27 de ani
de presa libera
Duminica, Martie 26, 2017 16:01 PM

Actualitate

Personalul de la UPU – SMURD, completat cu şase noi angajaţi din aprilie

de Monica BĂNICĂ
Actualitate  |
21.03.2017, 00:00
499

   Din totalul celor peste 100 de posturi scoase la concurs în această lună de Spitalul Judeţean de Urgenţă, 12 locuri vacante sunt disponibile la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) – SMURD, unde deficitul de personal medical este printre cele mai ridicate din cea mai mare unitate sanitară din judeţ.

   Pentru cele  12 locuri disponibile şi-au depus dosarele de participare la concurs 73 de candidaţi interesaţi să se angajeze la această secţie a Spitalului Judeţean. Este vorba despre şase posturi de asistent medical debutant, trei pentru asistent medical principal şi câte un post de infirmieră debutantă, îngrijitoare şi brancardier.

    După susţinerea probei scrise, din totalul celor 73 de candidaţi interesaţi de posturile vacante de la UPU- SMURD au mai rămas în concurs doar opt concurenţi care s-au prezentat la proba interviului la finalul săptămânii trecute. Toţi cei şase candidaţi au reuşit să promoveze această ultimă probă a concursului cu punctaje foarte bune. Unul dintre candidaţi a obţinut punctaj maxim, respectiv 100,00, iar celelalte note au fost cuprinse între 99,50 şi 80,00, în condiţiile în care punctajul minim pentru promovare a fost de 50,00.

   Astfel, din totalul celor 12 posturi vacante la UPU – SMURD, doar şase vor fi ocupate. Este vorba despre două posturi de asistent medical principal, din trei disponibile, două de asistent medical debutant din şase scoase la concurs, un post de brancardier şi  unul de îngrijitoare.  Postul  vacant  de infirmieră nu a fost ocupat pentru că niciuna dintre cele trei candidate nu a reuşit să promoveze proba scrisă a concursului.

   Cei şase viitori angajaţi ai UPU – SMURD vor începe lucrul la începutul lunii aprilie, odată cu ceilalţi candidaţi care vor  promova concursurile pentru cele aproximativ 100 de posturi vacante organizate de Spitalul Judeţean în această lună. Alături de cele şase posturi care vor fi ocupate la UPU – SMURD, alte 44 de locuri disponibile pentru asistenţi medicali în majoritatea secţiilor Spitalului Judeţean vor fi ocupate integral, potrivit rezultatelor obţinute de candidaţi.

   În următoarea perioadă, deficitul înregistrat la UPU – SMURD ar putea fi completat şi în ceea ce priveşte personalul medical de specialitate, fiind scoase la concurs peste 20 de posturi vacante pentru medici, dintre care două sunt disponibile pentru specialitatea medicină de urgenţă. Rămâne de văzut în ce măsură concursul pentru personalul de specialitate va stârni interesul candidaţilor medici. 

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Suedia îi va despăgubi pe transsexualii victime ale sterilizării forțate
Duminica, Martie 26, 2017 15:18 PM

Autoritățile suedeze vor plăti compensații transsexualilor, victime ale sterilizării forțate în timpul procesului de schimbare de sex, a informat Ministerul Sănătății citat de AFP.

Alba: Gălbenele, salvie și lavandă - trei culturi cu care face profit o familie din Ocna Mureș
Duminica, Martie 26, 2017 15:09 PM

Gălbenele, salvie și lavandă sunt cele trei culturi, foarte profitabile, pe care o familie din Ocna Mureș s-a axat, producția fiind valorificată la piețele săptămânale organizate în diverse orașe din Transilvania, precum și la târguri de profil.

Tăriceanu: Nu mi-am schimbat părerea; Kovesi să își dea demisia pentru încălcarea extrem de gravă a Constituției
Duminica, Martie 26, 2017 14:52 PM

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a precizat că își menține opinia că șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, ar fi trebuit să demisioneze în urma deciziei Curții Constituționale, care a constatat intervenția DNA în activitatea Executivului.

Rusia: Poliția l-a reținut pe opozantul Alexei Navalnâi, care a lansat un apel la manifestații anticorupție
Duminica, Martie 26, 2017 14:49 PM

Poliția rusă l-a reținut duminică, la Moscova, pe opozantul Alexei Navalnâi, în contextul desfășurării în mai multe orașe din Rusia a unor manifestații anticorupție în pofida faptului că în majoritatea cazurilor autoritățile locale nu au autorizat acestor proteste, transmite Reuters.

Sibiu: Un fost mecanic, cel mai bun sculptor în legume și fructe din România
Duminica, Martie 26, 2017 14:42 PM

Adrian Raul Râpă, un tânăr fost mecanic din Satu Mare, a câștigat în acest an titlul de cel mai bun artizan sculptor în legume și fructe din România, la un concurs organizat la Sibiu în cadrul expoziției internaționale GastroPan.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
26 Mar, 13:32 referitor
gg a comentat pentru articolul Tânărul social-democrat buzoian Alexandru Stoica, numit subsecretar de stat la Ministerul Dezvoltării:
BINE CA NU AU AJUNS ACOLO MUZGOCI SAU FLORIN CONSTANTINESCU!ASTIA SUNT DOBITOCI BINE DE TOT!
26 Mar, 13:11 Ratati
Ionut a comentat pentru articolul Beizadea de Vadu Paşii / Consilier al unui senator de Buzău şi fiu de politician, se dă victimă după ce a desfigurat o tânără în club (VIDEO):
Daca atat te a dus capul sa declari e clar. Ai iq ul unei gaini. Mai bine nu mai declarai nimic . Dar sa spui ca ea a dat cu paharul , tu te ai aparat iar cioburile sarite din mainile tale care ti acopereau fatza au desfigurat o pe aia ... cu declaratia asta insulti inteligenta politistilor si a medicilor.
25 Mar, 13:09 POLITIA LOCALA
POPESCU LEONTIN a comentat pentru articolul Poliţiştii locali angajaţi ilegal, cu un pas mai aproape de concediere:
DEOARECE UNITATIILE PARTICULARE LUCREAZA CU UN TARIF FOARTE MIC PE CIND UNITATIILE DE STAT PRESTATOARE DE SERVICI LUCTREZA DUPA NORME LEGE .
Google PageRank Checker