La DSVSA Buzău s-a primit joi seară de la IDSA confirmarea telefonică a prezenței PPA în probele recoltate de la unul dintre porcii morți la Puiești, a anunțat Instituția Prefectului. Ca urmare, astăzi, la ora 9.00, au fost convocate Centrul Local de Combatere a Bolilor și Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, pt adoptarea tuturor măsurilor necesare. Între timp, au fost luate măsuri de dezinfecție completă a exploatației afectate și zonei adiacente, izolarea perimetrului, avertizarea locuitorilor, interzicerea transportului de carne sau semipreparate din carne în zonă.

DSVSA a dispus ca măsuri sacrificarea a 14 porci adulți și 76 sugari sau între 20-40 kg din exploatația cu suspiciune de PPA de la Puiești.

Acestea sunt măsurile imediat necesare pt protejarea efectivelor de porci din zonă și limitarea pagubelor.

Amintim că patru porci dintr-o microfermă de la Puiești au murit, doi miercuri noapte și doi joi.

Medicul veterinar a fost sesizat de proprietar, iar apoi la fața locului s-a deplasat echipa de intervenție rapidă de la DSVSA Buzău.

Ferma se află în locația fostului CAP, în afara satului Puieștii de Jos, și sunt crescute în jur de 80 de suine, majoritatea scroafe cu purcei. Toți cei patru porci morți au fost luați la Buzău, iar în urma autopsiei se pare că la unul s-au identificat elemente specifice pestei porcine.

DSVSA a trimis probe la laboratorul IDSA București, rezultatele oficiale ale analizelor sunt așteptate în această dimineață.

Acesta este al treilea focar de PPA din județul Buzău, după cele de la Pănătău și Lunca.

DISTRIBUIȚI
loading...

2 COMENTARII

  1. Eu n-am feisbuc dar mi-a arătat nevastă-mea o postare cu un apel civic al fermierilor români postat pe 31 august care n-avea niciun laic până pe 7 septembrie (orice măscărie la adresa lui Dragnea probabil contabiliza sute de mii de laicuri), unde Directorul Uniunii Cooperativelor Agricole din Sectorul Vegetal îndemna cetățenii români să-și demonstreze patriotismul și să refuze să cumpere carne de porc de import și astfel să contribuie la refacerea efectivelor de porci crescuți în România.
    Vrem o țară ca afară dar nu preluăm singurul lucru care poate tempera corporatiștii rapace, boicotul. Nici măcar nu este nevoie să fie 100% eficient, chiar și o scădere a vânzărilor de 5 % deseori determină corporațiile să își regândească politica și modul de a opera. În 1998, în Franța, compania britanică Shell a majorat carburanții la pompă. A fost nevoie doar de 5 zile de boicot în care francezii n-au mai alimentat de la stațiile Shell și compania a revenit la prețurile anterioare.

  2. chiar si preventive ne-am saturat sa fim bataia de joc a mafiei europene si internationale!
    pesta porcia, gripa aviara, – sunt doar niste afaceri! unii tac, unii profita si noi suferim…

Comments are closed.