27 de ani
de presa libera
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:28 PM

Actualitate

Personalul de la UPU – SMURD, completat cu şase noi angajaţi din aprilie

de Monica BĂNICĂ
Actualitate  |
21.03.2017, 00:00
535

   Din totalul celor peste 100 de posturi scoase la concurs în această lună de Spitalul Judeţean de Urgenţă, 12 locuri vacante sunt disponibile la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) – SMURD, unde deficitul de personal medical este printre cele mai ridicate din cea mai mare unitate sanitară din judeţ.

   Pentru cele  12 locuri disponibile şi-au depus dosarele de participare la concurs 73 de candidaţi interesaţi să se angajeze la această secţie a Spitalului Judeţean. Este vorba despre şase posturi de asistent medical debutant, trei pentru asistent medical principal şi câte un post de infirmieră debutantă, îngrijitoare şi brancardier.

    După susţinerea probei scrise, din totalul celor 73 de candidaţi interesaţi de posturile vacante de la UPU- SMURD au mai rămas în concurs doar opt concurenţi care s-au prezentat la proba interviului la finalul săptămânii trecute. Toţi cei şase candidaţi au reuşit să promoveze această ultimă probă a concursului cu punctaje foarte bune. Unul dintre candidaţi a obţinut punctaj maxim, respectiv 100,00, iar celelalte note au fost cuprinse între 99,50 şi 80,00, în condiţiile în care punctajul minim pentru promovare a fost de 50,00.

   Astfel, din totalul celor 12 posturi vacante la UPU – SMURD, doar şase vor fi ocupate. Este vorba despre două posturi de asistent medical principal, din trei disponibile, două de asistent medical debutant din şase scoase la concurs, un post de brancardier şi  unul de îngrijitoare.  Postul  vacant  de infirmieră nu a fost ocupat pentru că niciuna dintre cele trei candidate nu a reuşit să promoveze proba scrisă a concursului.

   Cei şase viitori angajaţi ai UPU – SMURD vor începe lucrul la începutul lunii aprilie, odată cu ceilalţi candidaţi care vor  promova concursurile pentru cele aproximativ 100 de posturi vacante organizate de Spitalul Judeţean în această lună. Alături de cele şase posturi care vor fi ocupate la UPU – SMURD, alte 44 de locuri disponibile pentru asistenţi medicali în majoritatea secţiilor Spitalului Judeţean vor fi ocupate integral, potrivit rezultatelor obţinute de candidaţi.

   În următoarea perioadă, deficitul înregistrat la UPU – SMURD ar putea fi completat şi în ceea ce priveşte personalul medical de specialitate, fiind scoase la concurs peste 20 de posturi vacante pentru medici, dintre care două sunt disponibile pentru specialitatea medicină de urgenţă. Rămâne de văzut în ce măsură concursul pentru personalul de specialitate va stârni interesul candidaţilor medici. 

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Inflamația "antrenează" pielea pentru o însănătoșire mai rapidă (studiu)
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:18 PM

Procesele inflamatorii cutanate "antrenează" pielea pentru a se putea însănătoși mai repede în urma unor eventuale leziuni, potrivit unui studiu publicat de revista Nature și citat de EFE.

Regele Mihai continuă să fie sub supravegherea medicilor, urmând tratamentul obișnuit
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:07 PM

Regele Mihai continuă să fie sub supravegherea permanentă a medicilor, urmând tratamentul obișnuit, a informat Casa Regală.

Pilotul care a aterizat forțat cu avionul lângă Vințu de Jos a murit
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:00 PM

Pilotul care a aterizat forțat sâmbătă cu un avion de agrement de mici dimensiuni în zona localității Vințu de Jos a murit duminică, la o clinică din Târgu Mureș.

Moscova denunță "bombardamentele barbare" de la Raqqa, comparându-le cu cele asupra Dresdei din 1945
Duminica, Octombrie 22, 2017 15:53 PM

Rusia a denunțat vehement duminică "bombardamentele barbare" ale coaliției conduse de SUA asupra orașului Raqqa - fief al grupării jihadiste Statul Islamic în Siria cucerit în această săptămână - care au făcut "mii" de victime civile și care, potrivit ei, amintesc de bombardamentele aliaților asupra orașului german Dresda, în februarie 1945, relatează AFP.

Deputatul PNL Florin Roman: În rândul întâi trebuie să stea cei care aduc voturi PNL
Duminica, Octombrie 22, 2017 15:27 PM

O țară ca afară va exista atunci când va exista un comportament ca afară, iar în rândul întâi în PNL trebuie să stea cei care aduc voturi partidului, a declarat, duminică, deputatul liberal Florin Roman.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker