni din toate zonele eparhiei și chiar din aslte județe, și este lesne de înțeles că nu vor avea cu toți loc în incinta catedralei. Aceștia vor umple curtea lăcașului de cult și chiar zona sensului giratoriu din dreptul Aleii episcopiei, și vor putea urmări slujba pe un ecran uriaș care va fi instalat în fața catedralei.

Mesaje de condoleanţe de la prefect şi de la preşedintele Consiliului Judeţean

 

            „Cu mare regret am aflat că Înalt-Prea Sfinţitul Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, nu mai este printre noi. Înaltul ierarh a fost un om de mare valoare, iar astăzi este o zi de doliu nu numai pentru Biserică, dar şi pentru toţi credincioşii. Înaltul ierarh a preţuit întotdeauna dreptatea şi cinstea, a avut întotdeauna o vorbă bună pentru orice credincios care i-a cerut sfatul, iar dispariţia sa ne lasă un mare gol în suflete”.    Cristinel Bîgiu, preşedintele Consiliului Judeţean

 

 

          

„Deplângem astăzi dispariţia dintre noi a celui care a fost Înalt-Prea Sfinţitul Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, personalitate emblematică a vieţii sociale, culturale şi bisericeşti. Cinstea, corectitudinea, bunătatea  şi vorbele sale încărcate de spiritualitate şi căldură ne vor fi mereu călăuză în viaţa şi în activitatea noastră”.                     Gabriel Baltă, prefect

 

 

 

 

{vsig}articole/2013/01/10/eifanie{/vsig}

DISTRIBUIȚI
loading...